משו שגיליתי על קשיו

משו שגיליתי על קשיו

אני מקפיאה אותם.
אחרי ההקפאה שופכת עליהם מים רותחים ואחרי רבע שעה הם מוכנים לעבודה ורכים כאילו שרו יום שלם במים.

היום הכנתי ממרח קשיו(אחת וחצי כוסות) עם מיצלימון(לימון שלם), כפותיים טחינה גולמית, מעט שמן זית(ארבע כפות) , מים(בערך 3/4 כוס, מלח,שמרי בירה (חמש כפות) טחנתי בבלנדר עד לעיסה חלקה חלקה. אחרי כן הוספתי עגבניות מיובשות חתוכות דקדק לרצועות ובצל ירוק מקוצץ גם. ישבנו על זה עם קרקרים נ"ג והייתי חייבת לעצור בכח את עצמי ואת השאר.

חוצמזה הכנתי "כדורי" מוצרלה קשיו לפי המתכון הזה http://thevlog.co.il/גבינת-מוצרלה-טבעונית/
אמנם יצאו לי ולא נדבקו אבל קשה מאד לקרוא לזה מוצרלה מצד המרקם. אני עדיין מחפשת .המתכונים שיש בהם הרבה עמילן טפיוקה כמסמיך עיקרי לא טעימים לי. אני אמצא.
 

RSPA

New member
לא הכנתי את זה. הבאתי משום שמיקי מחפשת אלטרנטיבות

לטפיוקה וזה נועד לבחינתה.
החלופה ליוגורט הקנוי, שבו השתמשה כותבת המתכון (שבינתיים אין מסוגו בארץ), הוא יוגורט שמכינים לבד בבית.
 
אוקיי, יוגורט אני לא מתכננת להכין בבית


אמנם אומרים לעולם אל תגידי לעולם לא
אבל בינתיים אשאר עם מתכונים אחרים! תודה
 


אני חושבת האם לערבב גואר גאם או מה כדי לתת את הגמישות והאלסטיות של הטפיוקה, אולי חלק וחלק...נראה
 

luliy

New member
הממ נשמע טוב


אני מכינה "יוגורט" מקשיו או תקראי לזה "ממרח" קשיו ללא טחינה גולמית. מעניין אם אוסיף איזה טעם יהיה לזה.
מחר בעזרת השם אנסה להכין גבינת קשיו אפויה ואדווח איך יצא. (בלי להכניס למקרר להגרת הנוזלים)
 
למעלה