משחיזי קרסים.

zoharfi

New member
משחיזי קרסים.

ראיתי באתר באינטרנט מוצרים שמשחיזים קרסים, האם הם שווים משהוא ? אם כן, מה מומלץ ? תודה

zoharfi

New member
שחיקת קרסים.

שלום, אני דג באמצעות 10 קרסים שמחוברים ביחד, שמים פיתה או לחם שמוחזק ע"י הקרסים והדגים מתקהלים מסביב עד שאחד נתפס בקרסים. הדגים שנתפסים בעיקר בורים וקומוניסטים (ביום שישי תפסתי בורי 300-400 גרם). הבעיה שכל פעם שהמלכודת נתקעת בסלעים הולכים 10 קרסים ,החדות של הקרסים נשחקת והזמן שלוקח להכין כל פעם מלכודת. לכן אם מישהוא מכיר את משחיזי הקרסים שמפוסמים בחנויות דייג באינטרנט, האם הם שווים משהוא ? ואיזה מומלץ יקל עלי מאוד כי בשיטה הנ"ל חדות הקרסים חשובה מאוד. תודה.

ואללה?

פעם ראשונה שאני שומע על סידור כזה לדיג. אתה יכול לתת קצת יותר פרטים על איך המלכודת שלך בנויה? אתה שם פתיון על כל קרס בנפרד או שתוקע כמה קרסים בגוש לחם אחד? העסק מחובר לחכה או שסתם זרוק במים? על הקרקעית או צף? אתה מחכה ליד המלכודת עד שנתפס משהו או שמשאיר אותה וחוזר אחרי זמן? הדגיגים לא מחסלים את כל הפתיון לפני הגדולים?

zoharfi

New member
תשובות.

תוקעים את כל הקרסים בחתיכה אחת גדולה, חלק מהקרסים לא תוקעים בתקווה שיתפסו בהם הדגים. מחובר לחכה עם רולר. צף. מחכה ליד המלכודת עד שהלחם שוקע וזה סימן שנתפס דג. בד"כ נתפסים דגים קטנים, צריך סבלנות.

הכוונה לזה

http://www.basspro-shops.com/servlet/catalog.TextId?hvarTextId=42520&hvarDept=100&hvarEvent=&hvarClassCode=11&hvarSubCode=1&hvarTarget=browse ולא לחשמלי

zoharfi

New member
אופיר - תודה, מנסיון אישי ?

אופיר , תודה על ההפניה. יש לך ניסיון עם זה ? איך משתמזים בזה . קנית מהחנות הזו או שיש גם בארץ ? אם מחו"ל כמה דמי משלוח ? תודה.

תראה

לי יש משחיז שקניתי שם (נראה כמו עפרון) והסתבר לי אחרי הקניה שהוא טוב לקרסים גדולות 7-2/0 אני מכיר מישהו שיש לו משחיז דומה לזה של רפלה והוא יכול להשחיז את כל הגדלים פשוט השיטה אחרת לכן כדאי לך לקנות את זה שמשחיז את הכל וחוץ מזה הערכה הזאת חמודה

לגבי הקניה

אני לא מכיר כאלה דברים בארץ ,אבל אולי יש. לגבי המשלוח כמו תמיד ככל שההזמנה גדולה יותר המחיר ביחס לעלות קטן יותר

paluta

New member
מי צריך ב א מ ת משחיזי קרסים ?!

אני ממש לא מבין מי צריך כזה ציוד להשחזה אלא אם הוא דייג מקצועי שדג עם שרק ויש לו המון קרסים להשחיז או מי שמשתמש בקרסים מאוד גדולות ויקרות- אבל ניחא אני רוצה להתייחס יותר לשיטת הדייג שידועה בכינויה "הפיתה הצפה" ולתת מעט יותר פרטים למי שמתעניין בשיטת דייג זו לוקחים פיתה טריה ופותחים אותה במלואה כך שיש לנו 2 חלקים נפרדים. לוקחים חלק אחד ומגלגלים כך שהבפנים (החלק הפנימי של הפיתה ) יהיה כלפי חוץ , ישנם כאלו ששמים חתיכת קלקר בפנים ( על מנת להקטין את המשקל הסגולי כך שהכל יצוף לו בנחת על פני המים) במקביל מכינים חוט דייג שיש בו בשירשור כ - 10 עד 15 קרסים גודל 10 ובמרחק של כ - 5 - 7 ס"מ בין קרס לקרס. מגלגלים את החוט המשורשר על פני הפיתה תוך הפעלת לחץ מתון ודואגים שהחלק העליון של הקרס יתקע בפיתה - כך שיש לנו חתיכת פיתה עם קרסים שחודן פונות כלפי חוץ . את הקצה השני של החוט קושרים לחוט מוביל בחכת רולר ומעיפים על פני המיים למרחק, בעיקר לאיזור עם מים שקטים ומעט מעבר לסלעים שבחוף הדגים ובעיקר הבורים עולים לפני המים לנגוס בפיתה ולפעמים הם נוגסים בקרס ונתפשים. במשך הזמן הפיתה מתפוררת ולכן חשוב להחזיר את הפתיון הזה חזרה לפני שהפיתה ממש מתפוררת על מנת שיהיה קל יותר לשחרר את שרשרת הקרסים ולקושרן מחדש על פיתה מגולגלת טריה שימוש בפיתה לא טריה מסבך את עניין הקשירה של שרשרת הקרסים אם הכנת מראש מספר פיתות מלופפות והן התיבשו - טבול לפרק זמן של כ - 20 שניות במים , הוצא מהמים ועטוף בעיתון שיספוג את עודף הנוזלים וכעבור עןד כ 5 דקות הפתיון מוכן לשימוש. מי שמאפשר לפתיון הזה לשקוע לרוב יאבד את הקרסים שיתקעו לו בסלעים דייג בורים בשיטה זו אידאלי בחודשים יולי אוגוסט ולפעמים גם בספטמבר אך ניתן לדוג כך גם בחודשים אחרים אם כי הדגים יהיו מועטים וסוגי הדגים בעיקר קרסים.

zoharfi

New member
הצורך במשחיז...

הצורך במשחיז נובע מהעובדה שבחדות הקרסים תלויה הצלחת השיטה והקרסים נשחקות כל פעם ממגע עם סלעים עם דגים ועם המים המלוחים. כל הכבוד על ההסבר היפה על שיטת הלחם הצף. זה נותן לי רעיון לשים קלקר בכל מקרה בתוך הפיתה עמ"נ שזה לא ישקע גם כשהפיתה מתפוררת.

paluta

New member
החלף קרסים זה זול יותר וקל יותר

וגם כייף יותר להתעסק עם זה ולגבי הקלקר - מצא קלקר שיש בו חור לאורכו כך תוכל להשחיל את החוט דרכו ולא לאבד אותו במשך הדייג גם חתיכת ע חלול תעשה את העבודה

השחזות

כל מי שמז´רז´ר הרבה מכיר את התופעה שהז´רז´רה נתפסת בסלעים ומצליחים לשחרר אותה לאחר השחרור המשולשות מאבדות את החדות אז במקום להחליף משחיזים

ה ד י י ג

New member
אם זיכרוני אינו מטעני...

עוד בפורום של רשת הדייג ז"ל דיברו שבחנות נטפיש ביהודה הימית ביפו, מכינים מלכודות כאלו למכירה בכמה שקלים בודדים אז מי שמתעניין יכול לרכוש את זה שם אולי. חוץ מזה בקשר למלכודת עצמה ניתן לשכללה ולחבר גומי ועליו לקשור את הקרסים.

למעלה