משחיז סכינים המלצה

פוקסי99

New member
משחיז סכינים המלצה

לאחר נסיונות במינים שונים של משחיזים רכשתי את המשחיז הנ"ל והוא ממש עושה נפלאות לסכין שילמתי 120 שקל כולל משלוח . הרעיון פשוט בתוך המשחיז יש שני לוחיות טיטניום אשר הוא חומר הקשה מהמתכת ולכן כאשר מעבירים את להב הסכין בין שני הלוחיות הן מחליקות את הלהב ובסכין יוצאת חדה כתער ממליץ להזהר כאשר עובדים עם סכין לאחר השחזה בתמונה: כך נראה המשחיז

פוקסי99

New member
וכך משחיזים

פשוט מעבירים את המשחיז לאורך להב הסכין למשחיז יש רצועת מגן כדי שהאצבעות לא ייפגעו כל טוב פוקסי

danbaratz

New member
שימי לב

המשחיז הזה מקלף כול פעם שכבה דקה מלהב הסכין ולכן לא מומלץ להשחיז יותר מפעם בחודש. אחרת תמצאי את עצמך עם ידית אחיזה ומסמר נירוסטה תוך חודשיים. הכי טוב לתת פעם פעמיים בשבוע עם שטול ופעם ב... השחזה רצינית עם משחיז כמו שהראת.

מני.ת

New member
נכון ובנוסף.

ההשחזה הזו אינה השחזה טובה מאד לאורך זמן. למעשה, יש תחושת חדות אבל הלהב אינו חלק, אם תסתכל בזכוכית מגדלת מאד חזקה, תראה "גרגור" על הלהב, משהו כמו מסורית כמעט מקרוסקופית שנובעת מההשחזה הברוטלית של הלהב משני צידיו . לאחר שימוש לא ארוך בסכין, הגרגור נעלם. האופציה השניה היא השחזה באבן, מחזיק הרבה יותר זמן אבל זה הרבה יותר מסובך. כשמעבירים סכין מושחזת היטב בעלת להב חלק על ציפורן, לא מרגישים תחושת ניסור. בלהב מושחז ברוטלית יש תחושת ניסור. אבל אני לא ממליץ להעביר להבים על הציפורן כמובן. מאחר וההשחזה במכשיר הזה ברוטלית ללהב, לא כדאי להתשמש תכופות .

מאקי

New member
פוקסי.. יקירי.. השמר... מלהרוס סכינים

משחז ובכלל השחזה.. זו פעולה פשוטה למי שבקי בה. מצד שני הרס סכין יכול להיווצר בהשחזה גרועה או במשחז לא מתאים. זה אומנם מאוד נוח להשחיז בבית בזמינות שלנו.. אבל המכשיר שהדגמת... ידידי לצערי לא ממש ידידותי לסכינים..

BiggPoppa

New member
תוכלי להרחיב?

מה כדאי לקנות הביתה להשחזת סכינים? מתי להשחיז ואיך?

מאקי

New member
בקצרה באמת בקצרה

מי שיודע אז אבן היא הכי הכי ומי שלא שיקנה משחז ביתי טוב כזה שעובד על מים ומסלולים ומאפשר 3-5 שנים של שקט. אני משחיזה כפעם בחודש את כל הסכינים שלי. והן באמת טובות.. משחז הנה קישור לאתר שלנו קרא בעיקר לגבי ההבדלים והשימוש

מאקי

New member
אז ככה. גם לי אחד כמו שלך אבל 8 אינטש

אני משחיזה ב RAN כי הוא מיועד לעד 61 רוקוול והשימוש בו חידש את ימין כקדם. יש לי אותו מקיץ 1979.. אז בבקשה כבוד.. לסכין הראשונה שלי... משחזים משחז שלי

מאקי

New member
סט פריסה קלאסי. נשאר שנים. ובהחלט איכותי

הפלדה שהם עשויים הסכינים הישנות היא מעולה. טכניקת העבודה טובה. היום יש שימוש מועט באיכות כזאת בסכיני גרמניה. רוב הייצור עבר לסין או פורטוגל .. והעולם התקדם לפלדות קיפול וחישול מסגנון עדת ה VG10 (שאמתך גם מייבאת בין היתר וגם פלדה רגילה מאירופה) כמי שחובבת סכינים... מדופלמת.. יש לסכים הזו מקום של כבוד... במטבח שלי. וכמובן שחוץ ממני איש לא זכאי היום או רשאי לעבוד בה.. שמור השחז במשחז טוב ותוריש לנכדים שלך.. סתם בשביל הקטע.. מאקי

nunely

New member
מאקי

אני מארה"ב, ולא מצאתי פה משחיז כמו שהמלצת תוכלי בבקשה להמליץ לי על משחיז מהקישור הבא שלא יעלה על 100$ תודה רבה http://www.bedbathandbeyond.com/stylePage.asp?order_num=-1&rn=961&rnt=0&ipp=1000&

מאקי

New member
לאיזה סכין זה מיועד? ויש בקישור ממכונות שוות

של שף צויס האמריקאי שהם טובות דרך הגרמני ווסטוף שבגזרת הזול הוא בסדר. אבל שוב לאיזה סכין?

nunely

New member
הי מאקי

אני מתנצלת על התגובה המאוחרת. הסכין שיש לי היא

למעלה