"משחקולוגיה" מי שמע? מי יודע?

noy103

New member
"משחקולוגיה" מי שמע? מי יודע?

אני מנסה לברר מידע על לימודי "משחקולוגיה" בבית ברל מישהו יודע פרטים על הלימודים?!

theguyman

New member
הממ...

קודם לינק. ועכשיו תחושה שלי. הייתי נרשם לשם ככה בסביבות הפנסיה. זה נשמע משהו שיכול להיות מענין לפחות על הנייר, הצוות נראה מאוד צבעוני. עם "תעודות' לא סטנדרטיות. איכשהו יש לזה תחושה של "מפתח משחקים נולד". כי לפחות לפי הידע השמרני שלי צריך הרבה ידע ב-C++ , גרפיקה ממוחשבת==>מתמטיקה בשביל לפתח משחקים ברמה הגבוהה ביותר. למורת שיכול להיות שהתכנית מנסה להכשיר יותר "אנשי חזון" נקרא לזה לתעשית משחקים. משהו כמו אנשי ניתוח המערכת בתעשיית התוכנה. אני אישית, נוטה לחשוש מדברים שעדיין לא נוסו מספיק זמן בשטח. בהצלחה.

DadleFish

New member
רעיון יפה אבל לא מספיק רציני

תעשיית המשחקים בישראל מבוססת על משחקים סלולריים ומשחקים לטלוויזיה. מדובר בתעשייה קטנטנה שצריכה יצירתיות אבל האתגרים הטכנולוגיים שלה לא ממש מתקרבים לטכנולוגיית פיתוח משחקים אמיתיים, כותרי AAA כמו HALF LIFE 2 לדוגמה. אין מה להשוות בכלל בין אלו לבין אלו. אני מכיר חלק מאנשי הסגל במשחקולוגיה. אנשים רציניים ללא ספק. הבעיה היא שהתוכנית עצמה לא ממש רצינית ולא תביא אותך רחוק מדי. ההקבלה שלי מולם היא לפקולטות למשחקי מחשב כמו אלו בגרמניה או בארה"ב. שם מדובר בלימודים אינטנסיביים של שלוש שנים, שבהם אתה לומד מתימטיקה ברמה גבוהה, גרפיקה ממוחשבת גם ברמה תיאורטית וגם פרקטית, ובסופו של דבר מסוגל להרים עם חבריך משחק מחשב ממוצע מאפס. זה תואר ראוי לשמו. משחקולוגיה אינה מהווה תוכנית שמתקרבת לכך. רוב הקורסים עוסקים ב-DESIGN של משחקים ובתיאוריה היצירתית שמאחורי העסק. זה ללא ספק חשוב, אבל אין מספיק דגש על ההיבטים הטכניים. אני מאמין שעם הזמן תתפתח בישראל תעשיית משחקים רצינית, של משחקים אמיתיים, וכשזה יקרה תהיה גם דרישה לאנשים שיוכשרו בתחומים הללו. בינתיים, אם אתה רוצה ללמוד את הבסיס, הייתי ממליץ על GameVersity ו-GameInstitute, שניהם אתרים עם קורסים ONLINE לא רעים בכלל. אם תרצה פרטים על קורסים ספציפיים, אולי אוכל לעזור (לקחתי כמה שם).

למעלה