רעיון יפה אבל לא מספיק רציני
תעשיית המשחקים בישראל מבוססת על משחקים סלולריים ומשחקים לטלוויזיה. מדובר בתעשייה קטנטנה שצריכה יצירתיות אבל האתגרים הטכנולוגיים שלה לא ממש מתקרבים לטכנולוגיית פיתוח משחקים אמיתיים, כותרי AAA כמו HALF LIFE 2 לדוגמה. אין מה להשוות בכלל בין אלו לבין אלו. אני מכיר חלק מאנשי הסגל במשחקולוגיה. אנשים רציניים ללא ספק. הבעיה היא שהתוכנית עצמה לא ממש רצינית ולא תביא אותך רחוק מדי. ההקבלה שלי מולם היא לפקולטות למשחקי מחשב כמו אלו בגרמניה או בארה"ב. שם מדובר בלימודים אינטנסיביים של שלוש שנים, שבהם אתה לומד מתימטיקה ברמה גבוהה, גרפיקה ממוחשבת גם ברמה תיאורטית וגם פרקטית, ובסופו של דבר מסוגל להרים עם חבריך משחק מחשב ממוצע מאפס. זה תואר ראוי לשמו. משחקולוגיה אינה מהווה תוכנית שמתקרבת לכך. רוב הקורסים עוסקים ב-DESIGN של משחקים ובתיאוריה היצירתית שמאחורי העסק. זה ללא ספק חשוב, אבל אין מספיק דגש על ההיבטים הטכניים. אני מאמין שעם הזמן תתפתח בישראל תעשיית משחקים רצינית, של משחקים אמיתיים, וכשזה יקרה תהיה גם דרישה לאנשים שיוכשרו בתחומים הללו. בינתיים, אם אתה רוצה ללמוד את הבסיס, הייתי ממליץ על GameVersity ו-GameInstitute, שניהם אתרים עם קורסים ONLINE לא רעים בכלל. אם תרצה פרטים על קורסים ספציפיים, אולי אוכל לעזור (לקחתי כמה שם).