משחקים אסורים בין הילדים

ת מ ר ב ר

New member
משחקים אסורים בין הילדים

חזרתי ממפגש עם הורים בגן, ההורים העלו את הבעייה שמטרידה במספר גנים כיום, הטרדות מיניות" בין הילדים. הייתה היסטריה של הורים לכן, אני רוצה להמליץ לכם להיעזר בספר ילדים, מקסים, תמים לכאורה, שהוא חובה בכל בית בישראל, והייתה כתבה בעיתון של סמדר שיר 4 עמודים עליו "הסוד של חומי"אלי כדורי בימים אלו הביקוש שלו פשוט עולה, בשל אירועים קשים הקורים בהרבה גנים. זה ספר שהילדים מאד מאד אוהבים ומזדהים עמו. מספר על כלב שמתכונן ללכת לגן, עושה הכנות בוקר ויוצא עם תיק האוכל עליז ומאושר.בדרך אורב לו כלב גדול ומפחיד וחוטף לו את העצם ומזהיר אותו לא לגלות שהוא סחט אותו. חומי הכלבלב מגיע לגן מפוחד והגננת שמיד מבחינה שקרה לו משהו מנסה לדובבו והוא תחת איום לא מגלה, יושב מכונס בעצמו, כך החברים מנסים וגם כשהוא מגיע הביתה ההורים שמים לב שחומי לא כתמול שלשום ולוקח לו הרבה זמן עד שהוא מגלה. הכול בחריזה נפלאה. הילדים מתחברים לספר כי האיורים יפים, הטקסט כתוב נכון. אבל מה שהכי חשוב שהספר הוא כלי עזר לבית ולגן ודרכו ילדים מוציאים סודות. ובכל יום מתגלים דרך הספר התעללויות שונות, אשמח לסייע שכן, הספר אינו נמצא בחנויות בכל ליבי ממליצה על הספר הילדים מרגישים נוח עם חומי מזדהים עימו ודרך אגב מגלים לו כל מיני דברים. תמר בר

Diana M

New member
הטרדות מניות בגן

אקדים ואומר כי איני מפחיתה מחומרתם של ארועים פליליים כגון הטרדות מניות ובטח התעללות. אך באותה נשימה אני מבקשת לומר כי קיימת כיום היסטריה מוגזמת בקרב ציבור ההורים בכל הקשור "להטרדות מניות" מצד ילדים בגן. הרבה מההטרדות הנ"ל הם משחקים תמימים שהינם חלק טבעי בהליך ההתפתחות של הילדים. ילדים בני 4 המשחקים ברופא וחולה אינם "מטרידים מינית". הם מגלים סקרנות טבעית לגבי השינויים הקיימים אצל בנים ובנות. לא כל ילד שמוריד מכניים הוא מייד אנס סדרתי וכל ילדה שרוצה לראות את הפין של חברה לגן היא סוטה שעוברת בעצמה גילוי עריות בבית. קצת פרופורציות וקצת הרגעה מושכלת מצד האמונים על על חינוך ילדינו יועילו כאן לא מעט. דיאנה

ת מ ר ב ר

New member
דברי חכמים בנחת נשמעים

דיאנה את צודקת מאד. ההורים מגיבים מהר מאד, ממהרים להאשים את הגננות ולנקוט נגדם בצעדים חמורים. לכן, המלצתי להירגע, לקחת הכל בפרופורציה , לא לדבר על הנושא ישירות אלא דווקא דרך ספר חדש המגיע לגןודרכו לרוב מתגלים דברים שונים לעיתים הדורשים עירוב גורמים מקצועיים ולעיתים אנו מגלים דברים חדשים ומעניינים על הילדים ומשפחתם. בכל מקרה יש להיות מאד עירניים לאורך כל היום בכל פינות הגן.

כוכבה 58

New member
תמר בר שלום לך

חיפשתי את הספר בכל מיני מקומות. ואני לא מוצאת היכן אני יכולה למצוא תודה כוכבה

ת מ ר ב ר

New member
כוכבה אשמח לסייע

כוכבה את צודקת, לא ניתן להשיג את ספריו בחנויות היות וגישתו של הסופר היא למכור את ספריו לאחר שהוא נותן מפגש הדרכה למחנכות, גננות,הורים, הורים וילדים. אני אעזור לך להשיג את הספר. צרי קשר איתי ואני אשיג. תמר בר

למעלה