משחקים בחידות ?

יונית א

New member
יוליוס קיסר עוד כשהיה סתם יוליוס

ובשנת 49 ,ויכול להיות שאני לא זוכרת את השנה , לפני שחצה את נהר הרוביקון בחזרה מאנגליה אל רומא לתפוס את השלטון. המשמעות של הביטוי -הקוביה כבר נפלה, או בעברית יפה הגורל כבר נקבע. משהו כזה.

haleth

New member
או קי, עוד חידה:

איזו מדינה היא יצואנית הגמלים הגדולה ביותר? (הסיבה לכך היא היסטורית)

haleth

New member
דוז פואה!../images/Emo45.gif

נכון. הגמלים יובאו למכרות הזהב שבמדבריות, ומאז הלכו והתרבו. כיום אוסטרליה היא יצואנית הגמלים הגדולה ביותר, בייחוד למירוצי גמלים בסעודיה.

Il Duce

New member
טריוויה:

היכן נבנה הססמוגרף הראשון? איך הוא נראה? למה ניבאו לאלכסנדר מוקדון שליטה עולמית? מה המעדן שנתן פרסום עולמי לתושבי בריטניה (עוד בתקופת הרומאים)?

לגבי אלכסנדר

לפי המסופר,אלכסנדר,בהיותו בן 15 בערך,ביקש מאביו פיליפוס לנסות לאלף את אחד הסוסים שקיבל האב במתנה. הסוס היה כל פראי,שאף אחד לא היה מסוגל לעלות עליו,או לאלפו. אלכסנדר ביקש לנסות,ואחרי כמה "דאחקות" שהעבירו עליו אביו וחבריו,הוא ניגש למשימה. הוא הבין שהסוס פוחד מהצל שלו,ולכן הוא משתולל. הוא סוב את הסוס כך שלא יוכל לראות את הצל,ולאט לאט ניסה להתחבב עליו. לאחר זמן מה,שהבין שהסוס רגוע,הוא עלה עליו והחל לרכב עליו. לאחר שעשה זאת,אמר לו אביו,שהוא מסוגל לכבוש את כל העולם,אם ירצה. (אני לא בטוח לגבי הנוסח המדוייק,אבל אני חושב שזה בערך מה שדרבן את אלכסנדר לנסות ולכבוש את כל העולם,אחרי שראה את אביו עושה [או יותר נכון,התחיל ולא סיים]). אגב,לסוס קראו בוקיפאלוס,ואחרי שהסוס נהרג באחת המלחמות,הקים אלכסנדר עיר ע"ש סוסו,וקרא לה בוקיפאליה. סקיפיו אפריקאנוס

ezer

New member
כמה הוספות

שוב מהספר יוסיפון פרק שביעי. הסוס הגיע כמנחה למלך פוליפוס מאחד מלכי המדינות השכנות. שם הסוס בוציפאל. בהתחלה השתמש המלך בכוח הסוס כדי להוציא לפועל את גזר דין המוות. הסוס היה משחית את האיש ואוכל את בשרו.(כך מובא בספרי יוסיפון) באחד הימים שאל המלך פוליפוס את צלמי תועבותיו מי ישב אחרי על כסאי, אמר לו אחד הצלמים, האיש אשר ירכב על הסוס האסור, הוא ימלוך אחריך. וכמו שכתב כאן סקיפיו, בגיל 15 עבר פעם אחת במקום ששם היה הכלוב של הסוס, ולא הבין את מה שנעשה עם הסוס, נגש לסוס וטיפל בו, ללא תגובה נזעמת מהסוס. זאת אומרת שמיד הסוס נכנע לאלכסנדר. ואלכסנדר עוד רכב על הסוס ללא אפסר וללא רסן. ואז סיפר פוליפוס לאלכסנדר את מה שקיבל מאחד הצלמים. ומכאן התחיל מסע הכיבושים של אלכסנדר. - לא כתוב שכבר בגיל הזה היתה לאכסנדר שאיפה לכבוש את כל העולם תחת ידו. רק בגיל 20 לאחר שפוליפוס נהרג במלחמה, ישב אלכסנדר על כיסא המלוכה והתחיל בכיבושיו.

תוכל לפרט מיהו יוסיפון ומה כתב ?

אני מניח שאין המדובר ביוסף בן-מתתיהו (יוספוס פלביוס).

ezer

New member
למה לא הוא?

מדבור ביוסף בן מתתיהו. הוא בכבודו ובעצמו.

עטלף77

New member
אתה בטוח? מדובר בתקופות שונות...

אלכסנדר מוקדון היה פעיל בסביבות המאה הרביעית לפני הספירה ואילו יוסיפוס פלאביוס, הלא הוא יוסף בן מתיתיהיו, תיעד את ההסטוריה בא"י במאה הראשונה לספירה. ויש גם הבדלים במקומות של ההתרחשויות, יוסף בן מתיתיהו תיעד את ההיסטוריה בעיקר בא"י והסיפור הזה על אלכסנדר מוקדון היה ביוון.

זה לא סותר ../images/Emo141.gif

למיטב ידיעתי, יוספוס כתב גם כמה ספרי היסטוריה כללית לתועלת הציבור ברומי, נוסף על ספר זכרונותיו מימי המרד הגדול. אין לי אלא להניח, ש"יוסיפון" הוא כינוי גנאי שהודבק לו בחוגים מסוימים, דוגמת הכינוי "ישו" שהודבק לישוע הנוצרי.

the red bh

New member
אמנם מישהו

לקח לי את ספר יוסיפון, אך למיטב זיכרוני מדובר בכותב מאוחר יותר, המתבסס בעיקר (אך לא רק) על פלויוס, אשר היה מקובל מאוד על היהודים (בניגוד לפלויוס) ההנחה כיום היא שכמקור ראשוני ערכו מוגבל ביותר.

עטלף77

New member
אגב, יוסיפון זה לא ההוא מהמטבח ב...

בסרט ´גבעת חלפון אינה עונה´? הוא לא נראה ממש היסטוריון

למעלה