משחקים לבן שנה +

d i n o l e

New member
משחקים לבן שנה +

הגור בן שנה וחודש וכנראה שישאר בבית עם המטפלת עד שיהיה בן שנה ו 10 בספטמבר. (התלבטנו האמת לגבי אם כדאי להכניס עבן שנה וחוד שלגן או במאי בן שנה וחצי ואני אשמח לשמוע עצות לגבי זה) כשהוא עם המטפלת הם קוראים ספרים הרבה, משחקים במכוניות , משחילים צורות וחישוקים, מנגנים בפנסתר וקסילופון. משחקים במכוניות מגה בלוקס וקוביות וכדומה... וגם קצת מציירים (בעיקר בלוח מחיק) ומידי פעם מדביקים מדבקות. (וכמובן מטיילים בחוץ וכדומה..) רציתי לדעת אם יש משחקים או פעילויות שכדאי להשקיע ולשחק בהם יותר כדי שלא יצא נפסד ויקבל פחות ממה שילדים בגן מקבלים. (הוא כבר הולך עם תמיכה וגרירה של כסאות ועושה צעדים ספורים ונעמד בלי ידים)

d i n o l e

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif אני אשמח לתשובה אם זה

בתחום ההתמחות שלכם (1) באיזה גיל כדאי להכניס לגן 2) משחקים מפתחים כל עוד בבית)

גיל כניסה לגן ומשחקים

גיל כניסה לגן... ממחקרים שאני קראתי, סביב גיל שנתיים וחצי יש כבר אינטראקציה עם ילדים נוספים והמשחק משותף. כמובן שקיימים שיקולים ואילוצים רבים ואחרים. יכולה רק לספר לך מנסיוני שבני בן שנתיים (אוטוטו) אינו נמצא במסגרת ואנחנו מרגישים שעכשיו כבר מתאים להכניסו לגן . הוא יכנס לגן באפריל לחצי יום . כבר זמן רב הוא מבקש חברת ילדים אך לדעתי בגילאים אלו מספיקה חשיפה מתונה לילדים ולא על בסיס יומיומי ורב שעות. לדעתי מצויין בגילאים ששאלת טיפול של אחד על אחד (אם אפשר) אך חשוב שלא לבודד את הילד ולחשוף אותו לילדים אחרים. לא כל יום ולא להרבה ילדים. מספיק לדעתי לראות 3 פ' בשבוע ילדים בגינה למשך חצי שעה -שעה.. לגבי משחקים.. מגה בלוקס,קוביות מעץ צבועניות, אני אישית מאוד אוהבת צעצועי עץ, לוטו,בהמשך אומנם הוא עוד קטן אבל אפשר להתחיל בקטן להראות מס' כרטיסים, אני חובבת ספרים מושבעת..משחקי השחלה לפי גיל , הך פטיש,פאזלים,הכנסת משולש,עיגול ריבוע לכלי לפי התבניות,חיות למשחק,מכוניות (אצלינו להיט). מקוה שעזרתי ולו במעט בהצלחה

d i n o l e

New member
לגבי לראות ילדים , יש לנו 2 חוגים

בשבוע שאליהם הולכים תמיד שחיה , וליווי התפתחות (אלא אם חולה ולא הולכים) ששם הוא רואה ילדים. עם המטפלת הוא מטייל כל יום בגינה , אבל לא תמיד יש שם ילדים. אני שמחה לשמוע שזה מספיק. כי זו הנקודה היחידה שהדאיגה. מבחינה כלכלית אין לנו בעיה להשאיר אותו עם מטפלת כמה שצריך. פשוט רשה לנו להחליט מה יהיה נכון בשבילו. כי מצד אחד הוא שמח לראות ילדים, מצד שני אני כן מרגישה עדיין שזה טוב שיש לו טיפול אחד על אחד (פשוט בקשר לנקודה האחרונה קשה לי לעשות את ההבדלה כמה זה באמת חושב לו וכמה מזה זה הפחד שלי לשלוח אותו למקום כמו גן) אני גם באמת לא שמתי לב שילדים אחרים שהולכים לגן מפותחים יותר במשהו (כפי שאחות טיפת חלב תמיד אמרה , הוא לא רק קרא את הספר הוא כתב אותו
) לגבי המשחקים תודה על העצות , אכן כל מה שכתבת הוא כבר משחק בו ובכיף (וגם הוא חובב ספרים מושבע , אני לא אגזים אם אומר שקוראים לו עשרות סיפורים ודיקלומים ביום לבקשתו)

נשמע לי אחלה

כמובן שאני מייצגת את דעתי האישית ... ואמונתי... לדעתי הם רוצים "חברים" אבל לא כתחליף של הטיפול אחד ע לאחד. בשבילם מספיק כייף לראות ילדים מדי פעם בגינה ואפילו לא בהכרח לשחק איתם ובגיל הזה, אפילו לא בהכרח לשחק לידם.. שיהנה, מסגרות יהיו לו כל החיים. בהצלחה בכל אשר תחליטו

d i n o l e

New member
הייתי שמחה לשמוע מהפסיכולוגית

גם כן. האם יש דעה מקצועית בנושא. ןתודה לך על העצות

למעלה