משחקים לימודיים

lolly87

New member
משחקים לימודיים

אני מאמינה שכאשר משהו נהיה משמעותי עבורנו, אנחנו זוכרים יותר טוב. ומשחקים לימודיים הם דרך טובה שמשהו יהיה משמעותי ושילדים יהנו ללמוד וילמדו ויזכרו יותר טוב את מה שאנחנו רוצים שהם ילמדו.
יש משחקים לימודיים בתחומים שונים, אבל אני רוצה שנתמקד הפעם במשחקים לימודיים בתחום השפה/קריאה.
איזה משחקים לימודיים אתם מכירים וממליצים? (אם מישהו רוצה להעלות משחקי שהכין אני אשמח, אבל לא להעלות קבצים שמצאתם ברשת ויש עליהם זכויות יוצרים).
או באיזה תחום הייתם רוצים להכיר משחקי למידה? (גם לא בתחום השפה/קריאה שאני אדע לפתוח שרשור על משחקים לימודיים בתחומים נוספים).

lolly87

New member
לגבי תפזורות

וגם תשחצים לצורך העניין. יש אתרים שאפשר לחולל בהם תפזורות ותשחצים.
עשיתי שנה שעברה לכיתה ד' שלימדתי בה תפזורת כל תת נושא בפרק, על מנת שיחשפו שוב לכל המושגים החשובים בחומר, ובסיום כל פרק עשיתי להם תשחץ שיחייב אותם להיזכר במשמעות של כל מושג ומושג וכך הם יכלו לפתור אותו. הם נהנו מזה וראיתי שזה עזר להם לזכור את החומר.

lolly87

New member
משחקי קלפים

אז קודם כל משהו כללי, אפשר לקחת הרבה משחקי קלפים ומשחקי קופסה שכולנו מכירים, ולשחק בהם. ואפשר לקחת את הרעיונות שעומדים מאחורי אותם משחקי קלפים ומשחקי קופסה ולהכין משחק לימודי חדש שמתאים לילד/ה. (אני אכתוב הודעה נפרדת שתתייחס באופן ספציפי למשחקי קופסה).

אפשר לקחת את משחק רבעיות שכולנו מכירים ולבנות קלפי משחק לדוגמה על מילות קישור (סיבה/תוצאה, ניגוד וכו').
אפשר לבנות משחק זיכרון עם כרטיסים שיש בהם תמונות של אנשי מקצוע וכרטיסים נוספים עם שם המקצוע.
אפשר לילדה שלומדת בדיוק את שם המספר בזכר ונקבה, לבנות כרטיסים עם שם המספר בזכר ונקבה עד עשר או יותר מכך, ובנוסף כרטיסים בהם יש למשל דמות של ילדה אחת, והיא צריכה להתאים אותו לכרטיס שכתוב בו "אחת".
אפשר לעשות דומינו שמתאימים בו מילה לתמונה.
יש עוד מלא רעיונות שאני לא נזכרת בהם כרגע, אבל אם יש נושא ספציפי שמישהי רוצה לשחק עם הילד/ה שלה ומחפשת רעיונות. אז אני אשמח שתכתבו וננסה לחשוב ביחד על רעיון. אשמח לנסות לעזור!

lolly87

New member
משחקי קופסה

אפשר לקחת את הרעיון של המסלול המשחק (סגור/פתוח וכו'), ולכתוב כרטיסים עם שאלות/מטלות קריאה למיניהן, וכרטיסים עם צו'פר כלשהו (התקדם 3 צעדים או כל מיני כאלה).
לקחת את הרעיון של סולמות וחבלים שילדים אוהבים לשחק, ולהכניס משימות של קריאת משפטים/ הרכבת משפט ממספר מילים וכו' אם מצליחים עולים בסולם. וחבלים יורדים רק כשנופלים על משבצת כזאת.
אם יש נושא ספציפי שאתן רוצות משחק קופסה עבורו, אשמח אם תעלו אותו וננסה לחשוב ביחד.

lolly87

New member
משחקי מחשב

יש הרבה אתרים שיש בהם משחקים לימודיים שעובדים על שטף הקריאה, וכיוצא בזה.
יש תבניות באינטרנט למי רוצה להיות מיליונר, וכו', שאפשר להתאים אותם לנושא ספציפי שרוצים לעבוד עם הילדים.
&nbsp

למעלה