משחקים לעוורים

קוקית4

New member
משחקים לעוורים

מישהו יודע אולי איפה אפשר למצוא התאמות להכנת משחקים לעוורים? אם רוצים להכין להם משחקים כמו של ילדים רגילים (דומינו, סולמות וחבלים וכו') איזה התאמות צריך לעשות, או רעיונות למשחקים שאפשר להתאים לעוורים?

kooka

New member
יש מספר רופציות..

ישנה האגודה למען העיוור ...ואני הייתי ב"דיאלוג בחשיכה" במוזיאון הילדים בחולון ובסוף המסלול החשוך היתה תארוכה מלאה במשחקים מותאמים...אני חושבת שהאגודה למען העיוור תעזור לך..אם את צריכה משחקים שהם לא משחקי שולחן אלא משחקים במרחב לעיוורים תגידי...מקווה שעזרתי ובהצלחה

משחקים לעיוורים

"רוצה לעזור" לפי שעה אני מגיבה מאמא של מוגלי. עסקתי בעבר בהכנת משחקי ילדים בכלל ולחינוך מיוחד בפרט. לשאלתך: ניתן להכין בבית משחקים רבים אתן לך היום דוגמא ואם תרצי אוסיף בהמשך, א. ניתן להכין זוגות שךל קופסאות נס קפה ובתוכן לכל שתי קוסאות להכניס חומרים זהים למשל: ל2 להכניס חול ל2 להכניס אבני חצץ קטנות ל2 זרעים וכך הלאה ,הילד צריך בעזרת חוש השמע לסדר את הקוסאות בזוגות לפי הצליל הזהה כמו במשחק הזיכרון. אם זה עונה לך על הצרכים אוכל בהמשך לכתוב רעיונות נוספים פשוטים להכנה.

קוקית4

New member
זה בדיוק בדיוק מה שאני צריכה!

קלעת בדיוק לצרכים שלי! ואם תוכלי לתת לי כמה שיותר רעיונות, רק תצילי אותי יותר! והמון המון תודה מראש

FOR THE LD

New member
גם אני קניתי

זה יכול להועיל גם לילדים עם קשיים בהבחנה השמיעתית.

1טיפטיפה

New member
משחקים לעיוורים

כעת אני עונה לך מהדואר שלי הכינוי טיפטיפה 1 ולא מאמא של מוגלי אם נהנית מהדוגמא הראשונה של קופסאות הנס קפה אז אני ממשיכה. ראשית ישנה דפדפת הנקראת:"אפשר לגעת צריך לגעת" שיצאה בהוצאת אליעב 1997. שנית אתן לך עוד טיפ . וכעת למשחק לוטו המורכב מכרטיסים ולוח כאשר על כל כרטיס מדביקים מירקם אחר כמו בדים שונים שניתן לחוש בהבדלי המירקם או חומרים כמו עץ ניר לטש מתכת וכו' כמובן שעל לוח המשבצות המחולק כמו בלוטו למשבצות בגודל הכרטיסים יהיו אותם חומרים הילד צריך עי מישוש להתאים כרטיס עם מרקם מסוים ללוח הכללי . אם כן קיבלת היום שני רעיונות 1. לחיזוק חוש השמע והשני לחיזוק חוש המישוש. במידה וישנם שרידי ראיה רצוי להשתמש גם בצבעים בולטים אם זה עוזר לך אשמח להמשיך וליעץ בברכה טיפ טיפה1

קוקית4

New member
קיבלתי את כל התגובות שלך

ואני ממש ממש מודה לך! את מצילה אותי! אני צריכה להכין את הפרוייקט הזה לאוניברסיטה, ואני לא ממש אדם יצירתי, ואת ממש עוזרת לי!!! וכמה שתוכלי לתת לי יותר רעיונות, כך יותר טוב. והמון המון תודה

1טיפטיפה

New member
משחקים ורעיונות

שלום קוקית ישלי המון רעיונות אבל רצוי לכוון מה חשוב יותר. אנסה עוד דוגמה לוח עם חלונות למיון חומרים: אני פשוט לא יודעת מה הגיל והמטרה הדביקי על גבי לוח חלק כ4 חלונות ותלי בתוכן שקיות ריקות מתחת לכל חלון הדביקי את החומר מתחת לשקית אחת בד לשניה עץ לשלישית פלסטיק לרביעית מתכת. רצוי גם לרשום את סוג החומר באופן יפה ואסטתי. בתוך סלסילה אספי כמות של חפצים מאותם חומרים על הילד בעזרת מישוש להחליט בתוך איזה שקית הוא יניח כל חפץ לדוגמא: כפתור בשקית הפלסטיק מטבע בשקית המתכת וכו/ בהצלחה טיפטיפה

למעלה