משחקים עם אסטרטגיה מנצחת

bellrem

New member
משחקים עם אסטרטגיה מנצחת

ידוע שלאיקס-מיקס-דריקס, למשל יש אסטרטגיה מנצחת. מכירים את "משלוש יוצא אחד"? האם יש למשחק זה אסטרטגיה מנצחת או שאפשר להוכיח שאין אסטרטגיה כזאת למשחק ספציפי? תודה.

ailag

New member
-=-=-

שלושה ילדים אומרים "משלוש יוצא אחת" תו"כ הזזת כפות הידיים וברגע שאומרים "אחד" עוצרים את כף היד: או עם הפנים למעלה, או עם הגב למעלה. אם שניים שמו את היד עם הפנים למעלה והשלישי עם הגב, או להפך, הוא יוצא. אחרת משחקים שוב. ואלא אם מתעכבים רגע לראות מה האחרים עושים (רמאות) אין לזה ממש שיטה.. אולי משהו הסתברותי, אבל אני לא חושבת.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אכן ההגדרה האנליטית המדוייקת של

המשחק. ממציא המשחק לא יכול היה להגדירו טוב יותר. (-:

maverick 42

New member
לא נראה לי שיש אסטרטגיה

כי זה רנדומאלי לחלוטין מה כל אחד יבחר. בניגוד לאיקס מיקס דריקס - שם ניתן לנבא מה האפשרויות העומדות בפני היריב אחרי כל מהלך שלך, או למען השוואה יותר מוצלחת ל"משלוש יוצא אחד" - לבחור במהלך הכי אופטימלי. אין אפשרות לבחור "מהלך הכי אופטימלי" ב"משלוש יוצא אחד", אלא אם כן אתה יודע לקרוא מחשבות (או פרצופים, אבל זה כבר סטטיסטיקה קצת יותר מדי מסובכת.....)

עריסטו

Active member
"ידוע" ../images/Emo35.gif

אין לאיקס-מיקס-דריקס אסטרטגיה מנצחת. יש רק אסטרטגיה לכפיית תיקו.

Alkhimey

New member
/tapuzforum/images/emo12.gif

אף פעם לא שמעתי על אסטרטגיה לאיקס עיגול. אפשר לדעת מהיא?

עריסטו

Active member
אני חושב

שאם תתחיל מהמסבצת האמצעית, תגלה שאין לשחקן הפותח קושי לכפות תיקו.

Alkhimey

New member
אתה מתכוון ל

איקס עיגול על לוח 3*3? אם כן, אז אין צורך באסטרטגיה, אפשר לעבור על כל האפשרויות בראש. אבל אף אחד כבר לא משחק בגירסה הזאת, נסה למצא אסטרטגיה לגרסה האינסופית)ידוע גם בשם ``חמש אבנים``(

avinamal

New member
דווקא הגירסה האינסופית הכי פשוטה

פשוט שים את האיקס היכן שבא לך...

ailag

New member
אם מתחילים מפינה בX

והשני לא שם את העיגול באמצע, מנצחים בטוח. אחרת יש תיקו. (אלא אם מישהו פחות בקי במשחק)

הזאב והכבשים

או שוטרים וגנבים כעקרון יש ארבעה שוטרים שיכולים לנוח על לוח דמקה רק קדימה וגנב אחד שיכול לנוע אחורה וקדימה המטרה של השוטרים ללכוד את הגנב שלא יוכל לנוע והמטרה של הגנב לחמוק מהשוטרים ולהגיע לקצה הלוח ישנה אסטראגיה שבה השוטרים תמיד יצליחו ללכוד את הגנב

ת.ה

לוח דמקה 8 על 8 ארבעת השוטרים בארבעה המשבצות בשורה הראשונה של הלוח הגנב באחד ממשבצות השורה הנגדית של שורת השוטרים ----0-- -------- -------- -------- -------- -------- -------- 1-1-1-1 0 - גנב 1- שוטר

arye9

New member
תנאי ההתחלה

הכבשים מתחילים. הכבש הקיצוני, זה שיכול ללכת רק לכוון פנים הלוח עושה את הצעד הראשון. הצעדים הבאים של הכבשים לפי הסדר. שנייייייים לא שיחקתי את זה ואני מאמין שאני לא טועה

arye9

New member
תנאי ההתחלה

הכבשים מתחילים. הכבש הקיצוני, זה שיכול ללכת רק לכוון פנים הלוח עושה את הצעד הראשון. הצעדים הבאים של הכבשים לפי הסדר. שנייייייים לא שיחקתי את זה ואני מאמין שאני לא טועה

למעלה