משחקים -תוך משחק-

משחקים -תוך משחק-

בעודי עובד על מסמך נחמד מאד לפחות לפי דעתי.. נתקלתי בבעיה הבאה שהיא לא בעיה כמו עוד דבר שצריך לתפל בו. השאלה: איזה משחקים ( כמו שח-מט, דמקה, כדורגל, רולטה ) יש באזור שבו המשחק יתקיים , עכשייו אני מניח שכמה ממכם אומרים מזה משנה, ואני אומר מראש הדברים האלו יעשו את המשחק "חיי" יותר. קיימים שלושה פטרונות ל"בעיה" זו: 1. קיום המשחקים הקיימים בעולמנו משמע: שח-מט, דמקה, וכדורגל. שבאמת עם רובם אין לי בעיה. ואולי אפילו זה יהיה מועיל אם נשתמש ברעיון הזה כי לפתח משחקים זה קשה מאד ואולי אפילו קצת קפיצה מעל הפופיק מה גם שמשחקים אלו צריחים להיות מוקרים לכמעת 90% מהשחקנים המשחקים במשחק ( אבל זאת אני מאמין לא תיהיה הבעיה :). הבעיה תיהיה בהמצאת משחק מספיק מעניין שלא ימוצא אחרי שני סיבובים שלו. 2. המצאת משחקים - דבר שדורש הרבה מאד מחשבה ותכנון אבל מצד שני נותן נפח עצום לעולם ולתחושת המציאות. 3. שילוב שני הדברים יחדיו גם 1 וגם 2. דבר שאם נעשה אני חושש שכל נושא המשחקים המקובלים בעולם המתהווה שלנו יבלע לתוך תהום עמוקה מאד. אני בנתיים מעדיף לא להביע דיעה כי אני בעצמי לא סגור על דעתי שלי. אבל אשמח לשמוע את דעתכם. צחי המתלבת.

simons

New member
צחי שכחת משהו

צחי, אם אתה לא זוכר עוד שוכבים להם בארכיוני כדר המשחק "גלגלדיסק" שהמצאנו, "כיתת פרשים" ועוד שניים שאני לא זוכר את שמם... אם זה מצלצל בפעמון ראשך - מה טוב. אם לא - תרים לי טלפון. נ.ב. אני אשלח לך לאימייל, אם אתה רוצה, את הקטע הזה מתוך המסמך על התרבות הכדרית.. נ.נ.ב. אבל זה כמובן רק בקדר, מה עם שאר המדינות? אילו משחקים נהוגים אצלכם? מה עושים סביב המדורה, או כשמשעמם לחבר´ה בצהריים?

על זה בדיוק אני מדבר

זה שכתבנו פעם משהו זה לא משנה תעובדה שאנכנו צריכים להיות מתואמים אם העולם כי שאי חושב על זה המשחקים בקד"ר צריכי להיות די מאופיינים מהעולם הסובב אותה.. אם תתקבל האפשרות השניה או השלישית אני מניח שנפרסם תמשחקים עד אז אבל צריך לשמוע גם את השחקנים האחרים. צחי.

גלגל דיסק

שכתבתי על הגלגל דיסק שאלתי אותו למעשה מהצרפתים. אבל אני לא חושב שזה משנה, כול עוד המשחק לךא מקובל בחברה שלנו, כאן בישראל, הו יתרום למשחק באקזוטיות שלו. אני חושב שזה תפקיד של בעל פונדק לחשוב על משחקים, הרי לרוב שמה שיחקו אותם. חוץ מיזה המשחק לא כול כך מסובך, כך שכול מבקר בכדר פשוט יכול להשאיל גלגל דיסקים ולהתחיל לשחק.

Lord Langrim

New member
כשמשעמם לנו בצהריים....../images/Emo129.gif../images/Emo135.gif

אנחנו מגלגלים גולגלות
במדרונים... מפצחים עצמות יבשות ( כמה שיותר בפחות זמן מנצח... היי! תעזוב לי את הרגל!) מגדלים עובש על גופות לפני שאני הופך אותם לזומבים... והמשחק האהוב עלינו ביותר הוא "שפד ראשו" משחק מילים נחמד בו אם משהו אומר לך מילה לא במקום אתה משפד לו את הראש עם קנה במבוק מחודד (OC: ומצופה בספוג..........) ואוכלים גלידה....

simons

New member
מה שאושר מנסה להגיד

מה שאושר מנסה להגיד הוא שכדי להגיד משהו מצחיק, אתה זקוק לחמש הסמכות מהפורום, כדי להגיד משהו מפיל - לעשר. כדי לעשות את המשחק שלך אתה צריך שאיוול מי ועוד שלושה ברוני-שדים יכירו במשחק שלך כמשחק הלאומי של האופל ו.. האם הנקודה ברורה? :) לילה טוב, סימון

../images/Emo6.gif

אני בסך הכל מנסה ליצור קורדינציה. שלא יהיה אחד שמשחק משחקים המוניים עם עצמו...

evil me

New member
לאנגרים ידוע הרי לכל...

הוא אחת מהסיבות לכך שתושבי אמור לא חוצים את הנהר... כדי שלא יצורפו לצבא השלדים שלו.... חוצמזה ללורד יש את הסמכות הצחקה היחידה באופל.

משחק הוא מרכיב סיפורי.

משחק הוא מרכיב סיפורי. בדןמה לפולקלור, שירה, אגדות, סיפורים, מנהגים, חוקי-מסורת, וכן הלאה. ככל שתחבר אליו יותר דמויות - כן תרבה משמעותו במשחק, ותוכל לזקוף לזכותך הצלחה בקידומו. רק שים לב - כל מרכיב סיפורי שווה באמת כמה שמכירים אותו. למשל, אם אני רוצה לשחק דמות המושפעת ממשחק מסויים, כי היא טובה בו מאד, וזה היה ספורט לאומי, זה יהיה דבילי אם אף אחד לא מכיר את הספורט הלאומי הזה. רוצה להיות אלוף בספורט לאומי - דאג שכל הלאום שלך יכיר את המשחק הזה, ויכיר בכך שהוא ספורט לאומי.

simons

New member
אבל אושר..

למה לכוון גבוה??? כל מה שאני רוצה הוא משחק, תמים לחלוטין שאין לו שום השפעה משחקית, לבד מהעובדה שאני אוכל לשחק אותו בתוך המשחק, וככה גם כל מי שיירצה להצטרף אליי... אני לא מנסה השיג לי הסמכה בתור קופץ אולימפי לגובה, באמת.. זה רק משחק ילדים תמים, גם לזה אני צריך עכשיו הסמכה? אני מאמין שכדר מכירה בי בתור זהבה יותר טובה מכולם...באמת.. (יש לי תמונות להוכיח..)

אתה מתנגד ומקצין.

אפשר לחשוב כמה זה קשה, לדאוג שאני העיר קדר ידעו את הפולקלור שלהם! אוי, מסכן שלי, simon, אני פשוט נהנה להתעלל דווקא בך! אוי, כמה שזה קשה, לספר את הסיפור שלך ולחלוק את המשחק שלך עם עוד כמה שחקנים בקבוצה שלך... אוי, זה ממש בלתי אפשרי, לצאת מהבועה שלך, שבה הכל ברור מאליו, ולדאוג שעוד כמה אנשים ישמעו את היצירות שלך. simon ידידי, אנחנו משחקים R, וזו האות בשביל Realety. סיימון, במקרה שלך, תצטרך ממהההש להתאמץ לספר את הסיפורים שכבר כתבת לעוד כמה אנשים, כדי שהדמות שלך תראה בעיניהם קצת פחות תמהונית כשהיא תדבר על איזה סיפור או משחק שאמור להיות חלק מהפולקלור שלהם. אם בהארפן פיורד כל שחקן פראקטיקלי נבחן על ידיעותיו בפולקלור הקלטי ובקיאותו בפנתאון הקלטי והשירה שלהם, אין שומסיבה שאנשי כל קבוצה יהיו מחוברים לארץ בה הם חיים. זו הערה אחרונה. אני מבקש ממך להפסיק עם זה. אם אתה כל-כך מתרגש מההסמכות - תתחיל לדאוג ל´קיפוד´ שלך, שעד עכשיו, אין לי מושג מהו.

אושר אתה לא הבנתה

המשחק יועלה לאתר שלנו כמובן, ואז כול תושבי כדר וגם אלו שלא תושבים אבל מיתענינים, יוכלו לילמדו איך לשחק. אתה חושב שאנחנו פועלים בנתק מהקבוצה שלנו? זה רעיון מגוכח. אבל בלי קשר אני בהחלט לא הולך להתחיל ליספור הסמכות.

הבעייה היא...

הבעייה היא עם אלה שכן בקבוצה, ולא מתעניינים. מותק, אם אתה לא יודע לספור עד שלוש, אז זה כנראה לא המשחק בשבילך. ובשבילך, פרנציפ - תלמד לספור עד עשר. ושיהיה לך עז שמח.

simons

New member
תגובה

אושר, אני מבטיח לך שכל שחקן בקדר יידע את כל הפולקלור הקדרי. הנה, אני מוכן להתחייב לעניין אישית, שתוכל לבוא ביום המשחק, לבחור שחקן אקראי כלשהו, לשאול אותו על חלק אקראי בפולקלור, החל ממשחקים וכלה באגדות ושירי ילדים, והוא יוכל לספר לך אותו, אם לא בעל-פה, לפחות מבחינה עקרונית, ויהיה מודע לו. האם זה יספיק? אם כן - הייתה זו הרי כוונתי בכול העת, ולא לשמור את הידע לי או לצוות קדר עצמו. כמובן שהרעיון הוא להפיץ את הפולקלור כדי שיהיה מוכר, וכאמור - הוא מפורסם גם באתר, כדי שכולם יוכלו לקרוא. סימון

נו, אז יופי! מה הבעייה?

רק מה מפריע לך להוכיח את זה? אקט ´איסוף החתימות´ נקרא לזה, מבהיר את חשיבות העניין, ומטה משקל לכיוון הזה, שאני יותר ממשוכנע שאתה מעוניין בו. חשוב לך ששחקני קדר ידעו את הולקלור שלהם? חשוב לך שהם יכירו את העניין לפחות ברמה העקרונית? הריני נותן בידך כלי להבהיר לשחקנים את חשיבות העניין. אתה מוזמן לנצל כלי זה. כששחקניך יראו שעבור הסיפורים האלה הם נותנים את מספר השחקן שלהם היקר להם מכל, הם לא רק יקראו את הסיפורים האלה, אלא גם ישננו אותם (בציפייה מוצדקת משהו לראות איך הם משתלבים בעלילה הכללית במשחק).

למעלה