משחקים
כמובן שהכל תלוי בהתפתחות הילד ובמזגו. (השובבים הגדולים לעיתים מתקשים לשבת על הטוסיק (-: ) לדעתי אפשר להתחיל עם הרבה משחקים שמותאמים לגיל 2-5 אך לבדוק היטב ולהתאימם להתפתחות הילד על מנת שלא ניצור מצב תיסכול עקב כישלון ,אם המשחק קשה מדי. דוגמאות- לוטו ראשון שלי- להציג לוח אחד כל פעם עם כרטיסיו. (לא למהר להציג תא כל הלוחות והכרטיסים יחד). פאזלים מעץ-ריבוע משולש עיגול, חיות... (יש שנחשפים לפני גיל שנה ויש שאחרי אך אלו משחקים שתמיד כייף לחזור ולשחק בהם,גם בגיל שנתיים). פאזלים רגילים של 2-5 חלקים. (יש המיועדים מגיל שנה וחצי). משחקי קופסא נוספים חביבים הם מסדרת-אמא לי, בית לי וכדומה. מיועדים לגיל מבוגר יותר אך ניתן להתחיל לפני. (גם כאן ממליצה לחשוף כל פעם/כל כמה פעמים לאותו זוג קלפים כדי לא להכביד). ישנם משחקים רהים שהם מאוד דומים (של חברות שונות) אך אחד יהיה בצורות לוטו והשני בצורת צמדים שיש לחבר. לוטו קל יותר לקטנים כיוון שרק צריך למצוא את הקלף בעוד שבצמדים יש את פעולת החיבור כמו בפאזל וזה קשה יותר. לדעתי כדאי לגוון ולהתחיל במשחקי הלוחות ולהמשיך במשחקי הצמדים של הפאזליפ. (מקווה שאני מובנת). אני אישית אוהבת מאוד את המשחקים של חברת Ravensburger ניתן להשיגם (במחירים סבירים) בחנויות מסויימות של כפר השעשועים ובכלל. (לדוגמא- צבעוני לטף שמתאים לקטנים, מירוץ שבלולים-איתו הייתי מחכה כמה חודשים ועוד..). כמובן לגו שממנו ניתן להתפתח ולפתח דמיון ושיחה. לדעתי מכל משחק (כמעט),יצירה או קריאה ניתן לפתח למידה (-: מקווה שעזרתי