משחקי אצבעות

חייםאבג

New member
משחקי אצבעות

שאלה למומחה של הפורום: הילד שלי לא זוהה כאספרגר על ידי בעל מקצוע אבל הוא חשוד בעיניי ככזה. שתי תופעות שמציקות לי וברצוני להבין אם הן אינדיקטיביות לאספרגר: 1) הילד (בן 6) יכול לשחק שעות עם האצבעות של הידיים. מכופף ומפתל וכל הזמן תנועה מקבילה של שתי הידיים והוא כל הזמן משווה שהפלונטר ביד האחת זה לפלונטר שבשנייה. 2) לאחרונה הילד משחק רבות בלגו. שמתי לב שהוא הרבה פעמים עושה פעולה משונה: הוא לוקח סימולטנית בכל ילד חלקים זהים ומחבר אותם ליצירה שהוא בונה (כמובן אוטו או מסוק וכו') בתנועה מקבילה של שתי הידיים. הבנייה היא הגיונית נכונה ויפה אבל אנוכי אילו הייתי צריך הייתי שם את החלקים אחד-אחד ולא סימולטנית. תודה.

תירתיר

New member
תשובה-לא ממומחה אבל...

כהורה לילד עם אבחנה כנ"ל רציתי להתייחס לתיאורים המעניינים שלך: לילדים שלנו יש צד ויזואלי חזק מאוד בדרך כלל, וכן צורך בחזרתיות. משחקי לגו בכלל ובעיקר בניה סימטרית-מוכרת לי מאוד.הבן שלי אוהב לבנות בתים בשיטה מוזרה-מסדר את הלגו ב"עמודים" זה ליד זה וכמובן שהבית שיוצא לו אינו יציב ומתפרק מיד. וכבר מגיל צעיר בנה דגמים סימטריים מורכבים להפליא. לא הייתי רואה זאת כבעיה- אם התחביב לא גוזל לו את כל שעות היממה. מותר לו להנות לזה במגבלת זמן שתחליטו שהיא סבירה. ניתן כמובן להצטרף למשחק שלו ולהציע רעיונות נוספים. ייתכן שהוא יתנגד אבל בסוף יקבל כיווני מחשבה חדשים. לגבי אצבעות הידים- הדבר מהווה תנועה חזרתית שמושכת אותו מבחינה טקטילית וויזואלית, כדאי להציע לו דברים אחרים שיסיחו את דעתו, ולאפשר לו את זה בזמנים מסוימים (אם תישלל ממנו הזכות לעשות זאת-הוא ימצא משהו אחר...)

חייםאבג

New member
תודה

תודה לך עך התייחסותך. מאחר וסברתי בטעות שיש מומחה שעונה לשאלות, אז - כמיטב ידיעתך: משחקי האצבעות האלה האם הם סימפטומטיים לאספרגרים?

תירתיר

New member
תנועות סטריאוטיפיות

באופן כללי אופייניות ל-PDD -הכוונה לתנועות אופייניות חזרתיות של הגוף- מחיאות כפיים, נפנופים שלא בהתאם לסיטואציה, וגוברות לרוב במצבי התרגשות.

למעלה