משחקי בנים ?

Master Stav

New member
משחקי בנים ?

מודעה שתפשה את עיני הבוקר בדרך חזרה מהגן של הגור .... שואל את עצמי ממתי משחקי מחשב או כדורגל או כדורסל הינם משחקי בנים ... ועוד ....אני יכול להבין את הצורך באח/ות גדול/ה שיהיה עם הילד בזמן שההורים לא בבית אישית לא מחבב את הצהרונים והמעונות .....למרות שחלק מהם מעולים ואני מדבר מניסיון מצד שני ....לא יודע ....משהו הפריע לי במודעה הזו ... מה דעתכם/דעתכן ?
 

hirshfe

New member
מאוד מפריע

אני חושב שדווא חשוב ליצור אח גדול וייתכן שיכלו לדרוש שזה יהיה בחור ולא בחורה. רק יכלו לנסח אחרת
 

AlonPe

New member
אתה שוב מיתמם, יקירי! ../images/Emo8.gif

ממתי? מקידמת דנן! השאלה הנכונה (לדעתי) היא: עד מתי?! באחד מפרקי "דורה"
נקראת דורה, לעזרת בת דודתה, שחקנית בנבחרת הכדורגל, להציל את המשחק! וכמובן שהיא מגיעה למגרש (אחרי שהתגברה על חטפניאסורלךלחטוף) ומבקיעה את שער הניצחון!
נגעת פה בכמה נקודות. אחת מהן היא הסטראוטיפים המיגדריים. בעניין הצהרונים - אין ספק שאח/ות גדול/ה אמיתי/ת (מפסיק עם ה-סלאשים ועובר לשיטה השוביניסטית - כאשר מתכוון גם ללשון נקבה וגם זכר!) או הורים שנמצאים עם הילדים בבית אחה"צ הוא הפתרון האידאלי! אבל מה ל'שות שזה לא תמיד מתאפשר! אני אישית מעדיף צהרון אמיתי, מקצועי, על פני נער שענה למודעת רחוב שכזו! וזה גם מזכיר לי את פרויקט פר"ח הנפלא.
 

Master Stav

New member
תגיד אתה מסוגל בלי לתקוף ?

אני פשוט מאבד עניין די מהר בדיונים עם אנשים שלא מסוגלים להביע דעה לגופו של נושא ולא לגופו של מפרסם המודעה .... כך ש ....אני עונה אבל להמשיך בנימה ובסגנון דנן אין לי שום כוונה . לא אמרתי את דעתי על המודעה אלא ציינתי משהו שהפריע לי בלי לציין אפילו מה ..... משונה בעיני המינוח משחקי בנים מאחר וכאב לילד וילדה עם הפרש של שנתיים אני רואה איך היא מצטרפת אליו ואל החברים שלו שמגיעים ו/או הוא אליה וחברותיה , בין עם זה למשחקי מחשב בין עם זה למשחקי כדור ובין עם זה למשחקי בובות ותפקידים .... לגבי המפריע לי הינו למעשה ה"צורך" באח גדול , יש פרוייקט בבית הספר היסודי בישוב שלנו שנקרא חונכים , אם יש צורך מדוע לא לפנות דרך בית הספר זו ניראת לי מודעה של הורים שמעדיפים לפתור את הבעיות החברתיות של הבן שלהם באמצעות כסף ולא לפתור אותה באמת וזה מה שמפריע לי .... לגבי צהרונים , יש מעולים ויש ממש לא , פרסמתי פה בעבר נושא של הסעה של 8 ילדים , אני מאלו שיעדיפו מטפל/ת קבוע/ה גם אם בן/בת נוער שאני מכיר וסומך על הכישורים כל שכן בבית שלנו , מה שלא פוסל שימוש בצהרונים אלא פשוט ציון של העדפה אישית .
 

AlonPe

New member
מתנצל אם פגעתי!

לא היתה לי שום כוונה לתקוף. בהודעה המקורית שלך, כאמור, נגעת (לדעתי) בכמה נושאים: 1. הסטריאוטיפים הג'נדריאליים (משחקי בנים/בנות) לא בטוח, אבל אולי בעוד כמה דורות, הסטריאוטיפים האלו יחדלו להתקיים, אבל נכון לימנו - ככה זה. לי אישית זה לא ממש מפריע, אולי אפילו מצחיק אותי. אני אישית לא מת על כדורגל ודווקא נראה לי שהבנים שלי קצת סובלים (חברתית) בגלל ה-"חסך" הזה, למרות שהם מקבלים ממני (כך אני מקווה) הרבה דברים אחרים. הבאתי ת'דוגמא מ-"דורה", שאלמלא כבר יצאה לי מהאף (הקטנה שלי מכורה, אבל כך גם בן הדוד שלה) הייתי אומר שזו דוגמא ראויה לשבח! להגדיר משחקי מחשב, כ-"משחקי בנים" זה באמת מגוחך! מהצד השני, ישנם עיסוקים כמו מחול שנחשבים "של בנות"... נו איך קוראים לסרט ההוא?! וכך גם לגבי הסטיראוטיפים על תפקידי אמא ותפקידי אבא. אני לא בדיוק "המאצ'ו המצוי" ואין לי שום בעיה עם זה או עם הגבריות שלי וכן הלאה. אם יש מישהו שחושב שאני "פחות גבר" בגלל... שאנ'לא אוהב כדורגל, או בגלל שחיתלתי ת'ילדים שלי כשהיו תינוקות וכן הלאה, זה בעיקר מצחיק אותי, ולא מרגיז אותי. אני לא בטוח שהדרך "להילחם" בסטיראוטיפים היא באמצעות התנסחות פוליטקלי קורקטית. 2. לגבי המודעה שצילמת - קשה קצת להתייחס לכותבי המודעה, כי כמובן לא מכיר אותם ואת צרכיהם. אבל בסך הכול, מסכים איתך לחלוטין! אישית, לא הייתי חושב למצוא פתרון - אם זה לעיסוקי אחה"צ, ואם זה לבעיה חברתית כלשהי, בצורה כזו. וגם, אילו בני היה בגיל המתאים, והיה חושב להיענות למודעה כזו, הייתי חש הסתייגות. זו אכן נראית התייחסות לא ממש רצינית לפתרון בעיה כלשהי. 3. זה עלה כבדרך אגב - צהרונים. כמו שאמרת בעצם, כמו כל דבר בחיים, יש טובים ויש לא טובים.
 

Master Stav

New member
לא עניין של פגיעה עניהן של תחושה

תודה על אחלה תשובה .....בהחלט ביטאת את תחושת הבטן שאני חולק בנדון ....
 

hag70

New member
רק שהחיים קצת יותר מסובכים ממה שנראה לנו

אולי באמת הילד באמת צריך ילד/נער/גבר מבוגר בחייו? כדי שיהיה אפשר לדבר אותי על ענייני גברים (לא. לא כדורגל. אלא באמת דברים שקשה לדבר עם אמא/דודה/נערה. לא חסרים נושאים כאלה). נגיד כי אמא שלו חד הורית ויש לו סוג של חסך. אולי אבא שלו לא נמצא קרוב ומסביבו כולן נשים? ואולי אחיו הגדול עושה לו את המוות ומאמלל והוא נואש לנער שיבעט איתו קצת אחה"צ. אולי הוא בטיפול פסיכולוגי מסור ואוהב וזה מה שהומלץ על ידי המטפל/ת? ואולי להורים שלו סתם אין כח להתמודד עם החיים וזה הפתרון הגאוני שהם חשבו עליו. לך תדע. מה שמוזר לי הניתוח הזה של אנשים שאנחנו לא מכירים ואין לנו מושג איך נראים החיים שלהם.
 

hag70

New member
נראה לי אחלה לגמרי

הדרישה מאד ממוקדת ואני מניח שיש סיבה מאחורי הבקשה הזאת. במקום להתחיל להתפתל עם משפטים פוליטיקלי קורקט וניסוחים שמתאימים לשני המינים עם הסתייגויות מפה ועד הודעה חדשה, פשוט כתבו את הבקשה בצורה הבסיסית ביותר. לא רואה עם זה בעיה
 

schlomitsmile

Member
מנהל
בתחילת הדרך ההורית החלטנו בעלי ואני, שלא נקנה לבננו צעצועי נשק. קנינו לו בובות לצד מכוניות. אולי כבר סיפרתי כאן, איך נחרדתי כשראיתי אותו בהיותו בן 4 מניף מקל על הכלב הפלגמטי של השכנים, ו"יורה". נכון שמכל כלל יש יוצא מהכלל, אבל באופן כללי, בנים נוטים יותר למשחקי כדורגל/כדורסל מבנות. רוב משחקי המחשב הם משחקי מלחמה, וגם לכך, מה לעשות, בנים נוטים יותר מבנות. והאמת, שאני בספק אם זה אי-פעם ישתנה, שהרי גם במשחק המלחמה של הגדולים, זה שאינו משחק כלל, בנים נוטים לשחק יותר מבנות. ובסה"כ, אני נוטה להסכים למשפט ששמעתי פעם: גברים ונשים הם כמו רגל ימין ורגל שמאל- דומים ושונים, והאנושות זקוקה לשניהם כדי ללכת קדימה.
 

elotan

Member
רק כדי שאני אהיה בטוח שירדתי לסוף דעתך

מה בדיוק בניסוח של המודעה מפריע לך? אילו מלים היית מוריד / מוסיף / משנה? לחילופין, אית אתה היית מנסח את ההודעה הזאת?
 

Master Stav

New member
היתי מנסח את זה ....

לילד חמוד בן ___ דרוש אח גדול 1-2-3-4-5-6-7 פעמים בשבוע למשחקים חברה ועזרה בשיעורים אחרי בית ספר .....
 
למעלה