משחקי הרעב של הועד האולימפי הישראלי- חלק 1

moriahi

New member
משחקי הרעב של הועד האולימפי הישראלי- חלק 1

משחקי הרעב של הועד האולימפי הישראלי: מי צריך את הוליווד כשהמציאות עולה על כל דמיון?

הישג היסטורי לענף החץ וקשת הישראלי: הקשת גיא מצקין זוכה בזהב בתחרות להשגת הקריטריון הנוקשה הבינלאומי להשתתפות באולימפיאדה , ותגובת הועד האולימפי הישראלי: הוא לא עומד בקריטריון שלנו- אז הוא לא ישתתף
מאת מוריה יצהר


ספורטאים ואוהדי ספורט מושבעים יתקשו לגייס אדישות לפרשנות של הועד האולימפי הישראלי לקריטריונים הבינלאומיים להשתתפות באולימפיאדה: קריטריון אולימפי בינלאומי שנקבע על ידי האיגוד העולמי לענף החץ וקשת -זכה להתעלמות מצד הנהלת הועד האולימפי הישראלי, בעקבות זכייתו בכרטיס השתתפות לאולימפיאדה הקרובה בלונדון של הקשת הצעיר גיא מצקין.
הועד האולימפי הישראלי שתפקידו לעודד ולטפח את ענפי הספורט האולימפי בישראל קובע שוב, בפעם השנייה בתולדות ענף החץ וקשת הישראלי- שקריטריונים עולמיים ( שעליהם מבוססים הלכה למעשה המשחקים האולימפיים) – אינם נחשבים בארץ הקודש: חברי הועד הישראלי החליטו שוב, שהקריטריון להשתתפות הוא הקריטריון שנקבע על ידי היחידה לספורט הישגי, למרות שאינו ישים או קשור לאופן בו מתנהל ענף החץ וקשת העולמי. בפעם השנייה בתולדות הענף בישראל, הוא מקבל נוק-אאוט מגורמי הספורט האמורים לטפח ולעודד אותו: הפעם הראשונה בו חטף ענף הקשתות הישראלי מכת מוות מצד הועד האולימפי הישראלי הייתה בשנת 1995: אלוף הארץ האגדי ירון טל –קולסניק ז"ל, ספורטאי מצטיין וחבר נבחרת הסגל האולימפי שהיה מדורג באופן קבוע בין 30 הקשתים הטובים בעולם- נאלץ לבטל את השתתפותו באליפות העולם שבה נקבע הקריטריון לכרטיס האולימפי. הסיבה: אליפות העולם באותה השנה נערכה באינדונזיה המוסלמית, והאינדונזים סירבו לאפשר לקשת הישראלי להשתתף מסיבות פוליטיות, תוך תמיכה במדינות ערב. איגוד הקשתות העולמי נעמד על רגליו האחוריות: בתמיכה גורפת בקשת הישראלי ועל סמך הישגיו וקריירת ספורט ארוכת שנים- הוענק לו על ידם כרטיס השתתפות באולימפיאדת אטלנטה, שנערכה בשנה שלאחר מכן. במהלך תמוה ולמרות היותו של קולסניק ז"ל חבר סגל בנבחרת האולימפית הישראלית- החליט הועד האולימפי הישראלי לבטל את השתתפותו של קולסניק באולימפיאדת אטלנטה, בטענה של חוסר עמידה בתנאי ההשתתפות,למרות שבאותה עת לא נקבע כלל קריטריון ישראלי, ותקני הנסיעה נשענו על החלטות איגוד הקשתות העולמי.
והנה, בפעם השניה ולמרות ההישג המרשים של הקשת מצקין בהשגת הקריטריון האולימפי, ענף החץ וקשת – מנוסר שוב באכזריות, בידיו האמונות של הועד האולימפי הישראלי.
סיכוי קטן לתיקון העוול ההיסטורי יכול להתרחש אולי רק בישיבת ועדת החריגים שתתקיים בסוף החודש.

הנה העובדות שגם אתם לא ידעתם על ענף החץ וקשת העולמי והישראלי
נעים מאוד, הכירו את ענף הקשתות הישראלי בו כל יום בשנה אנחנו משחקים את משחקי הרעב:
מסורת ספורטיבית ארוכה יש לענף החץ וקשת בעולם, וגם הייתה לו זכות ראשונים היסטורית: זהו ענף הספורט הראשון שבו אושר מקצה תחרות להשתתפות נשים במסגרת תחרויות האולימפיאדה. מלבד תיקון העוול ההיסטורי הזה, ענף החץ וקשת זוכה להכרה ולתמיכה מסיבית ברחבי העולם ופעילים בו מאות אלפי ספורטאים, כשבישראל הוא מתקיים רק הודות לגרעין ספורטאים נוקשה , נאמן וקטן המונה כ-70 קשתים בכירים, המתפעלים את הענף בכוחות עצמם ובהתנדבות מעל לעשרים שנה, ומשמרים את הדלתות פתוחות למען כמה מאות מתאמנים ישראליים המצטרפים אליו מידי שנה. מי מצטרף אלינו? באופן מפתיע הוליווד משמשת כמחלקת השיווק הפעילה של ענף החץ וקשת הישראלי: גל הסרטים מבוססי גיבורים הרואיים המיומנים באמנות הקליעה בקשת- מלהיב ישראלים רבים להצטרף אלינו לספורט התובעני הזה. חסידי אומות עולם של הענף בישראל מונים את רובין הוד, לגולאס, גיבורי "אווטאר", ולאחרונה גם גיבורות "משחקי הרעב", וה"אמיצה" שצפויה להגיע לאקרנים בחודש הבא.

גם אתם חולמים לאחוז בחץ וקשת במשחקים האולימפיים?
איגוד הקשתות העולמי שינה והקשיח בשנים האחרונות את קריטריון ההשתתפות של קשתים במשחקים האולימפיים:
בעבר, מתוך סה"כ 64 משתתפים בקטגוריה האולימפית 48 הזוכים במקומות הראשונים באליפות העולם שנערכה שנתיים לפני האולימפיאדה זכו בכרטיס הנחשק, כשאליהם התווספו עוד 15 כרטיסים שהושגו באליפויות יבשתיות (קרי: אליפות אירופה, אסיה, אמריקה וכ"ו) כש3 כרטיסים נוספים הוענקו תמיד לעוד 3 מדינות "נחשלות" בכדי לעודד ולהבטיח שהענף יהיה נחלתם של קשתים מרחבי העולם כולו.
לפני מספר שנים, שונו חוקי תחרויות הגמר, ועימם שונה והוקשח גם הקריטריון האולימפי:מתוך 64 משתתפים באולימפיאדה- 48 כרטיסי השתתפות ניתנים ל16 הנבחרות ( כשכל נבחרת מונה 3 קשתים) הזוכות במקומות הראשונים במקצה התחרות הקבוצתית באליפות העולם, ורק יתרת 16 המקומות מוענקת לקשתים בודדים. את קריטריון הבודדים ניתן להשיג בתחרות היבשתית הייחודית והייעודית להשתתפות האולימפית, והשינוי הנ"ל נקבע על ידי הועד העולמי בכדי שלא למנוע השתתפות וסיכוי מספורטאי מוכשר ממדינה ללא נבחרת מלאה.
וזו גם התחרות שבה זכה הקשת הישראלי גיא מצקין במקום הראשון בחודש שעבר.
אם עדיין לא הבנתם את העיקרון: גם קשת בודד שזכה במיקום גבוה באליפות העולם בחץ וקשת-אינו מקבל כרטיס משתתף אולימפי אלא אם זכה בתחרות הייעודית לקבלת כרטיס השתתפות אולימפי.
על בסיס העובדה הזו הוגדר ההישג ההיסטורי של הקשת גיא מצקין : השמעת המנון "התקווה" בתחרות הייעודית במסגרת אליפות אירופה התאפשרה לאחר שמצקין הביס בדרך לכרטיס הנחשק במהלך 7 מקצי גמר - קשתים מובילים כדוגמת מדליסט הכסף האולימפי השבדי מגנוס פיטרסון, ,את האלוף השיווצרי שדורג במקום 6 במוקדמות, ואת הקשת ההולנדי סגן האלוף האולימפי לנוער, ובעיקר ועל פי חוקי הקשתות החדשים והנוקשים- את הקשת הסלובני סגן אלוף אירופה הטרי, מהתחרות הזו עצמה.
פרופורציה: מעצמות חץ וקשת שלא עמדו בקריטריון קבלת הכרטיס האולימפי כוללות את גרמניה, פינלנד, רוסיה ושבדיה. האם העובדות הנ"ל הרשימו את הועד האולימפי הישראלי? מסתבר שלא.
( להמשך המאמר: משחקי הרעב של הועד האולימפי הישראלי- חלק 2)
 

moriahi

New member
משחקי הרעב של הועד האולימפי- חלק 2

משחקי הרעב של קשת ישראלי מצוי

עדיין חולמים לאחוז בחץ וקשת במשחקים האולימפיים? ברוכים הבאים למשחקי הרעב בגרסת הקשתות הישראלית: בלי כסף, בלי מגרש, ללא תמיכה, ובליווי מצוקת מאמנים מתמדת.
בכדי להגיע להישגים ספורטיביים ברמה עולמית, העיסוק בקשתות דורש אימונים אינטנסיביים במשך שנים ארוכות: רב הקשתים ברמה העולמית מתאמנים בקביעות מעל ל-10 שנים, לפני שמיקמו את עצמם בין 40 הקשתים המובילים בעולם. כדי להגיע לרמה עולמית סבירה- נדרשים אימונים קבועים של לפחות 5 אימונים בשבוע, לקריירה ספורטיבית שיכולה להמשך מעל ל20 שנה. נקודת האור המשמעותית נובעת מהעובדה, שהקריטריון האולימפי העולמי אינו מוגבל בגיל: זהו אחד מענפי הספורט הבודדים בו תוכלו לתחזק קריירת ספורט מרשימה מבוססת הישגים גם אם הגעתם לגיל 60.
ולראייה: הקשת היפני יאממוטו זכה בשנת 84 בגיל 21 במדליית ארד אולימפית, ועשרים שנה לאחר מכן בשנת 2004 – זכה במדליית הכסף, והצהיר בראיונות לתקשורת העולמית: נתראה בעוד 20 שנה על הפודיום, עם מדליית הזהב.
האמת היא, שהעיסוק בחץ וקשת חורג מתחומי הספורט, ולמעשה הוא החלטה על דרך חיים. בדומה ליאממוטו -מומלץ שתאמצו חוש הומור בריא, לצד עקשנות ומחויבות רבת שנים לחלום הקשתות האולימפי: הומור עשוי לעודד אתכם במשך השנים הארוכות בהן אתם מתאמנים באינטנסיביות, ונאלצים לפרנס את עצמכם במקביל. שלא לדבר על אוהביכם, בני הזוג שלכם, המשפחה והבוס בעבודה שיתקשו לעכל ולעודד את גודל המחויבות לאורך זמן, ויפצירו בכם לפרוש מהחלומות האולימפיים שלהבנתם הם חסרי סיכוי במידה ולא החזקתם במדליה עולמית תוך אימונים רצופים של 5 שנים. במציאות העכשווית בה שולט חוסר המנוחה ,ורב הפעולות היומיומיות מושגות בלחיצה על כפתור והשענות על עוד ועוד קביים טכנולוגיות ,לצד זכיות בין לילה בתוכניות ריאלטי- פעילות הכוללת אורך רוח והתקדמות איטית, סבלנית וליניארית לאורך שנים ארוכות- תמתג אתכם פשוט כ...פראיירים חסרי תקנה.
עדיין רעבים לקשתות? תתרגלו לרעב: תאלצו לממן בכוחות עצמכם את הציוד, ואת עלויות הנסיעה והשהייה בתחרויות עולמיות בדרך לדירוג עולמי. בונים על מאמן צמוד שילווה אתכם במשך השנים? ללא תמיכה תקציבית מספקת מטעם רשויות הספורט ובכדי לשמר את קיום הענף בישראל- קשתים ישראלים בכירים מתנדבים לממן מכיסם הכשרה בחו"ל לקבלת תואר מאמן – בכדי לאמן את החברים שלהם, כשעיקר הדגש ניתן לאימון דור הילדים והנוער,ורב הבוגרים נאלצים להסתמך על משמעת עצמית, ולהתאמן ולהתקדם בכוחות עצמם.
לאימון בחץ וקשת- תידרשו למגרש בגודל של מגרש כדורגל, שכן מרחק הירי האולימפי עומד על ירי ל-70 מטרים. לפני כארבע שנים, חטף ענף הקשתות בישראל מכה אנושה כשעיריית גבעתיים החליטה לגרש משיטחה את הקשתים שהתאמנו על המגרש הייעודי התיקני היחידי בישראל, בו התקיימו האימונים וכל אליפויות הארץ מעל ל15 שנה. המהלך של עיריית גבעתיים כמעט שמוטט את כל הענף, וגרם לכך שאיגוד הקשתות הישראלי בעל התקציב הדל בלשון המעטה- נאלץ לממן שכירת מגרשים תקניים לתחרויות המקדימות הארציות הנדרשות בכדי לעמוד בקריטריון החברות באיגוד הקשתות העולמי. ועקב כך, גם כמות התחרות ירדה למינימום. זהו המהלך שהשאיר את גיא מצקין וחבריו למועדון הקשתות של גבעתיים, במציאות הזויה של אימון רב ימות השבוע בחצר קטנה באורך 18 מטרים בלבד. שמעתם פעם על אימוני הדמיה של ירי למרחק 70 מטרים? כי זה מה שקרה כאן בישראל.

.....זהו ההישג הבלתי יאומן של "קשת הרעב", אחד משלנו, הקשת גיא מצקין: בזמן קצר יחסית, באימונים אינטנסיביים של 8 שנים- כמחצית מהזמן ללא מאמן צמוד, ללא מגרש תקני, בנסיעות מוטרפות והודות לאירוח נדיב מצד החברים במועדוני הקשתות המעטים והרחוקים ברחבי הארץ, ורב הזמן באימון בחצר קטנטנה וקלסטרופובית- עשה מצקין את הלא יאומן, וזכה במקום הראשון בזהב בתחרות הקריטריון האולימפי, כשהוא מנצח אחד אחרי השני קשתים שבעים, עתירי תקציבים, תמיכה וציוד . את הכרטיס האולימפי השיג מצקין ביושר, בצדק , בכוחות עצמו ובתמיכה גורפת ונאמנה של כל הקשתים בישראל ,וללא תמיכה מצד גורמי הספורט הרשמיים. וכן, גם ללא תסריטאים הוליוודים הוא זכה בתואר הנחשק נגד כל הסיכויים, ולמרות תנאי אימון הזויים ברמת המוגבלות שלהם.
האם העובדות הללו עדיין אינן מספקות את ראשי הועד האולימפי הישראלי?
על פניו נראה שלא. מה שבטוח, בהוליווד זה תמיד נגמר יותר טוב.

( ...תודה לבנץ:)
 
כפי שניתן לראות הבעתי תמיכה ברורה במועמדות

מצקין לאולימפיאדה.

אני שואל את השאלה הבאה באמת מעניין מעמיק יותר לצורך הבנה.
את כותבת "לשם לאימון בחץ וקשת- ""תידרשו למגרש בגודל של מגרש כדורגל"

כמה באמת עולה/יעלה(במידה ויהיה) לשכור מגרש שכזה לכל מפגש אימון /תחרות?
צריך גם לדון ברמה הריאלית, עד כמה המדינה יכולה להשתתף בהוצאות לנוכח השמיכה הקצרה, וכאן להתחיל לחשוב בצורה מודרנית על יוזמת גיוס כספים פרטית.
 

moriahi

New member
גיוס מגרשים נוספים לאימוני חץ וקשת בישראל

גיוס מגרשים נוספים לאימוני חץ וקשת בישראל- הם חלק עיקרי בפעילות השוטפת
של חברי איגוד הקשתות הישראלי והקשתים הבכירים (הספורטאים) בעצמם- שכולם משקיעים זמן נכבד וגדול מזמנם -ובהתנדבות
בפגישות עם ראשי ערים , בבקשות להקצעת פעילות ואימונים במגרשי ספורט קיימים.
אני מקווה שחברי לענף- יגיבו כאן ויתנו לך תשובות יותר מעמיקות על הפעילות שלהם.
המטרה שלי כרגע היא קודם כל לידע כמה שיותר אנשים בהישג של גיא מצקין
שלמרות כל התנאים המגבילים זכה בכרטיס השתתפות אולימפי- וקודם כל הייתי רוצה לגייס
כל מאמץ בכדי שתאושר לו ההשתתפות באולימפיאדה.
זה כבר יקדם את הענף שלנו מאוד....
 

BentzWatchJudo

New member


 

moriahi

New member
תשובה לפר אקסלנס

לא יקירי. בסך הכל "קשתת רעב" מצויה:)
והגיע הזמן שידעו האמת על הענף שלנו. לפחות אלו שתומכים במצקין.
שמחתי לראות את התמיכה שלכם בו פה בפורום.
אתם מוזמנים להצטרף אלינו לירי בכל עת:)
 

BentzWatchJudo

New member
עצוב מאד

כתוב היטב ומעניין.
לדעתי זה ראוי לפרסום באחד האתרים הגדולים ולחשיפה גדולה יותר מאשר רק פה בפורום.
אני אשמח אם את וגיא תעדכנו פה מדי פעם על המתרחש בענף ואם יש דף או קבוצת פייסבוק אשמח להצטרף.
 

apy ape

New member
לדעתי יש מקום לפנות לערכאות משפטיות במידה

והשתתפותו של גיא לא תאושר.

ראשית אומר שאני לא מתנגד לקריטריון ישראלי מחמיר יותר מהבינ"ל. אבל זה ברור כשמש שאף אחד לא השקיע מחשבה בקביעת הקריטריון בקשתות.
אני חושב שגיא מצקין קבע הישג מדהים בכך שהוא בכוחות עצמו בלבד, ללא כל תמיכה וגב של איגוד חזק הצליח לרשום הישג אדיר והעפיל בצורה לגיטימית
לאולימפיאדה, והפתיע בכך את כולם (כולל הועד האולימפי). ומדוע אני חושב שיש מקום לפנייה לבית-משפט אזרחי? גיא מצקין קופח ביחס לספורטאים אחרים
במשלחת ע"י קריטריון לא ריאלי. 2 הדוגמאותהבולטות ביותר: בטניס (שמתנהל בשיטה זהה לקשתות, 64 משתתפים בטורניר ראש בראש) הקריטריון הישראלי
שווה לבינלאומי. ההתנייה היחידה היא שלאניתן לקבל כרטיס חופשי מהתאחדות הטניס העולמי. כלומר טניסאי ישראלי צריך להיות מדורג בין 56 המדורגים העליונים
כדי לקבוע קריטריון ישראלי. בהשוואה למצבו של גיא, בחישוב פשוט הוא נמצא בין 56 הקשתים הטובים בטורניר (מתוך 64 קשתים יש 2 אירופאים שסיימו מתחתיו,
4 קשתים שעוד יקבעו שלא קבעו קריטריון בתחרות אזורית, 3 מוזמנים ממדינות נחשלות. אפשר להוסיף לכך 2 קשתים אפריקאים ואת כל אותם קשתים שהעפילו
לטורניר היחידים רק משום שהנבחרת שלהם העפילה לתחרות הקבוצות שבוודאי כמה מהם פחות טובים מגיא).

ניתן להשוות גם בין הקריטריון בקשתות לקריטריון בסייף, שם אין בכלל קריטריון ישראלי. אמנם מדובר בטורניר של 32 משתתפים, אבל העיקרון זהה. ואם סייף ישראלי היה
מעפיל מתחרות ההעפלה האירופאי (כמו שגיא עשה) הוא היה נשלח לאולימפיאדה בלי טרטורים.

זה מאוד עצוב (ואבסורד כמו שגיא ציין בעצמו) שהוא תלוי בתוצאות של אתלטים ישראלים אחרים בענפי ספורט אחרים כדי לקבל כרטיס לאולימפיאדה. אני מחזק אתכם
במאבק ומקווה שהוא ישא פרי (למרות שדוגמאות העבר לא מעודדות). אבל במידה והיחידה לספורט ישראלי לא תתרכך, אני באמת חושב שיש לכם פה פה קייס. יש פה
מקרה ברור של חוסר שיוויוניות. אנחנו בכל זאת חיים במדינה דמוקרטית, וגם הועד האולימפי והיחידה לספורט השגי מחויבים לשיווין, ולא יכולים להתנהל בכפוף לועדה בלבד
(מקצועית ככל שתהיה) ללא כל ביקורת ופיקוח.
 

yati6

New member
מסכים לגמרי, במקרה הזה בהחלט יש טיעונים רבים

ואין ספק שגיא צריך להיות באולימפיאדה. אפשר להגיד שהוא השיג את הקריטריון דרך הדלת הראשית , וכמובן שלא פייר להתייחס למשל לקריטריון הקבוצתי שהוא לא ריאלי עבורנו.

השאלה מה האיגוד החלש הזה מסוגל להשיג בבית משפט.. אין ספק שאם היינו מדברים פה על שחייה או התעמלות גיא מזמן היה בלונדון..
 

ברוכי2

New member
ואז באמת יהיה אפשר לסגור את הספורט בארץ!

ומה השלב הבא? עתירה של ליאור אליהו נגד בלאט על אי שילוב בחמישיה ברבע גמר האדריאטית?? ההחלטה המטומטמת והשערורייתית של ביהמ"ש בנושא קופטי עוד תעלה לנו ביוקר. ממתי ביהמ"ש מתערב בהחלטות מקצועיות?! אפשר להתווכח,לערער, למחות, להפגין, לרשום עצומה או אפילו לפנות לד"ר וינגרטן, אבל מה הקשר לביהמ"ש??
 

yati6

New member
התכוונתי לבית הדין של הוועד האולימפי

כפי שקרה עם נמרוד שפירא לפני 4 שנים.
 

apy ape

New member
במשטר דמוקרטי שם גוף ציבורי, כולל הועד

האולימפי לא יכולים לקבל החלטות באופן שרירותי מבלי לתת דין וחשבון לגוף ממונה. במקרה הזה יש חוסר שיוויוניות שזועק ותפקיד הועד הוא לספק הסבר הגיוני לכך. ההסבר הכי הגיוני לכך כרגע בעיני הוא שאיגוד הטניס יותר חזק מאיגוד הקשתות. בית המשפט רשאי להתערב בכל החלטה מקצועית של הועד האולימפי, כפי שהוא רשאי (להחליט לפחות) אם להתערב בכל החלטה מקצועית של כל גוף אחר במדינת ישראל.

אגב גם בעניין קופטי נעשתה החלטה צודקת בעיני. מרגע שהוחלט שמרכיבים נבחרת שליחים, בתור השחיין המהיר ביותר ערב אליפות אירופה היה לקופטי זכות צודקת לדרוש את צירופו למשלחת (מראש אני מבקש מפרג ואלכס לא להגיב, את דעתם בנושא שמענו מספיק)
 

ברוכי2

New member
יש לך בעיה קלה בהבנת תפקידו של ביהמ"ש בדמוק'

המקומות היחידים בעולם שבהם ביהמ"ש מתערב בהחלטות מקצועיות של גופים מסויימים אלה מדינות דיקטטוריות ודומיהם.
ולעניין קופטי - ההחלטה של ביהמ"ש היחידה שמתקבלת על הדעת צריכה להיות דרישה להחזיר את ה-1000$ שהוא בזבז למשלם המיסים הישראלי ולדרוש מאביו התנצלות פומבית על דברי הבלע שהוציא החצוף מפיו.
את תוצאות ההתערבות בהחלטות המקצועיות ראינו כולנו באליפות.
 

apy ape

New member
ברוכי תפסיק לקשקש

אתה יודע טוב מאוד שבית המשפט מתערב כל הזמן בהחלטות שונות של כל מיני גופים "מקצועיים": ממשלה, משטרה, צבא, מועצות מקומיות וכל גוף אחר. וזאת הדמוקרטיה בשיאה

ושימוש במקרה של קופטי זה כחיזוק לטענתך זו שטות גמורה. זה שהוא כשל וגניאל הפציץ לא קשור לתהליך קבלת ההחלטות התמוה של איגוד השחיה. גם אליס מילר לא סיימה קורס טייס אבל עדיין שינתה את המערכת (מקרה מצויין להחלטה "מקצועית" ששונתה ע"י בג"צ)
 

אלכס 2501

New member
רק בגלל שאתה מדבר על דמוקרטיה. אבל מנסה לסתום

לי את הפה. אני אענה לך.

האם בית דין (עורכי-דין ומשפטנים) רשאים להתערב בכל דבר, זו שאלה גדולה וחשובה ולא כאן המקום להתווכח עליה.
אני מאמין שלא הכל שפיט.

בקשר למה שמכנים פרשת קופטי.
כאחד שמבין בספורט, בוודאי ידוע לך שרוב ההחלטות מתקבלות על סמך קריטריונים. השנה שחליטו ששולחים לתחרות לא את מי ששוחה מהר יותר בכל משחה ומשחה אלא רק מי שעמד/ה בקריטריון שנקבע מראש לפחות באחד מהמשחים שיהיו בתחרות.
בניגוד לשנים קודמות, החליטו השנה, לא לעשות יוצאים מהכלל.

קופטי ועוד 6 שחיינים אחרים היו מהירים מאחרים במשחה כזה או אחר. אבל לא הצליחו להשיג קריטריון באף אחד מהמשחים הרלווניטיים וגם לא במשחה שבו הם מהירים יותר מאחרים.

ההחלטה בועדה המקצועית, לא התקבלה בעד או נגד קופטי. היו 7 שחיינים במצבו ואם היו שולחים את כולם הייתה משלחת של 22 שחיינים שרובם "ראויים" להשתתף והיו מביאים לנו "כבוד" בערך כמו קופטי.

לדעתי, בית הדין של השחייה החליט לשלוח את קופטי בכדי להדוף את הטענות על גזענות כביכול.
 

דורון ד

New member
הטיפוסים בוועד האולימפי מספיק ממולחים לתת

תשובות שליליות סופיות סמוך מאוד לסגירת המשלחת כדי
שפנייה לבית משפט לא תהיה רלוונטית.
חוץ מזה אתה שוב מבקש לשנות כללים בסוף התחרות כמו בעניין משיח/צוברי,וזה
לא צורה בספורט.אם רצו לפנות לבית משפט היה צריך לעשות זאת לפני שהחץ הראשון נורה.
אי אפשר שלא להזדהות עם ההרגשה המזופתת של גיא מצקין ואני מקווה שנראה
אותו לבסוף במשלחת על סעיף ספורטאי צעיר.
 

apy ape

New member
אף אחד לא יצא למלחמה על קריטריון כאשר

לא ברור לו מה צופן העתיד. אתה באמת מצפה ממצקין להתעמת עם הועד האולימפי שנתיים לפני האולימפיאדה ולבזבז בכך אנרגיה (ואולי לצבור לו יריבים) כאשר הוא אינו יודע אפילו אם הוא יעבור את הסיבוב הראשון בטורניר ההעפלה?

ואני כבר חוזה מה יקרה: הקריטריון ישונה, אבל רק לקראת האולימפיאדה הבאה, בדיוק כפי שקרה עם דודי סלע בביג'ינג. אנשים מתעקשים לשמור על החוקים שהם קבעו (גם שהם לא הגיוניים) רק כדי לא לפתח פרצה שתביא לקריסת שיטת הקריטריונים. ואני מתנגד לכך. אם נוצר עוול אז צריך לתקן אותו במקום, ולא לערב שיקולים זרים. לא צריך לרסק את החלומות והקריירה של ספורטים אולימפים רק כדי לשמור על מסגרת. ובניגוד לסיפור של משיח/צוברי המקרה כאן הוא הרבה יותר פשוט, כי צירופו של מצקין למשלחת לא באה על חשבון אף אחד אחר.
 
למעלה