משחקי הרעב

ohashi

New member
משחקי הרעב

בעקבות הכתבה שקראתי היום בוואלה " http://sports.walla.co.il/?w=/325/2728035"
חשבתי על זה ושמעתי על כמה מקרים כאלו .... זה קיים לא רק בהתעמלות גם בהחלקה על הקרח וגם בבלט ....

רציתי לשאול שתי שאלות :
1. חל שינוי במתעמלות משנת 1968 ל 1972 נשים התחלפו בילדות .... האם התעמלות היא רק לילדות האם מבוגרות לא יכולות להיות יותר חזקות בעל יכולות רבות יותר והאם הם חייבות להיות אנרוקסיות בשביל לעוף גבוהה יותר .... (כל המתעמלות הסינים דקיקות ביותר) ישנו שינוי תשימו לב שגבי דאגלס נסטיה ליוקין שון ג'ונסון ואלי רייסמן העלו במשקל לארח האולימפיאדות בהן הם השתתפו (חלק זה שינוי של גיל אני יודע ) אבל תשימו לב שכמעט כולן השתנו והאם באמת רק מתעמלות צעירות יכולות להיות בספורט הזה חוץ מיחידות סגולה כמו צ'וסוביטינה . האם שאלת המשקל משפיעה עד היום ... כי ככל שאני שם לב אני רואה שעדין רוב המתעמלות רזות יחסית (חוץ מהאמריקאיות שהן יותר שריריות ומסיביות)

2. האם יש עתיד למתעמלות ותיקות להיות ספשלית במכשיר מסויים והאם כמו בגברים זה יכול לקרות .....

כמה נקודות בנושא

קודם כל, התעמלות מכשירים היא ענף שעניינו אסתטיקה. לא רק, אבל גם. זה לא יפה לומר, אבל מתעמלת עם גוף דק וגמיש תמיד תיראה לנו טוב יותר ממתעמלת מלאה. גם להיות יפה זה לא חסרון למתעמלת...

כן, מתעמלות צריכות לשמור על משקלן. משום שכדי לעוף גבוה כמו שקראת לזה צריך להשמר איזשהו יחס בין משקל וכוח. עניין פיזיקלי. כך גם לגבי הגובה, מתעמלת ארוכה יותר - מנוף ארוך יותר שמקשה על ביצוע חלק מהאלמנטים ויכול להאט את התנועה. עודף משקל עלול גם להוביל לפציעות, כשנוחתים מדאבל סלטה הקרסול והברך מרגישים כל גרם.
אבל מתעמלת מכשירים צריכה כוח, וזה לא הולך עם אנורקסיה.

אכן הייתה תקופה כזו כפי שמתואר בכתבה, הגיל והגודל ירדו והרבה מאמנים הפעילו לחץ מאוד גדול בעניין המשקל. אני אהיה עדינה ואומר שגם בארצנו הקטנטונת, בפנימיית המחוננים בוינגייט, הבנות ידעו להקיא.
המתעמלות שהזכרת שעלו במשקל לאחר האולימפיאדה - צריך לזכור שהן לקחו הפסקה מהאימונים או צמצמו משמעותית בנפח האימונים וזה לבדו יכול לגרום לעלייה במשקל. בהחלט יכול להיות שגם משטר התזונה שלהן התרופף.

אגב בכתבה יש כל מיני אי דיוקים (מתעמלת אמריקאית באליפות אירופה?) שגורמים לה להשמע פחות אמינה, אם כי אני מאמינה שהסיפור עצמו אמיתי.

לגבי הגיל, בעבר גיל הבוגרות התחיל מ 15, היום מ 16. ילדות בנות 13-14 עם קוקיות כמו נדיה ואולגה קורבוט כבר לא נראות באולימפיאדה. בעשור האחרון ואולי יותר יש עליה של הגיל הממוצע, וניתן לראות הרבה יותר מתעמלות שממשיכות עמוק לתוך שנות ה 20 שלהן (ואפשר לשים את צ'וסוביטינה בצד כי היא תופעה חריגה).
ממה שידוע לי, וזה אמנם לא המון, רוב המאמנים בהתעמלות מכשירים נרגעו עם עניין המשקל והנושא מטופל בצורה הרבה יותר בריאה ושפויה - אבל מן הסתם לא בכל המדינות.
ודבר אחרון - אנורקסיה היא מחלת נפש. מלבד הגורם הסביבתי שמשפיע מאוד כשאת נערה שמתעמלת או רוקדת, יש גם את היסוד האישיותי שמאפשר לזה לקרות, ואי אפשר לדעת למי יש אותו ולמי אין, עד שזה קורה.

cubano1

New member
אני זוכר את המקרה הזה היטב

ואת כריסטי הנריץ' שהיתה בנבחרת ארה"ב לאליפות העולם ב 89, ואף העפילה לגמר המקבילים.

אני מסכים עם מה שנאמר לגבי המימד האישיותי שבגינו יכולה להתפרץ מחלה כזאת - אבל אני לא חושב שיש להמעיט בחשיבות המאמן במקרים כאלה - בעל חשיבות לפחות כמו ההורים והמשפחה, כמי שנמצא שעות על גבי שעות עם המתעמלת, באימונים, ובתחרויות, וכמי שצריך להיות מומחה גם בתזונה נכונה.

חלילה!

לרגע שלא ישתמע מדברי שאין למאמנים אחריות בעניין, או שהפעלת לחץ על מתעמלות לרזות באופן לא הגיוני הוא משהו תקין.
המאמנים צריכים להיות מאד עדינים וזהירים בנושא המשקל ובעיקר מקצועיים, ולתת לבנות כלים וכללים לתזונה נכונה ובריאה!

Tammie

New member
מה שבעיקר מפריע לי בכתבה הזאת

זה שהיא לקחה נקודת זמן ב- 1994, סיפרה את הסיפור שקרה עד שם, ביקרה את הענף המון (בעיקר ע"י ציטוטים מתוך ספר שמישהו אחר כתב) ולא נתנה שום התייחסות קדימה.

שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא חושבת שהבעיה נפתרה לחלוטין, אבל בכתבה מסוג זו שמתעסקת בתחום ספורט שרוב הציבור לא בקיע בו, צריך להסביר יותר לעומק הרבה דברים.
למשל, שהירידה במשקל היא לא לשם ירידה במשקל וזהו, זה לא הגיע מתוך- את תהיי יותר יפה אם תהיי רזה.
זה מתוך- אם תהיי רזה יותר תצליחי לבצע אלמנטים יותר בקלו ואז תהיי מתעמלת יותר טובה. זה אמנם לא משנה את התוצאות, אבל זה נותן לקוראים תמונה יותר כוללת של הנושא.
בכלליות הייתי אומרת שהכתבה (וכנראה הספר שהיא מתבססת עליו) הוא מאוד מאוד חד צדדי, לא נראה שיש כאן יותר מדי נסיון לשמוע את צד המאמנים (או לשמוע ומיד לסתור) אלא בעיקר להטיח האשמות.

כן התחברתי לטענה שהתעמלות סוג של "מושכת" מתעמלות עם אופי מסוים לספורט. זה מאוד בולט לגבי גובה - יותר קל למתעמלים נמוכים פשוט כי ככה הפיזיקה של היקום שלנו עובדת, אז הגובה הממוצע הוא נמוך. יש דוגמאות קיצון אבל בכלליות, ככה זה עובד....

Reddish Father

New member
מומלץ מאד

לכל המתעמלות והוריהן לראות את הסרט Perfect body שמתייחס בדיוק לנושא הפרעות אכילה אצל מתעמלות. ומומלץ עוד יותר לראות יחד עם המתעמלות ולשוחח איתן על הנושא. לא צריך לחכות שתהיה בעיה בנושא אכילה עדיף למנוע אותה...
אפשר לראות את הסרט ביוטיוב (בחלקים)

cubano1

New member
לא רק לשם "גבוה יותר"

כפי שכתבה "אורחת בפורום" אני דווקא חושב שיש כאן זוית של שופטים שמחפשים את המתעמלת הדקיקה והגבעולית יותר, ושעבורם מתעמלת שרירית, מוצקה או "מלאה" יותר נראית פחות טוב ומותירה רושם פחות "ארטיסטי". כלומר - זה לא רק בשביל לבצע אלמנטים גבוה יותר.

אם איני טועה - במקרה הקיצוני והמפורסם של כריסטי הנריץ', שופטת אמרה לה שהיא צריכה לרזות - לא בגלל בעיות בביצוע אלמנט, או העדר גובה ניתור, אלא רק בשל העובדה שהיא לא היתה דקיקה כמו אחרות ונחשבה בשל כך לפחות אסתטית.

כפי שנאמר כאן - הדמויות החינוכיות בסביבה המיידית, שלרוב כוללת הורים ומאמנים מוכרחים לדון בעניינים האלה, וגם כפי שנאמר - לפני התפרצות פוטנציאלית. אם הגוף מתחיל להשתנות בגיל 10-11-12, אז כנראה שכבר אז צריכה להווצר מודעות לחשיבותה של תזונה נכונה ובריאה....

למעלה