משחקי פוטבול אמריקאי בת"א

lambdeus

New member
משחקי פוטבול אמריקאי בת"א../images/Emo41.gif

עונת משחקי הפוטבול של תל אבי נפתחת בשעה טובה: והשנה יש שני אופציות: משחקי פלאג פוטבול בכל יום שבת בשעה 15:30 בספורטק של צפון תל אביב. משחקי תאקל פוטבול בכל יום שישי בשעה 11:30 באותו מקום. מלבד מהזמנים השונים שבהם מתקיימים המשחקים, גם אופי המשחק שונה קצת. משחקי התאקל קשוחים יותר בהגנות ומהלכי הריצה שם יותר יעילים. פלאג פוטבול שם דגש יותר על משחק אווירי ועל הוצאה לפועל של מהלכים ומסלולים בצורה מדויקת. אין צורך להיות גדול, חזק, מהיר וקשוח (אבל זה בטח לא מזיק). כולם מוזמנים וכל מי שמגיע, משחק. לפרטים נוספים אפשר ליצור איתי קשר באי מייל: [email protected] כדי לתת דוגמא לאופי המשחק ולהעביר את הכיף שבהשתתפות, אני מביא פה תאור של כמה מהלכים ממשחקי השבוע האחרון. כמובן שכל המהלכים המתוארים מטה, מספרים על הצלחות שלי. את כל התאקלים שפספסתי ופאשלות אחרות, אני אתן לאחרים לספר. הכדור אצל הקבוצה השנייה, ג'רמי בעמדת הQB אני בעמדת הסייפטי. הכדור יוצא בסנאפ ואני מזהה את ג'רמי מתגלגל ימינה. הליין ההגנתי שלנו רודף אחריו ואני משפר עמדה לצד הימני של המגרש. ג'רמי משחרר את הכדור שיוצא קשתי מדיי וקצר מדיי. אני רואה את הכדור מרחף באוויר ישירות אליי. אני קולט אותו עם הגב לאנד זון של היריב. כאשר אני מסתובב, אני קולט את אורן הCB שלנו, עומד כמטר לפניי. תוך כדי צעקות של "תסדר לי חסימות" אני תופס לו בחולצה מאחורה ושנינו מתחילים לרוץ לכיוון אזור הקצה, כאשר אורן מוביל ואני יושב לו על העקבים. אנחנו מצליחים להתחמק מכמה חוסמים כאשר כ-10 יארד מהאנד זון, אחד השחקנים של הקבוצה השנייה, נכנס באורן, ושניהם נופלים לי כמעט על הרגליים. בהבזק אתלטיות (זה לא קורה לי הרבה), אני פשוט מדלג מעל אורן ששוכב למרגלותיי וממשיך בספרינט לעבר הארץ המובטחת. יארד אחד לפני האנד זון, ג'רמי הQB של הקבוצה השנייה, מתנגש בי בעוצמה מהצד ומעיף אותי אל מחוץ לקוים. First and goal on the 1 yard line דוגמא שנייה: הכדור אצלנו. אני בעמדת הQB ובן בעמדת הרץ האחורי. אני מחליט לקרוא מהלך של 'פלי פליקר' (מוסר אחורה לרץ, הוא מתקדם כמה צעדים ומחזיר לי את הכדור ואז אני זורק אותו). הסנאפ יוצא. בן מקבל את הכדור, מתקדם וזורק לי אותו חזרה אחורה. לפתע אני קולט שכל קו ההגנה ההתקפי נפרץ ואחד מהתאקלים ההגנתיים סוגר עליי. מעבר לכתפו של האיום המתקרב, אני קולט את בן חופשי לגמרי. הטלה קטנה של הכדור מעבר לראשו של המגן וכמה חיתוכים של בן ויש לנו נסיון שני ו-4. הדרייב הזה נמשך עד לט"ד בריצה של בן.

Yo-man

New member
לפי התיאור שלך קשה לראות הבדלים

אני אצטרך לבוא פעם לראות בעצמי, אבל לפי מה שתארת פה: "כ-10 יארד מהאנד זון, אחד השחקנים של הקבוצה השנייה, נכנס באורן, ושניהם נופלים" לא שונה בכלום מהפול-קונטאקט שלנו. ואני מאוד מתאמץ לא להיעלב כשכתבת שאצלכם מוציאים לפועל מהלכים ומסלולים בצורה מדוייקת, כאילו אנחנו מאלתרים as we go along
בכל מקרה, חבר'ה, מי שחם לו לשחק, כמו ג'רמי (ולא נתפסים לו השרירים מלדחוף בקו ההגנה/התקפה - כמו ג'רמי), מוזמן לבוא ולראות מה יותר מעניין אותו. כל יוזמה המקדמת את הפוטבול מבורכת. וברוך הבא Lambdeus

Jerzet

New member
יורם, יורם *אנחה*

לא נראה לי שהבנת.... מה שהוא מתאר זה המשחק שלנו. הייתה שם. קשה קליטה שכמותך....זה רביב, ה-labmdeus הזה

lambdeus

New member
יורם, יורם! ../images/Emo4.gif*אנחה*

כנראה שקיבלת יותר מדיי מכות במשחק הזה אם אתה לא מזהה את המהלכים. שאני לא אספר על הפאמבל המגוחך שעשית...

Yo-man

New member
אני אגיד לך מה...

בדרך כלל כשנכנס מישהו חדש לפורום הוא נוהג לציין זאת ואולי להציג את עצמו במילה או שתיים (אלא אם, כמו ג'רמי או רשף שם המשתמש שלו חופף לשמו האמיתי). ולגבי המהלכים - מי זוכר ?! בוא נגיד שהקבוצה שלך לא השאירה עלי הרבה רושם
ולגבי ה"מכות" - קיבלתי מכה אחת, זה היה מנדב (כפרה עליו, נותן את כל הלב), ובסך הכל הגיע לי, עם זה שרצתי 10 וחצי יארד בנסיון רביעי ל-10 יארד, וזה כשאני QB... וסתם לטרוויה - המונח Play Ball, אתה יודע מה הוא אומר ? (השאלה פתוחה לכולם)

lambdeus

New member
חידוד ההבדלים בין פלאג לתאקל.

היות ובפלאג פוטבול אין ממש תיקולים הגנתיים, (למשוך בקצות האצבעות סרט בד מתנופף, לא ממש נקרא הגנה) צריך לשים דגש על ביצוע מהלכים שימנעו קירבה בין התופס למגן. מהלכי ריצה קשה יותר כי אי אפשר לרוץ בכוח בין קבוצת מגינים בלי שמישהו ישלח איזה שני אצבעות ויתלוש את הדגל. אין ספק שתאקל פוטבול מדמה הרבה יותר פוטבול אמיתי, ואני לא בא לזלזל בQB ובתופסים ה"מוכשרים" שמשחקים איתי בתאקל. אבל לפלאג פוטבול יש כמה יתרונות: 1 לא כולם מסוגלים לספוג חבטות מהסוג שסופגים בתאקל. (למרות שכמות הפציעות, אם בכלל, לא יותר גבוהה). 2. זה לא הבדל מהותי, אבל בפלאג אנחנו מיישמים זמן מוגבל להאדל, אז המשחק זורם הרבה יותר מהר. 3. אני אישית ראיתי את האור ועברתי מפלאג לתאקל. מה שלא מונע ממני להשתתף גם בשניהם. אבל לא כולם יכולים לשחק ביום שישי (יום סידורים) ולכן מוצע פה ההסדר של יום שבת. 4 הויכוח בין שחקני פלאג לתאקל של מי השיטה היותר מהנה, הוא ניצחי וקשה. יותר מאשר מהותי, הוא עקרוני. העיקר הוא שבתור אחד שמשחק בשניהם, תאמין לי, אני נהנה אותו דבר. 5. לפלאג יש תשתיות חזקות ביותר בארץ. יש ליגה של כ-500 שחקנים, שממוקמת בירושלים וזוכה לתמיכה ממקורות בNFL (רוברט קראפט, הבעלים של הניו אינגלנד פטריוטס). קבוצת הפלאג של תל אביב זוכה לספונסריות של METV שזה אומר, חולצות, אתר אינטרנט, תקציב פירסום וכד'. כמו כן, בכל העולם יש קבוצות פלאג פוטבול שנמצאות תחת חסות הNFL והאירגון מעודד אותם. זה לא אומר כלום לגביי איזו שיטה יותר עדיפה אבל זה כן אומר לגביי איזו שיטה יכולה להתפתח מהר יותר. לאחר כל זאת לא נותר לי אלא לומר שכל אחד ישחק בשיטה המועדפת עליו. לא כולם בנויים כמוך או מוכשרים כמוני (סתם). וכל אחד רשאי לבחור לעצמו את החממה שבה הוא רוצה להתפתח כשחקן פוטבול. אז כמו שאמרת. אני בעד כל דבר שיקדם את הענף בארץ. lets play ball

למעלה