משחקי רביעיות. אתמול נפגשתי עם בחורה מקיבוץ מעין צבי.

hadi orr

New member
משחקי רביעיות. אתמול נפגשתי עם בחורה מקיבוץ מעין צבי.

אנרגטית ובעלת חזון.
ומה הקשר למישהי שהיא בעלת חזון ולנו האספנים שמתעסקים בחזון (חזונות) מהעבר? היא מנסה (וכנראה מצליחה) להחיות את משחקי הרביעיות שבהם שיחקנו בעבר (למבוגרים מאיתנו) ולאלו שאוספים משחקים כיום. משחקי רביעיות ישראלים לכל דבר בנושאי חיות ארצנו, ציפורי ארצנו ופרחי ארצנו. המשחקים בנוסף למטרת המשחק (להשלים סדרות כפי שמשחקים רביעיות) גם מלמדים כדרך אגב מקום גידול/מחיה תקופות וכו. מרתק.
ביקשתי ממנה שתכתוב כמה מילים על עצמה ושאנסה לעלות את המיזם / המשחקים / החיית העבר בפורום שלנו.
" שלום,
שמי ענבל בן יעקב ואני הבעלים של משחקי הרביעיות ”בשבילים של סבא“.
החברה נוצרה לזכרו של סבי גבריאל שביט ז"ל, ושמה לה למטרה להנחיל את אהבת הארץ דרך משחק משפחתי וחיבור לטבע באמצעות שילוב בין צילומים איכותיים של הטבע הישראלי והפקה שבאה מהלב.
בשבילים של סבא –
לגלות, לחוות, לראות את הטבע
בשבילים של סבא מדבר את שפת הילדים - שפת המשחקים, ומוצא דרך חכמה ומקורית לגרות את יכולת הלמידה הטבעית שלהם.
המשחק מאפשר להכיר וללמוד על החיות והפרחים שבארצנו ולהתקרב אל הטבע ממקום של ידע והבנה.
המשחק מובנה מאמצעים ויזואליים מרתקים, הסברים מעניינים ואינטראקציה חברתית מהנה, תוך שימת דגש על חיזוק ערכים כגון הקשבה, סקרנות, שיתופיות ואהבת הארץ. הוא מאפשר להכיר וללמוד על החיות והפרחים שבארצנו ולהתקרב אל הטבע ממקום של ידע והבנה, ובנוסף- מתאים לגילאים שונים ברמות למידה שונות, החל מהרמה הבסיסית של זכרון צילומי ועד לרמה של חקר תכונות החיות והפרחים.

בבניית המשחק נעזרתי בצלמי טבע מהמובילים בארץ וביועצים אקדמיים.
במהלך כשנה וחצי, מכרתי למעלה 2,500 משחקים.
המשחקים נמכרים בחנויות רשות הטבע והגנים, בחנויות פרטיות וכן במכירה ישירה.
בפסח הקרוב תגיע לשוק המהדורה הבאה.
בה, יהיו שישה משחקים, שלושה בעברית ושלושה שהם גרסא אנגלית שלהם.
בחלק מהמשחקים באנגלית משולבים גם פסוקים מהתנ“ך.

[email protected]
https://www.facebook.com/FamilyNatureGames
http://www.naturegames.co.il/

אספן 3

New member
זה מזכיר לי

לפני כך וכך שנים עשו ניסוי - נדמה לי שזה היה בארצות הברית. סגרו משפחה בבית לאיזה זמן, לקחו לה את מכשיר הטלוויזיה (זה היה לפני תקופת המחשבים הביתיים) והסתכלו מה קורה. המשפחה התיישבה לשחק במשחקים שבהם היא לא שיחקה הרבה שנים, בין השאר במשחק דומה למשחק הרביעיות.

גם לי זה מזכיר...לפני כעשור, ביום הולדת עגול של בעלי

נסענו כל המשפחה לבית ששכרנו בגליל לסוף שבוע. בתי הצעירה, שהיא מעצבת גרפית, עשתה לנו הפתעה והכינה משחק רביעיות משפחתי עם רביעיות על כל אחד מאיתנו כולל הילדים, הנכדות ואפילו כלבות המשפחה. בילינו את כל הערב במשחק
וממש נהנינו, כולל הקטנות.
מצרפת דוגמא של אחת הרביעיות שהיא עשתה עלי. על זה נאמר, היו זמנים...

תודה. היא באמת מאד יצירתית. היום היא מטפלת באמנות במקביל

לעבודתה בעיצוב גרפי.

hadi orr

New member
מקסים. מדהים. רעיון כביר. כל הכבוד. מחמם את הלב. יפה מאוד

למעלה