משחק אוצרות בגליל

משחק אוצרות בגליל ../images/Emo106.gif

פרויקט "האוצרות" חוזר!!! הטבע, האתרים, המים, המתח, האנשים והאווירה בשילוב כתב חידה מיוחד הם שיוצרים את הקסם ואת הכיף במשחק אוצרות הגליל. בתאריך 13 ביוני, יום שבת, כולנו מגיעים לגליל ויוצאים למסע מרגש בעקבות תיבות אוצר המוטמנות באתרים שונים בגליל. לקטגוריית המשפחות והאקשן היציאה מקיאקי דג על הדן ליד בית הלל בשעות 10:00 ו- 09:30 בהתאמה. לקטגוריית האקסטרים היציאה בשעה 06:30 בבוקר מצומת הכניסה לקדיתה ליד צומת עין זיתים. המשחק יחולק לשלוש קטגוריות: קטגוריית משפחות: מתאים למשפחות עם ילדים בגילאים שונים. מאמצים פיזיים זניחים, מאמצי חשיבה בשפע, מעט משימות, ניווט והתמצאות וביקור באתרים. לפרטים נוספים אודות קטגורית משפחות לחצו כאן קטגוריית אקשן: מתאים למשתתפים בריאים בעלי כושר גופני בסיסי, ללא ילדים קטנים. דומה היא לקטגוריית המשפחות עם "תוספות" בדמות שיט, אומגה, הליכה קלה בקטעי מסלולים ועוד. לפרטים נוספים אודות קטגורית אקשן לחצו כאן קטגוריית האקסטרים: מתאים לבעלי כושר גופני טוב שינועו באמצעות אופני הרים אישיים בין מספר מסלולים, משימות, אקשן ואדרנלין בדרך למטמון. לפרטים נוספים אודות קטגורית אקסטרים לחצו כאן כל שלושת המסלולים מרתקים, יפים, מגבשים, מלמדים ומאתגרים. בכל אחד מהמסלולים יוטמנו אוצרות, אותם יש למצוא בעזרת כתב החידה ומפת הגליל. המשחק יתקיים בשבת. המעוניינים יוכלו להצטרף ביום שישי "למשחק חימום" של כשעתיים, כדי לטעום את ההתרגשות ולחמם את הגלגלים במוח. איך זה עובד? בכל המסלולים כתב החידה בנוי מסיפורים בהם יהיו חבויים רמזים, דרכם ניתן יהיה להגיע לאתרים שונים. באתרים יהיו חבויים רמזים נוספים שיאפשרו לנוע לנקודה הבאה וכך הלאה. בחלק מהנקודות תהיה משימה משעשעת או אקסטרימית כתנאי לקבלת הרמז הבא. לשם כך, תידרשו לקצת מאמץ, לעוד קצת ידע כללי, לספרים על האזור, תנ"ך וכמובן – למפת הגליל. אפשר להיעזר בחברים טלפוניים. המפה המצורפת לכתב החידה תשמש מוטיב מרכזי בו יהיו רמזים רבים (מומלץ להביא מפת 1:50000). המשחק מאפשר היכרות רחבה עם אתרים שונים בגליל, מוכרים יותר ומוכרים פחות. תיבות האוצר: ביום שישי במשחק החימום תוטמן תיבת אוצר אחת קטנה. בשבת יוטמנו שלוש תיבות אוצר. התיבות יכילו מתנות מקוריות ומיוחדות. להצצה לאוצרות לחצו כאן איך עוברים מנקודה לנקודה? באמצעות הרכב הפרטי שלכם, מפה ואינטואיציה (במסלול האקסטרים יש צורך באופניים אישיים). למי מיועד המשחק? המשחק מיועד לכל מגזרי האוכלוסיה באשר הם ומתאים לגילאים השונים (עפ"י הקטגוריות). המשחק מאפשר זמן איכות עם המשפחה או עם החברים, תוך עבודה משותפת ומלכדת. רוצים להשתתף? להרשמה מקוונת לחצו כאן להורדת טופס לרישום לא מקוון לחצו כאן *במקרה של תקלה טכנית, אנא פנו למשרדי חברת פלטינום. לקריאת תקנון המשחק לחצו כאן נקודת ההזנקה: בכביש 89 כק"מ מצפון מערב לצומת עין זיתים דרך הכניסה לישוב קדיתא. מפת הגעה תעלה לאתר בקרוב. שעת ההזנקה משתנה בין הקטגוריות. לבירור פרטים נוספים ניתן לשלוח דוא"ל לכתובות הבאות: [email protected] [email protected] טלפון למקרים מיוחדים: 03-5365054 פקס: 03-5365057 מחירים: קטגורית משפחות (גיל 3 ומעלה): 2 נפשות ברכב- 160 ש"ח 3 נפשות ברכב- 225 ש"ח 4 נפשות ברכב- 288 ש"ח 5 נפשות ברכב- 320 ש"ח קטגורית אקשן (גיל 9 ומעלה): למשתתף מעל גיל 18- 165 ש"ח למשתתף מתחת גיל 18- 145 ש"ח *מינימום 2 משתתפים בצוות קטגורית אקסטרים (גיל 15 ומעלה): 220 ש"ח למשתתף (מינימום 2 משתתפים בצוות) המחיר כולל: השתתפות במשחק בשבת, אפשרות להשתתפות במשחק החימום ביום שישי, כניסה לאתרים המתחייבים מהמשחק, חוברת כתב חידה, מפת אזור הגליל. המחיר כולל גם מע"מ. המחיר לא כולל: לינה, כלכלה ושתייה, רכב ודלק וכד'.

../images/Emo221.gifפסטיבל כחול ביפו

פסטיבל כחול, האירוע המרכזי של חודש יוני במסגרת חגיגות ה-100 לתל אביב ייערך בימים חמישי ושישי ה-18-19.6 ביפו כמחווה ליפו, העיר שממנה נולדה תל־אביב. פסטיבל כחול משקף את מורשתה המזרח תיכונית של יפו ואת אופייה כעיר נמל, ויכלול הקרנות סרטים, מופעי מוזיקה חיה ודוכני אוכל בנמל יפו, שוק מעצבים יפואים במרכז נא לגעת, מיצבי אמנות ועוד. מה בתכנית........ » מופע שקיעה בהשתתפות: גלית גיאת וסולני תזמורת נצרת. חמישי ה-18.6, 19:30, נמל יפו ליד השער הדרומי. » להקת "מיומנה" במופע תיפוף עם ילדים מיפו. חמישי ה-18.6, 19:30, נמל יפו ליד השער הדרומי. » הופעת רוק ופיוט של איה כורם והפייטנית שלומית לוי. חמישי ה-18.6, 20:00, משכנות רות דניאל. » מופע של שלומי סרנגה. חמישי ה-18.6, 21:00, נמל יפו ליד השער הדרומי. » שוק אוכל של מיטב מסעדות יפו: יועזר בר יין, ד"ר שקשוקה, מסעדת קורדיליה, קפה רוז'ט, אבו אל עבד ועוד. חמישי ושישי ה-18-19.6, החל מ-18:00, נמל יפו. » שוק מעצבים יפואים משמן זית ועוגיות, דרך ריקמות ובובות ועד אקססוריז ועיצוב. חמישי ושישי ה-18-19.6, החל מ-18:00, הרחבה הסמוכה למרכז נא לגעת. » הקרנת סרטים בנושא תל אביב ויפו בעברית ובערבית. חמישי 18.6 מ-18:00,ושישי ה-19.6, מ-10:00, מרכז נא לגעת. » מיצב אמנות בשיתוף קהל עם האמנים "איפה דנה" ו"סנטרלה" מפולין. חמישי ושישי ה-18-19.6, החל מ-18:00, טיילת נמל יפו. » הפנינג לכל המשפחה עם הצגות דו לשוניות. שישי ה-19.6, החל מ- 10:00, רחבת התיאטרון ערבי עברי. » יריד ספרים אלטרנטיבי עם הוצאות לאור עצמאיות, כתבי עת ייחודיים, קומיקס ולייבלים עצמאיים של מוזיקה. שישי ה-19.6, 10:00, באולם התיאטרון נמל יפו.

קבלת שבת ב"צוותא" תל אביב ../images/Emo68.gif

במהלך שבוע הספר העברי, המתקיים בחודש יוני, תוקדש קבלת השבת החגיגית בתיאטרון "צוותא" ליצירה וליוצרות נשיות. באירוע יתארחו סופרות ומשוררות לשיחה על יצירתן: הסופרת נאווה סמל- על ספרה "חתונה אוסטרלית", הסופרת יהודית רותם- על ספרה "על משכבם בלילות", המשוררת ש.שפרה – על ספרה "המילים ככישוף והכישוף שבמילים" וד"ר עדנה קפלן- הגלר, סגנית (בדימוס) נשיא בית המשפט המחוזי, על ספרה "עלילות נמה". צבי סלטון יקריא מספריהן של האורחות וגילה חסיד תלווה בנגינה ושירה עם הקהל, בשירים שנכתבו על- ידי נשים. עוד תידון פרשת השבוע "שלח לך", העומדת בסימן שכר ועונש, האחריות הקולקטיבית ודין וחשבון אל מול גורם עליון. הפרשה עוסקת בשליחת המרגלים לארץ ישראל ובתגובת העם המבקש לשוב למצרים. כתוצאה מכך, מקבל דור המדבר עונש מידי הקב"ה- הוא לא יזכה להיכנס אל הארץ המובטחת וימות בעודו צופה בגבולותיה. עורך ומנחה: ד"ר יואל רפל. קבלת השבת תתקיים ביום שישי, 12 ביוני ב-12:00 בצוותא תל-אביב. מחיר כרטיס- 55 ₪, להזמנת כרטיסים- צוותא: 03-6950156/7.

../images/Emo91.gif על ../images/Emo63.gif לנשים בלבד!

בהמשך על ההצעה לקבלת שבת נשית בצוותא ובהקשר לשבוע הספר שיפתח מחר .... גבר לא יוכל להבין את תוכן ספרה החדש של נורה אפרון , מחברת התסריטים " כשהארי פגש את סאלי" ו"נדודי שינה בסיאטל" ( מי שלא ראתה את הסרטים שתקום
) ושמו "אני שונאת את הצוואר שלי" . קובץ הגיגים טרוניות וקיטורים, על כל מה שמעסיק אשה באמצע החיים, כתובים בצורה קלילה משעשעת עם הומור עצמי-ציני המתפרשים על 120 עמודים לערך ונקראים בחיוך והעיקר עם המון תובנות שאנחנו לא יחידות ביחידה, ולכל בנות חווה באשר הן יש המון במשותף! מה שנקרא צרת רבות....
אם היתה כותבת אותו סופרת ישראלית , היו מכתירים את הספר בטייטל המתבקש והמשתמע , ספר לפולניות, אבל הוא נכתב אי שם בניו יורק , והתובנות של אשה ניו - יורקית מתאימות מסתבר גם לתל אביבית ממוצעת מכל העדות. אני הולכת לקנות אותו כמתנה לחברותי

בספטמבר יש לי יום הולדת ../images/Emo152.gif

אין אין על הספרים/סרטים/סיפורים אישיים שמשחררים קבעונות מחשבתים שמנהלים אותנו.

kdr

New member
ספרים רבותי, ספרים. בהנחה, ביוקר-ספרים רבותי

בממשלה יש מחשבות על הספרים. לקנות מהר, לפני שההנחה תיגמר

2 צדדים למטבע

הצרכן שרוצה לקרוא רבי מכר ולא להמתין לתור הארוך בספריות הציבוריות , אולם לא מוכן לשלם סכומי עתק והסופר שבשל המבצעים הללו מקטין את הכנסותיו , אחרת ההוצאה לא תשווק אותו . אני נגד קרטלים, ובעד שוק פתוח , אולם במציאות הוצאות הספרים הגדולות הן ששולטות בשוק ומכתיבות את המחירים. לא ברור לי איך אפשר למכור ספר ב5 ש"ח , זה לא מכסה עלות של נייר הכריכה אפילו , ובנינו זהו זילות הספר והסופר במובן מסויים , ספר שהושקעו בו כ"כ שעות עבודה נמכר במחיר של קילו עגבניות .אבל מנקודת מבט של צרכנית אני מנצלת את המבצע הזה כיוון שאני חוסכת עשרות שקלים. לא מאמינה שהחוק הזה יעבור , בעקבות חוק הספריות החדש האוצר מזרים לרשויות עשרות אלפי שקלים על מנת לסבסד את הספריות הציבוריות ולקרב את עם הספר לספר , הכספים מועברים ברובם להוצאות הספרים, הללו מוזילות את מכירת הספרים בצורה משמעותית על מנת שהספריות תרכושנה מהן . אם יקפיאו את מחיר הספרים והם לא יוזלו , הספריות לא תרכושנה השוק הזה ייעצר וכולם יפסידו.

kdr

New member
מחירי ספרים

כמי שמטפל בהדפסתם של ספרים, אני יודע בדיוק מה עלות ספר. בלי להכנס להעמסה של נייר משובח ותמונות של צלם מפורסם וכדומה, ספר של 300 עמודים לא עובר 10 ש"ח בפתח הדפוס. כאן מתחילה התחרות על מחירי המעצב, המגיהה הלשוני, המגיהה הגרפי, כריכה, הגרידיות של הכותב, הצלם, הנייר וכו'. כשיש מבצע של 2 ב10 אני לא מופתע, אני רואה עוד סופר מצטרף למעגל העוני וחבל. גם אם הספר מודפס בכמות גדולה של עותקים, עדיין המחיר לא מגיע ל5 ש"ח. הבעיה שמדפיסים בתורקיה, שם הנייר והעבודה זולים וההובלה בהתאם. כל עוד ספריות מקבלות תקציבים מצחיקים, לעולם הן לא תוכלנה לקנות מספיק (אם בכלל) של כותרים חדשים, מחכים קצת עד שהלחץ ידעך ומפסידים את הקוראים שמחליפים ספרים בחנות.

תקראו את האותיות הקטנות

2 ב- 10 ברכישת ספר שלישי במחיר מלא. לפני שבועיים לערך נכנסתי לצומת ספרים על יד הבית בעקבות המבצע של ספר שני בשקל. קניתי ספרים שהמחיר שלהם 119 ש"ח מה שאומר שעל כל ספר שילמתי 60 ש"ח, איפה 5 ש"ח ורחוק גם מ- 10 ש"ח לספר. הכל טריק שיווקי בעצם, לא כל הספרים משתתפים במבצע 2 ב- 10 (כשהשלישי במחיר מלא) רק כ- 10 אחוז מהיצע הספרים בחנות. רובם ספרים ישנים, שהחנות מעדיפה למכור במחיר עלות מאשר לא למכור בכלל. על הדרך אתה קונה גם ספרים שלא משתתפים במבצע, כי כבר הכניסו אותך לחנות וזו בעצם המטרה. עם כל הכבוד (ויש כבוד) לאורנה ואלה, קרין גורן, משה שגב ואחרים, אני לא אקנה ספר ב- 120 ש"ח. מאידך, במבצע של השני בשקל, והספר יוצא 60 ש"ח זה כבר יותר הגיוני, גם אני הרווחתי, גם החנות הרוויחה ובעצם כולם הרוויחו, אמנם פחות אבל הרוויחו.

פלקו1

New member
מחירי ספרים

המבצעים שצומת ספרים וסטימצקי עורכות - הן כופפו את ידן של ההוצאות לאור ודרשו הנחות מטורפות של 70-80 אחוז. מה עושות הוצאות שיש להן חברות הפצה? בגללן שבוע הספר איבד וימשיך לאבד את יוקרתו. חבל שעל גב הקונים כל השטיקים הללו קורים. בכל אופן - גשו תקנו ותקראו כי ללא קריאה אין האדם שווה - לדעתי.

kdr

New member
שאלה קשה

האמא ספרנית, מלעיטה בספרים גם כשלא צריך (יש כבר בבית, כמה אפשר עוד? ) בת עובדת בחנות ספרים. אני, כתולעתבספריית בורוכוב ההיסטורית ברחוב החלוץ בחיפה קיבלתי פריחה מרוב ספרים (לאחרונה קורא בעיקר עיתונות מקצועית באנגלית). אנחנו לא משפחה נורמלית.

קשה יש סביב הלחם ....../images/Emo151.gif

ויש עוד מקום......
עכשף ברצינות מהו ילד? סוג של חקיין קטן מרגע היולדו אם ילד גדל במשפחה אוריינית, הרי שילך בעקבות בני המשפחה אם ההורים לא ידביקו את היורשים לטלויזיה עם שלל הקלטות בחושבם שסבא טוביה או יובל המבולבל ימלא את משבצת הבנת הנקרא או הספור לפני השינה , ויקדישו מדי יום זמן לטקס של קריאת ספר הרי שאותו ילד יגדל עם אהבה לקריאה כחלק משגרת יומו. אותו ילד יגדל וידע לאתר חומר לימודי על פי מפתח אותו ילד ירכוש שפה נקייה משגיעים דמיונו המפותח יוביל אותו לחשיבה עצמאית , ליצירתיות בתחומים נוספים ועוד ועוד....לא רוצה להשמע כמורה שפרה.......
אני יותר מגאה שהנחלתי לילדי את ה"מורשת" , ושמחה להמשיך עם הדור השלישי , עוד בהיותם בשלב העוברי הייתי נוהגת להראות להם תחילה תמונות וסתם להמציא ספורים, בשלב המוצצי הייתי מתחילה שורה מתוך רבי המכר של הגוזלים בעת ההיא ועתה, כגון מיצפטל , ספר הג'ונגל, הצב של אורן וכו'....ונותנת להם לסיים ...כך גיריתי את יכולת ההבעה שלהם גם אם היא היתה רצופה טעויות , ובמקום המילים היו שבושי לשון משעשעים. אבוקדו הפך לקובדו , ופיג'מה היתה ג'יבמה ......
נדמה לי שיש אי שם איזה מחברת שהייתי נוהגת לרשום בה את כל הפנינים . השלב השני , אני קוראת דף , והם אחד..... טעמם השתנה עם הגיל ואני מתאימה עצמי לסדרות צמרמורת ג'ינג'י, גלי וכו'....לא משתגעת על יצרניות הספרים הסיטונאים כגון סמדר שיר שלדעתי כתיבתה שטחית אבל אם הקטנה מתעקשת , אני מביאה לה את הספרים האלה ובלבד שלא תפסיק לקרוא. יש כמה שנים בגיל העשרה בהם יש הפסקה בקריאה. ההורמונים, הבעיות החברתיות, הלימודים וכל מה שסביב תופשים מקום מועדף. גם האינטרנט נוגס בשעות הפנאי ומהווה סוג של תחליף לקריאה. אולם מי שקרא בילדותו חוזר וקורא בספרים לאחר השרות הצבאי... ותאמינו לי זה בדוק! ספר זה כל הסיפור!

kdr

New member
סטימצקי עדי

כמה ספרי ילדים קניתי. כל משלי אזופוס וחב', אפילו פתחתי גן חיות עם סדרת קופיקו. נוסיף לזה את הטיולים, היה לנו פולקסוואגן קראוול, כזה שהמנוע מאחורי הספסל האחורי, היה שם מזרן קטן עם כרית ושמיכה, ככה טיילנו עד צאת הנשמה במקום שהזאטוטה תוזנח עם המחשב ימים שלמים. היא נכנסת לפייסבוק לחמש דקות ובזה מסתכם כרטיס העבודה ליד המחשב שלי. לעומתה הבן של זוגתי פותח עיניים עם המחשב ונרדם איתו (לא לפני 02:00 +.

maybesure

New member
אהם..

אצל הבת - אין מה לעודד היא מכורה ללימודים וקריאה. קוראת הכללל עברית ואנגלית. אצל הבן - מקרה אבוד
לא מחובר לקריאה כמעט בכלל, למעט ירחוני מדע ואקסטרים - אבל כמו ששוקולד אמרה: העיקר שימשיך לקרוא ולנו נותר לקוות שאולי יום אחד יירד האסימון ויפתח גם לקריאת ספרים. אגב דור ההורים - גם אנחנו קוראים הרבה ובכל זאת הבת יצאה קוראת והבן מתעלם מכל מה שנראה כמו ספר.

סמדרוש4

New member
למען גלעד שליט ../images/Emo104.gif

ביום שישי הקרוב 12.6.09, לכבוד שבוע הספר, יתקיים בבית ספר שדה שקמים באתר ניצנים הישנה, סמוך לשמורת החולות, הפנינג של סיפורים, פעילויות יצירה, בישולי שדה ופינות אירוח עם שתייה חמה וכיבוד. במהלך האירוע יקריאו הסופרים מירי לשם-פלאי ונרדה בן יעקב מספריהם - לון לון שועלון החולות, פרופסור פצפונטבע, טרי ולוטי (לשם-פלאי), סבא נסע לכפר סבא ופיף פאף (בן יעקב), המשתתפים יצפו בהצגה העץ הנדיב בליווי מוסיקה ושירים, ישמעו את "סיפורו של מקום" ברחבת ה"ארמון" ויצפו במיצג אור קולי מרתק. באחת התחנות תשולב פעילות בעקבות ספרו של גלעד שליט, "כשכריש ודג נפגשו לראשונה". לדברי אלימור פריד, מנהלת בית ספר שדה שקמים, "מטרת האירוע היא לשלב בין ערכים תרבותיים חשובים הקרובים לליבו של "עם הספר", כמו קריאת ספרים ושמירה על הטבע והסביבה. אנחנו מקווים כי האירוע יתרום להגברת המודעות הציבורית לערכים אלו, תוך כדי ביצוע פעילויות מהנות. בהזדמנות זו נזכיר גם את גלעד שליט, דרך ספר שכתב בצעירותו, וכמובן נתפלל לשובו." האירוע יתקיים ביום שישי, 12.6, בין השעות 16:00-20:00, באתר ניצנים הישנה, במחיר של 15 ש"ח לחברי החברה להגנת הטבע ו-30 ש"ח לאורחים.

kdr

New member
כל הכבוד

הילד אירגן בעבר טקס לציון 888 ימים בבור. לצערנו יהיה טקס נוסף ומיותר.

שישי בשקיעה ../images/Emo168.gif

מופעי שישי שקיעה על הצוק מול הים בגן לאומי אפולוניה -בימי שישי אחה"צ עד השקיעה - החל מחודש מאי 2009 ועד ספטמבר להלן פרוט המופעים לחוש יוני- 12/6/09 - "צלול"- מוסיקה אירית כולל בעיקר מוסיקה אינסטרומנטלית אירית מסורתית, כגון ריקודים עממיים קצביים ומלאי שמחת חיים, לצד בלדות ומנגינות נוגות ומרגשות בעיבודים מקוריים. סוניטה סטניסלו בנבל קלטי, גל שחר בכינור, ואייב דורון בכלי הקשה, משלבים במופעיהם השונים מגוון רחב של מוסיקה קלטית. מחיר: 60 ₪. למנויי רשות הטבע והגנים: 50 ₪. תחילת המופע בשעה 18:30 19/6/09 - "דרכים כפריות" Country Roads ההופעה משלבת ביצועים אקוסטיים ללהיטי פולק וקאנטרי אמריקאיים. בין השירים ביצועים לשיריהם של ג'ון דנוור, דולי פרטון, בוב דילן, ג'ואן באז, אלביס פרסלי ועוד... אדם מדר - כינור ומנדולינה; לילך שיר – שירה; מוני ארנון - שירה וגיטרה אקוסטית; שי טוחנר - גיטרה אקוסטית ומפוחית. מחיר: 60 ₪. למנויי רשות הטבע והגנים: 50 ₪. תחילת המופע בשעה 18:30 26/6/09 - "פרח אדום" - בלוז יווני ישראלי להקת פרח אדום היא להקה ישראלית מיוחדת במינה בת 6 נגנים, המתמחה בסגנון הרבטיקו - הבלוז היווני. הלהקה זוכה לבקרות נלהבות הן ביוון הן בישראל. השירים מכוונים אל הרגש, חודרים לנשמה ושורטים את הלב. מחיר: 60 ₪. למנויי רשות הטבע והגנים: 50 ₪. תחילת המופע בשעה 18:30

מתחם קניות חדש בסוף השבוע../images/Emo77.gif

בצומת גלילות , במתחם הקאנטרי קלאב יתקיים מידי שבת משעה 9.00 יריד דוכנים ומציאות לחובבי הז'אנר ולכל מי שמיצה את מתחם שפיים/גן-שמואל/דליית אל כרמל/צומת בילו/מתחם קאסטרא וכו' וכו' עוד במתחם הפעלות דוכני אוכל מוזיקה בזבזו ותהנו

למעלה