משחק הגיון

y a e l s

New member
משחק הגיון

יו, כמה זמן לא פרסמתי משחק! אז יש שני חלקים.... א' - משחקי מלים (בדיוק כמו בתשבצי הגיון), הפתרון שם של שיר ישראלי 1. בתוך הטעם הם התבגרו (6) 2. מרב אך! תתבלבלי! (2, 3) 3. רפאלי וחברה של ברנדה נכשלו (7) 4. מרקורי מעל הקאובוי? (4, 2, 5) 5. חיה דו כיוונית (3) ב' - שאלה/אמירה שהמענה לה הוא שם שלשיר ישראלי 6. הם עוד פעם עושים רעש! אז... 7. עושים באלאגן אצל סבא 8. הבן של יהונתן (שמצליח בזכות עצמו) לא יעזוב אף פעם בה' הידיעה בהצלחה!

אפשר בבקשה הסבר?

לא הבנתי

y a e l s

New member
לא רוצה להסביר!

מעדיפה לתת דוגמאות ממשחקים שפעם עשיתי..... 1. מלחמות גברים (בלשון הפסיכומטרי) פתרון - מלחמות=קרבות בעברית צחה (נו, פסיכומטרי) אז תרנגול=גבר ולכן גברים=תרנגולים ולכן התשובה היא "קרבות תרנגולים" של ערן צור 2. אצל שלמה או דוד בגינה שלמה ודויד - ישר קופץ לראש מלכי ישראל.... גינה=חצר ולכן התשובה "בחצר המלך" של אביב גפן 3. השור המצוייר הוא בנו של מלכו? שור מצויר - מוש מי המלך של השור? אריה או ארי (מלך החיות) ולכן התשובה היא "מוש בן ארי" והסוג השני בשמו המקורי "אמנון" אני כבר לא גרה בבסיס צבאי! יש לי... אם אני לא בבסיס אז יש לי חדר משלי! ארכדי דוכין. וד"א הסבר למה שנפתר - "מרב אך! תתבלבלי!" מבלבלים את סדר האותיות ומקבלים "אם כבר" עכשיו יותר ברור?

y a e l s

New member
ולפני שתשאל "אמנון?!?"

הרשה לי לצטט את ההסבר המעמיק של מממממממממממממ "אמנון: המשחק קרוי על שמו של הרב אמנון יצחק, המחזיר בתשובה הידוע. ולמה? מכיוון שבמשחק זה, את צריכה "להחזיר שיר בתשובה"... אני חושבת שלהחזיר שיר בתשובה היה השם המקורי, ועם הזמן זה הפך להיות פשוט "אמנון""

y a e l s

New member
../images/Emo9.gif אופס

רק עכשיו שמתי לב שעם כל הכבוד למוש השור את בחורה... sorry

המממ

New member
1.

מגדלור- מיקה קרני. (שאגב ממש אהבתי את שיר מספר 1 שלה) הסבר: הם התבגרו- גדלו. בתור הטעם- מר. מגדלור
וזהו זה...
ערב טוב ושקט שיהיה לנו!

y a e l s

New member
../images/Emo24.gif (כפיים)

את רואה, כשמבינים ת'פרנציפ זה לא כל כך מסובך... כל הכבוד!

y a e l s

New member
סיכומן ורמזים -

1. מגדלור - מיקה קרני 2- אם כבר - היהודים 3 - רפאלי וחברה של ברנדה נכשלו (7) , אוקי תחשבו על שמות פרטים, כמה רפאלי כבר יש ומי זו ברנדה המפורסמת מכולן? 4 - פרדי על הבוקר - החברים של נטאשה 5- חיה דו כיוונית (3), השיר הוא מתוך דיסק סולו של סולן של להקה, ד"א עוד חבר להקה ששר לפעמים הוציא דיסק סולו. 6- הם עוד פעם עושים רעש! אז... תחשבו הפכים, עם יש רעש מה אין? 7- "עושים באלאגן אצל סבא" - צורה שונה לחידה "מתפרעים אצל יונה" 8- האביב הניצחי - כנסיית השכל

y a e l s

New member
../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif../images/Emo77.gifעוד רמזים../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif../images/Emo77.gif

מכיוון שעוד כמה שעות אני זונחת את האינטרנט לכמה ימים אז הינה עוד כמה רמזים - 3. תחשבו 90210 5. דו כיווני - זאת אומרת שמאיפה שלו קוראים את זה זה נראה אותו דבר 7. מה משותף לסבא, יונה, גלעדי ושמריהו??? נו, עכשיו זה קל!

למעלה