משחק המחשב של "דיסק וורלד"

משחק המחשב של "דיסק וורלד"

סדר שגרתי שניסיתי לערוך בכל ערימות הזבל סביב המחשב שלי העלה באוב את האריזה הקנויה המקורית של המשחק "עולם הדיסק". חיוך של געגועים נסוך על פניי בעודי נזכר ברגעים המופלאים שהעברתי כששיחקתי בו לפני שנים רבות, עוד במחשב הישן שלי... (זכרו את המשפט הזה, מכיל רמז מפתח להמשך ההודעה). רציתי לציין גם, בהזדמנות זו, שהמפגש הראשון שלי עם טרי ועבודתו לא היה בספר, אלא דווקא במשחק הזה. מיד אחריו הגיע "שומרים!" ו"צבע" והיתר כבר ברור מאליו. חייכתי כמו ילד שקיבל צעצוע. יותר נכון, כמו אדם בוגר שקיבל צעצוע שהוא מאוד נהנה ממנו כשהיה ילד. הכנסתי את התקליטור לכונן, והחלטתי לשחק בו קצת. אך אבוי! מסתבר, שהמחשב שלי מתקדם מדי עבור המשחק הישן הזה! ניסיתי להתקין ולהגדיר אותו בדרכים שונות ומשונות, אך ללא הצלחה. חוויה טראומטית.

Maladict

New member
הסר דאגה מליבך

אפשר להוריד את המשחק הזה בקלות מהאינטרנט ובגירסה המתאימה למחשבים מתקדמים.

מ א ג ר ט

New member
לא עוד

בלי הורדות לא חוקיות בבקשה. נכון שזה לא ממש (כמו להוריד שיר שהתחיל לקפוץ) אבל בכל זאת. לי קרה אותו הדבר עם "myst" ואני עדיין עובדת על זה. לאיזה גרסא שמשחק מתאים בכל אופן?

אני לא בטוח שזו גניבה

בסך הכל, כן שילמתי כסף מלא עבור המוצר הזה בזמנו... הוא פשוט הפך חסר תועלת עבורי כרגע. אגב, אני לא עושה שימוש בכלל במשחקים / תוכנות / מוזיקה לא חוקיים מהאינטרנט. לא צורב וכן הלאה. ומשום מה, במקרה הזה פתאום התחלתי לחשוב על דרך למצוא את המשחק באינטרנט, כי זהלא נראה לי ממש גניבה. שילמתי עבורו.

ויימס

New member
שלא לדבר על זה שאי אפשר לקנות

בשום מקום את הגרסה החדשה... ...הו, טרי, למה אינך ממוסחר מספיק כדי... הו, טוב, לא משנה.

Greebo

New member
unholly sheep!!!!

i've been trying to get it for oh so long >< you have xp right? you can make it work like 98\95 somehow.... don't ask me how...i just know you can Oo any way...'tis a goot game this is....i played it...but....with no sound (guess why?><) 2 was goot too...and noir was even better...

כן, יש לי XP

כן, יש לי XP. מממ... לגרום לו לחשוב שהוא 98/95, אתה אומר? ערמומי ביותר...

keynant

New member
יש כאן בעיה ב-XP...

ב-XP בניגוד לשאר המערכות יש בעיה. אין לו דוס. לכן, המחשב לא מזהה רכיבים שאמורים לפעול בסביבת דוס, קרי, המשחק... יש דרכים לגרום לו לפעול, רק חבל שעוד לא מצאתי אותן...

פנחסון

New member
דרך הפעולה:

הולך לאייקון של התוכנית. לוחץ מקש ימני, בוחר מאפיינים. הולך לטאב האחרון (באנגלית זה compatibility) ושם בוחר באיזו סביבה להריץ אותו.

OK, קרה לי עכשיו משהו מוזר

רציתי לעשות מה שהצעת לי, ולצורך כך הכנסתי את התקליטור לכונן שלו, ממש כפי שעשיתי בפעם הקודמת. שוב הוא קרא אותו אוטומטית, רק שהפעם... הוא גם התקין אותו בהצלחה. !!!!!!!! תמוה ביותר, אבל אני תולה את האשם בשדה הקסם של עולם הדיסק. התחלתי לשחק בו, אחחחחח... נפלא... סאונד שלא תואם את האנימציה, גרפיקה ענייה בגוונים, דמויות מפוקסלות... אני פשוט מת על משחקים ישנים! הגרפיקה כאילו צועקת לי מהמסך: "מה? אפילו עם 15 אינץ' לא התמיודדתי, עכשיו אתה רוצה אותי על 17?" בכל אופן, תודה על העצות. הן לא היו שימושיות בסופו של דבר, אבל אדע מה לעשות להבא.

פנחסון

New member
לא שימושי???

בזכותי הצלחת להפעיל את זה! בזכותי! זה בזכות הקארמה הטובה שלי! מואהאהאה!!!

מרגיש ממש כמוך

המשחק המעולה ישן וחסר הטכנולוגיה שאני עדיין נורא אוהב. נ.ב. האמת היא שכרגע שיחקתי בו כדי לענות בשמו של דיבלר, ח.א.ה.ש. דיבלר (חותך את הצוואר שלי)

מ א ג ר ט

New member
זה לא היה...

ק.מ.א.ט? נראה לי... לא, זה היה משהו אחר. בכל מקרה יש הבדלים גדולים בתרגומים. מרגיז שאין מתרגם אחיד, או שלפחות המתרגמים יעשו להם מילון מונחים (כמו דיבלר, אנשי האוניברסיטה וכמחובן הדרגות שלהם).

ויימס

New member
כן, זה היה CMOT

אבל מן הסתם זה משתנה כי הראשי תיבות בעברית אחרים.

keynant

New member
מלך עולם!

אין לך מושג כה הייתי שמח שמצאתי פתרון למשחק... דיסקוורלד שתיים "התנגן" לו במחשב מאז ההודעה שלך בערך ועד עכשיו...

למעלה