משחק הפגרה, שאלות חודש אפריל

ofribecker

New member
משחק הפגרה, שאלות חודש אפריל

1. ציינו שם של שחקן הפעיל כיום ב NFL שהקבוצות בהן שיחק עד כה הן ניו יורק ג'טס, סינסינטי בנגלס ודאלאס קאובויס, בלבד. (14 נקודות) 2. כתב חידה: מי הדמות מעולם הפוטבול המסתתרת בכתב החידה הבא: "התחלתי כמו הקוסם מארץ עוץ, טסתי למרומים ושמתי צבע, הטבעתי חותם על-ידי 43 (ואולי 44), אני הוא קטר הדיזל, שעשה חמש פעמים ארבע, ושלושים וחמש פעמים שלוש" (10 נקודות) 3. על הקסדה של איזו קבוצת קולג' (ומה כינויה), המשחקת ב Division 1A, כתובות בצבע זהב, על רקע הקסדה השחורה, שתי אותיות המהוות ראשי תיבות של האוניברסיטה? (7 נקודות) 4. איזה שחקן שזכה בהייזמן, שיחק בדיוק 8 עונות בסינסינטי בנגלס ופרש? (6 נקודות) 5. פאנט נחסם ע"י הקבוצה המגינה וע"י כך נהדף הכדור לתוך האנד-זון של הקבוצה הבועטת ומשם יוצא החוצה. מה צריכה להיות פסיקת השופטים? (3 נקודות) תזכורת א': מותר לכל אחד לענות פעם אחת בלבד על שאלה אחת בלבד. תזכורת ב': הראשון שעונה נכון על שאלה מקבל את הניקוד שלה. השני שעונה נכון על שאלות 1, 2, 3 מקבל 3 נקודות. אין ניקוד לעונה נכונה השני על שאלות 4, 5. בהצלחה ושיהיה בכיף.

Yo-man

New member
תשובה לשאלה 2

גארי אנדרסון, הבועט הותיק של מיניסוטה שעבר לטנסי. הוא נולד בדרום אפריקה (אני מנחש שיש לזה קשר לקוסם מארץ עוץ שהיה הקוסם של ארצות הדרום ?) הוא בן 44 (או 45, לא בטוח) שנראה לי שלזה התכוונת במספרים האלה. יש לו עונה עם 35 מ-35 בשערי שדה, שזה היה הנתון ששיבנע אותי שגם אם אין לי הסבר ל"תפסתי צבע", "קטר דיזל" ושאר רמזים לא מובנים (לי), שווה להמר על מיסטר אנדרסון...
יופי של שאלות, עופרי

geviaz

New member
תשובה ל-4

ארצ'י גריפין (שזכה פעמיים בהייזמן)

cwoodson

New member
תשובה ל1

השחקן הוא אריק אוגבוגו (ERIC OGBOGU) הדיפנסיב אנד של דאלאס

עופר49

New member
תשובה ל-3

ווייק פורסט Demon Deacons. "הכמרים השטניים" בתרגום חופשי.

Yo-man

New member
עופרי, שים לב שעופר49 ענה קודם

הוא פשוט פתח הודעה חדשה ושירשרתי אותה להודעה שלך, אבל לפי השעה המופיעה ליד ההודעה אפשר לראות שהוא הכניס את ההודעה שלו 8 דקות מוקדם יותר מ-Amir BA. מצטער אמיר...

ofribecker

New member
לדעתי מגיעה

ל Amir BA הזדמנות לשנות את החלטתו לגבי איזו שאלה לענות. הרי אם היה רואה בשירשור את תשובתו של עופר 49 ייתכן והיה מחליט ללכת על שאלה אחרת. אז - Amir BA אם ברצונך, אתה יכול לשנות את השאלה עליה אתה משיב עד מחרתיים 3.4.05 בחצות (בלילה שבין יום א' ליום ב'). אם החלטת לשנות, אנא תודיע, ואז יורם יוכל לשנות את השירשור בהתאם.

עופר49

New member
סליחה

אני מתנצל בפני הפורום ובפני AMIR במיוחד אם הטעות שלי גרמה לו לענות על תשובה אחרת ממה שהיה עונה עליה. ככה זה כשפותרים חידות מאוחר בלילה...

Yo-man

New member
חברים - לא קרה שום דבר...

בהפרש כזה קטן של דקום רוב הסיכויים הם ששניכם קראתם את השאלות באותו זמן ולא רעננתם את הדף מהרגע שפתחתם את דף הפורום ועד שהכנסתם הודעה (מה שמרֵפרֵש את העמוד). אין פה אף טעות משום צד, ונחמד מצד עופרי לתת לאמיר עוד קצת זמן לנסות לענות על משהו אחר. ושום - כל הכבוד עופרי על היוזמה והביצוע.

Amir BA

New member
לא קרה כלום...

בינתיים זו השאלה שאני עונה עליה. כנראה לקח לי יותר מדי זמן לחפש את התשובה מהרגע שפתחתי את האקספלורר....הייתי די סגור שזה WF אבל רציתי להיות בטוח...אז לקח לי כמה דקות. בכל מקרה...לא קרה כלום אחרי הכל זה רק ספורט ואנחנו עושים את כל זה בשביל הכיף.

gadotmi

New member
תשובה לשאלה 2

הפתרון: . John Riggins אסביר את התשובה למול הרמזים אחד לאחד: השחקן הוא ראנינג באק בוגר אוניברסיטת קנזס (המדינה ממנה הגיעה דורותי בסרט הידוע) ולכן כתוב כי הוא התחיל כמו הקוסם מארץ עוץ. הגיע לניו יורק ג'טס בדראפט 1971 (jets=טיסה למרומים) ולאחר 5 עונות במדים הירוקים הגיע לוושינגטון רדסקינס (ברמז רשום "שמתי צבע"....). לריגינס היה הכצוב להוביל את הרדסקינס לנצחון בסופרבול על מיאמי בריצה לטאצ'דאון של 43 יארד. באותו משחק זכה גם לקבל את תואר ה MVP של הסופרבול לאחר שיא (לאותה תקופה) של 166 יארד ריצה במשחק זה. אני מעריך כי המילים הטביע חותם ע"י 43 הכוונה היא בדיוק למה שהוסבר להלן בעניין הריצה שהביאה לנצחון בסופרבול. בעניין ה- 44, הרי שזה היה מספר החולצה אותה לבש לאורך כל שנותיו בוושינגטון. ריגינס סיים את הקריירה עם רקורד מרשים של 11,352 יארד ו-104 טאצ'דאונס בקריירה (קטר דיזל.. במשקל של 230 פאונדס, משהו לא סטנדרטי לראנינג באק). הרמש "עשה חמש פעמים ארבע" מוסבר ע"י העובדה כי בחמש עונות מתוך הקריירה המוצלחת היו לו כמות יארדים של ארבע ספרות (כלומר מעל 1000 יארד בעונה). כמו כן, היו לו 35 משחקים בהם נשא את הכדור לפחות 100 יארדים על הקרקע (ולכן 35 פעמים שלוש..). כל הכבוד על הרמזים. אני חייב לציין כי לא חשבתי מה פירוש שני הרמזים האחרונים, אבל המפתח למציאתו של השחקן היתה באמצעות קנזס.....

ofribecker

New member
למי שעדיין לא ניסה החודש

עדיין אפשר לצבור כאן נקודות. נסו כוחכם, אך זכרו - לכל אחד מותרת תשובה אחת בלבד לשאלה אחת בלבד.

למעלה