משחק חדש!

demoloc

New member
משחק חדש!

לא מיזמן למדתי אסרונומיה ועל e.t (לא הסרט). ויש כל הזמן מלא תוכניות בדיסקברי אז נעשה ככה. איזהם הדברים המשותפים והשונים שעלולים להתפתח,לדוגמא ראייה כמו שלנו. עיינים התפתחו באופן ניפרד פעמים רבות בטבע, מצד שני גם סוגים שונים של ראייה היתפתחו גם הם,כמו של הדולפינים והעטלפים שרואים דרך קול,העולם שלהם אינו כעובי העור כי דרך סונאר ניתן לעיתים גם ליראת איברים פנימים כך שמסרים בדו-מימד יהיו חסרי תועלת עבורם,אם נשלח מסר חקוק על פלדה אז הם לא יראו אותו כי הוא דק,והפלדה עבה אז המסר לא יהיה מובן כלל. ראייה אך גם די חיונית להתפתחות חיים אינטליגנטיים (פיתוח אמצעי קשר ולוויני תיקשורת ושאר סימנים לאינטלגנציה)כי ללא ראיה כלשהיא יהיה קשה לפתח מדע מתקדם, מצד שני שמיעה אינה חיונית כמו ראיה להיתפתחות ציוויליזציה. (כמובן אני מדבר על צורת שנותרו באבולוציה דרוויניסטית ולא הנדסה גנטית אלא משהו שעלול להתפתח באופן טיבעי) תוכם לחדש או לשפר טענות...

לב ד

New member
היי אני סתם מפורום שכן

לדעתי זה לא ממש נכון ששמיעה אינה נחוצה להתפתחות ציוויליזציה. מעצם הטענה שלך שסונאר וכו' הם סוג של "ראיה" אזי גם ה"שמיעה" מן ההכרך תהווה חלק בלתי נפרד ממנה. חוץ מזה גם אם ניתן יהיה לשרוד בטבע ללא שמיעה בעזרת חושים אחרים אי אפשר לבנות ציוויליזציה בלי תקשורת.הם יאלצו לבצע ביואלומינציה מכיוון שלדעתי בילתי אפשרי לבנות שפה מהפרשות כימיות. ובקשר למשחק אז אני אומר מעט גפיים- כדי לא לצרוך הרבה יכולת מוחית וכמובן מוח

demoloc

New member
למה לא?

כפי שאנו בנינו מילים (וממילים מישפטים,וממשפטים שפה) מאוסף של העדות של מיתר הקול,חייזרים יוכלו לעשות דבר דומה על ידי רצף של כימיקלים שונים שמופרשים ע"פ רצון החייזר. ולכל אחד יהיה ריח שונה שמתפוגג יחסית מהר וכך זה יהפוך לשפה. לא אמרתי שזה בילתי אפשרי שתתפתח ציוויליזציה בעלת שמיעה(אנחנו גם שומעים),אך לפי דעתי זה אינו הכרחי. במקום רעשים שיצאוו הטלאגרף יצאו תנועת מחט,או משהו דומה,כמו מורס,או נורה שנידלקת על ידי תדרים. זה לא ניראה הכרחי שהם יוכלו לישמוע בשביל להתפתח לצוויליזציה.

לב ד

New member
ההבדל בין קול לכימיה הוא

שע"י איבר אחד אנו מעוותים את הקול לכל צורה שאנו רוצים. אוסף של שרירים אשר משנה מצב של זרימת האויר. לעומת זאת כדי ליצור "אותיות כימיות" הגוף יזדקק לכמות איברים אשר זהה לכמות האותיות על זאת צריך להוסיף מילים-הנדסה כימית ברמה כ"כ גבוהה שהיצור יצור חומר אחד יגרום לפרוקו ויצור חומר אחר במהירות גבוהה נראה לי לא סביר. יתר על כן צריך שהחומר יגיע ליעד שלו,דבר שיקח זמן רב. ולכן אפשרות זאת נראת לי לא סבירה לקיום שפה יעילה מה גם שהיא תדרוש יכולת מוחית גבוהה מאוד שתקשה על אינטליגנציה גבוהה.

demoloc

New member
מספיקים

שני כימיקלים שונים בלבד כדי ליצור שפה

למעלה