משחק חשיבה + שאלה

הטרחן

New member
משחק חשיבה + שאלה

תנסו לנחש את הביטוי הבא: _ _ _ _ _ _ הביטוי הוא ביטוי תמיהה והוא לקוח מהאנציקלופדיה העברית. משום מה האנציקלופדיה למדה להשתמש בביטוי זה בלי חשבון. כשננתי למישהי (דרך אגב לא בגילי) לשחק במשחק הזה. כשהיא גילתה היא סיפרה לי את הסיפור-בדיחה הבא: תאר לעצמך שמורה מטייל עם כיתתו, כיתות נוספות וצוות מורים על יד נהר. פתאום המורה נופל לנער וצועק: "השיעוני!!! השיעוני!!!" אבל אף אחד לא הציל אותו. למה? מישהו בכלל הבין אותו הרי אף אחד לא הבין אותו. נקודה למחשבה. בנוסף תכננתי ליצור שאלון פסיכומטרי, זה עוד בשלבים ראשונים. אבל חשבתי על האנלוגיה הבאה : אירופה-אסיה-אפריקה : אי אבל אני לא מצליח למצוא אנלוגיה מתאימה. האמת שאם תרצו לדעת איזה קשר השתמשתי אז אני אגיד בכל זאת תעזרו לי למצוא אנלוגיה מתאימה.
 

Acripela

New member
אווו.. תהנה!

אני שני מפגשים מסיום! זה כ"ך אדיר!! אני השתפרתי במלא דברים! זה אחד הקורסים הכי שווים שעברתי בחיים!
 

chuchi46

New member
"מן הנמנע"

חחח סתם... מאיפה לי לדעת? פסיכומטרי? אני מפסיקה להבין את מה שאתם כותבים... חבל...
 

הטרחן

New member
כלום יש...

כלום יש בידך להבין דבר זה?... כלום יש בכך להוכיח כך וכך?... דווקא אני חושב שאני הולך בכיוון הנכון ופותר בעיות בדרך שלא חשבתי עליהן קודם. אם לא מחקו לי את ההודעה בפורום פסיכולוגיה (מכיוון שכללי הפורום מצהירים על לא לחשוף את "חיי הפרט"). אני מקווה שאראה לכם איך להתמודד עם בעיות "בצורה שונה". רציתי להגיד שגם נפתח לי הלב לראות אנשים מסייעים לי ואולי מכוונים אותי למקום הנכון. תודה לכל אלה שעמדי. ובאמת, אני חושב שאני במקום הנכון.
 

ailag

New member
יש תמונה שעוברת בנט

שאחד טובע בpool party או משהו כזה של פסיכולוגים, צועק help help וסביבו הרבה ספרי self help שזרקו לו. אומשהוכזה.
 

הטרחן

New member
דרך אגב אני הולך לבנק עוד מעט

ואז אני אשאל אותם על החשבון המורדם. הוספתי תיקון לביטוי. דרך אגב יש נוסחה כזו ב-"מכניקה ניוטונית" (לפי הזיכרון שלי זה נמצא שם כמשהו כזה). חוץ מזה חשבתי על האדם שבצד של הפסיכולוג. לפי האידיאל של המקצוע הוא אמור להיות נעים ונחמד. אבל כשכתבתי את ההודעה השניה לאדם. חשבתי לעצמי למה להטריד אותו. האמת או שזה שאלה של זמן עד שהוא יענה לי או שההודעות יהיו באווירה לא נעימה או שלא ייתחסו. לפי התפיסה שלי אני מקווה שמדובר באפשרות הראשונה או השלישית.
 

ailag

New member
בפורום מדע פופולרי?

יש F=ma (יותר נכון, p=mv אבל אם המסה לא משתנה אז אפשר להסיק ש F=ma) הנוסחה F=(v2-v1)a שהצגת לפני כמה זמן לא יכולה להיות נכונה - טכנית. היחידות לא נכונות. זה כמו לשאול "כמה אתה שוקל?" "2.54 מטר". מטר זה בכלל לא יחידת משקל.. (כל התחכמות למשפט האחרון צריכה להיות כתובה בצורה מפורשת בתוך ההוכחה אם רוצים להשתמש בה. למה? כי ככה מקובל. למה? כי ככה זה מסודר)
 
אולי אני טפש...

אבל אני לא מבין שום דבר ממה שאתה כותב. זה נראה כאילו המוח שלך עובד יותר מדיי מהר ואת מדלג על כל כך הרבה דברים שנראים לך טריוואלים ואתה יוצר מעין גיבוב של מידע שלפחות לי הוא לא ברור. אולי לאחרים הוא כן, אבל אני אישית מנסה להבין את ההודעות שלך ולא מצליח
 

הטרחן

New member
אפשר ללבן את זה. אין לי בעיה להסביר

לך שלב אחר שלב כדי שתוכל להבין. תגיד מה אתה רוצה לדעת בדיוק.
 
זה לא משהו ספיציפי

פשוט צורת הכתיבה שלך לא הגיונית עבורי. זה כאילו אתה שם קבוצה שלמה של נושאים במשפט אחד ויורק אותם החוצה ומקווה שאנשים יקלטו חלקים ממה שאמרת ויבינו. אבל זה לא חשוב... אני רק אמרתי לך את דעתי הכנה
 
למעלה