משחק רשת אוסר למחוק "קוקיז", האם זה חוקי ?

MiTZi Shpitzi

New member
משחק רשת אוסר למחוק "קוקיז", האם זה חוקי ?

שלום רב, אני משחק במשחק מלחמה מבוסס דפדפן ברשת מזה זמן רב. קניתי תוספות ושדרוגים לחשבוני במשחק (בכסף אמיתי). השקעתי את מיטב זמני הפנוי במשחק שהפך לבלתי נסבל. מפתח המשחק החליט לאחרונה להגביל את מחיקת העוגיה של המשחק ל-3 פעמים. כלומר, באם תמחק עוגית המשחק 3 פעמים, ינעל החשבון ואם ארצה להמשיך לשחק עם החשבון שלי אצטרך לשלם לו עוד כסף כדי לשחרר את החשבון. יש לציין שאני כבדרך קבע מוחק עוגיות ע"מ להמנע מלהחזיק מידע פרטי אודותי במחשב. מעבר לכך, אני משתמש בדפדפן של פיירפוקס בו מוגדרת מחיקת עוגיות אוטומטית. שאלתי היא, האם חוקי כל הנושא הזה של אותו מפתח שמכריח אותי לשמור על העוגיה שלו במחשב שלי ? האם אוכל לתבוע ממנו את כספי (על שדרוג החשבון) חזרה באם אבחר שלא להמשיך לשחק בגלל המצב אותו הוא יצר ? תודה מראש לכל העונים, יוני.

sh a ch a r

New member
שאני אבין

התנאי של אי מחיקת העוגיות הוכנס אחרי ששילמת על החשבון ועל השדרוג? אם כן, נשמע לי שאתה יכול בקש לבטל את העסקה, או לכל הפחות לדרוש שהעסקה תתקיים בתנאים שבהם שילמת עליה. המוכר לא יכול למכור לך מוצר תחת תנאים מסויימים, ואז, אחרי שהכסף אצלו, לשנות את התנאים לתנאים אחרים. שחר אני לא עורך דין

יש לי הרגשה שאני יודע

באיזה משחק מדובר. בכל מקרה, השאלה היא שאלת דיני חוזים קלאסית של הצעה וקיבול. בתחילה נכרת ביניכם החוזה כפי שקבוע בתנאי השימוש באתר. התנאים הם ההצעה והמשחק שלך הוא קיבול. כרגע המשחק מנסה לשנות את הכללים ואתה רשאי להסכים או לסרב. אם תסרב, החוזה ביניכם יתבטל ואולי אתה אפילו רשאי לתבוע אותו על הפרת הסכם אם הוא לא שמר לעצמו בתנאי השימוש זכות לשנות את ההסכם (אם כי תביעתך תהיה על סכום נמוך, יתכן שהתאגדות שחקנים רבים תוביל לתביעה יותר כדאית כלכלית ואולי אף תגרום לו לשנות את דעתו). אבל מרגע שההסכם שונה (והובא לידיעתך. ראה מאמר שלי על דרכים להביא שינוי תנאי שימוש לידיעת הגולש) ואתה המשכת להתנהג לפיו, יתכן מאוד שיראו בהתנהגותך הסכמה להסכם החדש. כך או אחרת, איסור בדין על איסור מחיקת קוקיז איני מכיר ואשמח אם מישהו יחדש לי. גם אני עורך דין.

דרך אגב

אם באמת מדובר במשחק שאני חושב שמדובר בו, הרי תנאי השימוש בו איומים ונוראים בחוסר מקצועיותם ואין לי ספק שהוא לא יהיה מוגן בפני תביעה .בעבר בדקתי אותם בנושא אחר שגם אז פעולות האתר פגעו בדיעבד במשתמשים וראיתי שהם בעיתיים. אבל בוא נשאיר את זה כרגע אנונימי ואם אי פעם זה יגיע למשהו מעבר להתייעצות בפורום אשמח לשמוע ממך.

MiTZi Shpitzi

New member
הנה חלק מתוך תנאי האתר...

ראשית תודה על התשובות. עברתי קצת שוב על תנאי האתר ומצאתי את הסעיף הבא: "5. חברת ****** יכולה בכל עת לשנות את המשחק, את החוקים, את החבילות הנמכרות או כל דבר אחר שקשור לאתר ****** ומודיעה שלא יהיה החזר כספי. * חברת ****** בע"מ לא תהיה אחראית לכל נזק, ישיר או עקיף, עגמת נפש וכיו"ב שייגרמו לך או לרכושך עקב שינוי המשחק, חוקי המשחק או כל דבר אחר שקשור לאתר ******." לפי האמור לעיל משתמע (לי לפחות) שאין עילה לתבוע ממנו את כספי חזרה. בכל מקרה, הכוונה הראשונית שלי לא היתה "לתבוע" אותו בבית משפט (תביעות קטנות או כל הקשור בזה). סה"כ רציתי לדעת מה אוכל לענות למפתח המשחק כשלא יסכים לדרישתי להחזר כספי. ובכל מקרה, עיקר שאלתי היה הנושא של חוקיות ה"שטות" החדשה שהוא המציא שאוסרת למחוק את עוגיות אתר המשחק. אשמח לשמוע באם למישהו ישנו חומר בנושא. אני רק חושב על אותם השחקנים שמשחקים מכל מיני מקומות כגון אוניברסיטאות, אינטרנט קפה וכו', אשר שם אוט' נמחקות כל העוגיות לאחר כל שימוש (או בסוף כל יום). כאשר מחליפים מערכת הפעלה - הלכו העוגיות. כאשר מחליפים דיסק קשיח/מחשב חדש - הלכו כל העוגיות. כאשר ישנה תקלה חמורה ומבצעים פירמוט למחשב - הלכו כל העוגיות. כל הנ"ל פשוט גורם למרמור עצום בקרב כל השחקנים ותהיתי מהיכן תבוא הישועה. שוב תודה רבה על העזרה, יוני.

במקרה כזה, אני אישית (בלי להתייחס לחוק)

הייתי משתמש בפרסום שלילי. כן, קיים הסיכון של תביעת דיבה מצידו, אך לך אמורה לעמוד הגנת "אמת דיברתי". לצורך זה, הייתי מנסה לעניין בנושא מדור צרכני כלשהו - אם בעיתונות או בטלוויזיה.

sh a ch a r

New member
זה סעיף שיעמוד בבית משפט?

שמישהו יסביר לי איך סעיף שאומר "אני יכול לשנות את החוזה מתי שאני רוצה, למה שאני רוצה, ולך לא מגיע אפילו החר כספי" עומד בתנאי "סעיף מקפח" של חוזה אחיד? שחר

itaym02

New member
מהצד המקצועי בלבד של בניית אתרים ולא משפטי

עוגיות הן קבצים על המחשב שלך. כמו כן, הוא לא אוסר על מחיקת העוגיות (שהן שלך) אלה הוא אומר, במילים אחרות שהמשחק לא יתפקד כראוי אם תמחק את העוגיות, ויגרום לו טירחה, מכאן התשלום, ומכאן אני למד שהבחור לא ממש מומחה בתחום המקצועי (אם כי נראה שבשיווק הוא מלך). ובכלל, תנסה את the-reincarnation.com גם בחינם וגם מוצלח יותר.

לא קשור

אלא אם הובהר מראש שהתשלום הוא עבור זמן קצוב בלבד, או מספר הפעלות מוגבל מראש, קניה היא בד"כ לכל החיים. קנית סרט? אלא אם אתה תומך בDRM, הציפיה תהיה שתוכל לראות את הסרט כאוות נפשך. גם אם קנית את הסרט על גבי קלטת וידיאו והיום יש לך רק DVD - הציפיה שלך תהיה שיותר לך להמיר את הסרט לDVD כדי שתוכל להמשיך להנות ממנו. ההנחה היא שרכשת תוכן. לא אמצעי טכנולוגי כזה או אחר. במקרה הזה, התוכן הוא משחק.

אגב, אני לא יודע כמה אנשים כאן קוראים

או קראו את הארי פוטר, ספציפית את deathly hallows, אבל הסופרת עושה השוואה לא רעה בכלל בין RIAA לגובלינים. כמובן בלי לקרוא לילד בשמו.

../images/Emo32.gif עדיין לא קראתי

(למרות שבני התייצב בחנות בחצות, עמד בתור 12 דקות וחזר עם העותק המיוחל. בכל מקרה, אני מניח שידוע לך שגב' רולינג היא אחת האנשים היותר עשירים שכל הונה (כבר מזמן אי אפשר לדבר כאן על פרנסתה) הוא על זכויות יוצרים מיצירותיה ומהיצירות הנגזרות, שכוללות סרטים, תמונות, בובות, אביזרים, בגדים ומה לא? לפני כמה ימים יצא לי לראות בחנות מסויימת בארה"ב שמציעים למכירה מוט פלסטיק שאמור להיות מטה קסמים ששימש באחד הסרטים, תמורת סכום צנוע של 34,000 דולר, אאל"ט. לא שמעתי שהיא מחלקת משהו בחינם (אולי יש ואני לא שמעתי על כך?) אני חושב שהיא ממש לא מי שיכול למטוח איזושהי ביקורת על RIAA.

sh a ch a r

New member
אם נמשיך את ה../images/Emo32.gif

חבל לי קצת לשמוע שאתה קונה את התעמולה של ה-RIAA. אתה בעצם טוען שה-RIAA מייצג נאמנה רת כל מי שרוצה להתפרנס מזכויות יוצרים (ובהשלכה - שכל מי שמתנגד לשטויות שה-RIAA עושה הוא פיראט). זה ממש ממש ממש לא נכון. בהחלט אפשר להיות מישהו שמתפרנס מיצירה ומזכויות היוצרים עליה, ועדיין מתנגד ל-DRM ולשאר התרגילים המלוכלכים שה-RIAA עושים. למעשה, רולינס היא אפילו לא הראשונה. שחר

אני לא טוען את מה שאתה שם בפי

אני טוען ש RIAA מייצג בעלי זכויות. מעולם לא קראתי לאיש פיראט (אלא אם הוא קורא ככה לעצמו). נושא ה DRM ועוד כמה נושאים הם לא נושאים הנובעים מזכות היוצרים הקלאסית, אלא מזכויות חדשות שהן יחודיות למשפט האמריקאי, למשל האיסור לפרוץ/לבטל הגנה על קבצים ולא משנה אם הם קבצי תוכנה או יצירה מוזיקלית או קולנועית. זהו איסור שעד כמה שאני יודע, אין לו אח ורע בעולם. מי שחקק את האיסור הוא הקונגרס שבעצם הביא לעולם חובה/זכות חדשים שלא היו קיימים בשום מערכת משפטית בעולם. אני לא שייך לאסכולה המדביקה שמות גנאי לאנשים/ארגונים שעומדים על זכויותיהם. להשקפתי, אם החוק לא מוסרי או פגום מבחינה אחרת, יש לבוא בתרוניות למחוקק כדי שיתקן או יבטל את החוק המדובר ולא למי שנהנה מהוראותיו, אבל זה מהטעם שאני עו"ד ולא פוליטיקאי או לוביסט.

MiTZi Shpitzi

New member
זה לא מדויק...

הוא אוסר על מחיקת עוגיות האתר ואם יעשה כן, החשבון, עליו שילמתי כסף לשדרוג יחסם לאלתר. וסתם לצורך העניין, הבחור לא מומחה לא בצד המקצועי ולא בצד השיווקי. אם אכן היה כזה, היה מוצא פתרון הגיוני יותר לבעיות במשחק ולא להגביל שחקנים למחיקת עוגיות (דבר שבשגרה לחלק נכבד מגולשים באינטרנט). הצעד הנ"ל (ועוד רבים לא הגיוניים שכמותו) רק מבריח שחקנים.

לא הבנתי

בעצם אני לא מבין מה אתה רוצה. אתה רוצה החזר על הכסף שהשקעת במשחק עד עכשיו או זכות לקום וללכת למרות ששילמת מראש? אם השני - נראה לי שהוא לא יוכל למנוע ממך ולהחזיר לך את הכסף. אם הראשון אז יש לך יותר בעיה. אתה השקעת כסף ונהנית מהמשחק. אם אתה זכאי להחזר על הכסף הוא זכאי להחזסר על ההנאה שלך מהמשחק. אבל.... מכיוון שתנאי השימוש כתובים בעברית (ואני מניח שככה גם האתר שמשתמש במילה "תורים") ומכיוון שרבים מהמשתמשים שלו הם ישראלים, הרי חוק החוזים האחידים חל עליו, ובמסגרת חוק זה אסור לכלול בהסכם תנאי מקפח. בהחלט ניתן לטעון שזה תנאי מקפח ולנסות לתקוף אותו. עם זאת, ההליך לא יהיה כדאי למשתמש בודד אלא לקבוצה. בכל מקרה, זה גם מזכיר לי במידה רבה את אמצעי ה-DRM שלמעשה מצמצמים את זכויותיהם של רוכשי היצירות למרות שהחוק מקנה להם זכות זו. אם איפשרו DRM, קשה לי לראות שלא יאפשרו צעד כזה. מה שכן, אולי תוכל לקבל החזר כזה או אחר. אבל אל תצפה להתעשר. גם אני עורך דין.

MiTZi Shpitzi

New member
שוב תודה על התשובה...

כל מה שרציתי היה לדעת האם חוקי מבחינתו לאסור עלי למחוק את עוגיות האתר ולא יחסם חשבוני. בין היתר, תהיתי האם יש לי עילה לדרוש ממנו את כספי חזרה ושיקח את החשבון שלי ואני לא אפרט מה הוא יכול לעשות איתו. אין לי כל כוונה להתעסק בתביעה משפטית, וכמו כן מכיוון שרוב האנשים המשחקים במשחק הינם קטינים, אני לא רואה סיכוי לגיבוש קבוצת תביעה. אין לי כל כוונה שהיא להתעשר, בטח שלא כשמדובר בסה"כ 100 ש"ח שהשקעתי מכספי במשחק.

itaym02

New member
אם הוא הצליח לשכנע אנשים לשלם על משחק רשת

טקסטואלי (תקן אותי אם אני טועה) שלא כתרומה, הוא אלוף בשיווק. יש מאות משחקים כאלו ברשת, שעולים ברמתם על המשחק המדובר (אין יותר מידי כאלו בעברית, כך שאני ארשה לעצמי ניחוש מושכל). כולם בחינם.

MiTZi Shpitzi

New member
היתרון היחיד שלו...

זה שהמשחק הנ"ל תומך בריבוי שפות ומתורגם ל-15 שפות ! כך שכמעט כל אחד מהעולם יכול לשחק בשפה שלו במשחק וירטואלי גלובלי אחד. אגב, מבחינת הרמה, אכן אתה צודק, יש המון שעולים ברמת התחכום על המשחק הנ"ל, אך רובם ככולם באנגלית בלבד. בקיצור, היתה לו הברקה אחת (המשחק עצמו) ומשם הכל מתדרדר במדרון תלול ביותר.

קצת לא לעניין

אפרופו משחק אינטרנט טקסטואלי לחלוטין (בעברית ובעשרות שפות נוספות) שכולו חינמי ובכלך זאת יש עשרות אם לא מאות אלפים בעולם כולו שמשלמים עליו - משחק ניהול קבוצת כדורגל מעולה (ואני לא אוהב כדורגל...) שנקרא האטריק. שווה לנסות.

למעלה