משחרר קצת דברים

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
משחרר קצת דברים

עצמאות שמח...קודם כל נחמד לי..התארגנתי בערב עם חברים מהקבוצת נכים יצאנו יחד ..היה כייף , היום מתכננים לצאת להופעות גם בעז"ה..פה אני בסדר..ממש כייף בטח לעומת שנים עברו..

יחד עם זה יושב לי בראש האיבחון הקוגנטיבי ודאגות ממנו...

ראשית עצם האיבחון שמצאו ירידה יד משמעית ....זה אומר שירדתי המון ביכולות לעומת עצמי...במבחני עבר הייתי קוגנטיבית מעל הממוצע בהרבה..ואני חש את זה. זה תיסכול בפני עצמו ...

מעשית בתפקוד יומיומי זה אפילו מסוכן ..שתיתי חומצה בטעות לקחתי מינון יתר של כדורים..
יש דברים שסתם מתעכבים לי כי שכחתי לקחת מסמכים..ודחו את הבדיקות...

יש בעיה במיון למשל שהייתי לפני כמה ימים בגלל הלב..להסביר את כל המצב מה היה וכו' בעבר לא התסמינים של עכשיו...אמרתי להם בעיה קוגנטיבית...שוחררתי הייתה רק הפרעת קצב המשך טיפול בבית
בכלל התפקוד שלי איטי יותר מסובך יותר בכל תחום. זה מקשה..

ההפרעה והפוסט טראומה אני לא יודע איפה יושבות בכל זה...מה קשור למה ואיך זה אני משאיר למאבחנים ויהיה תהליך שיקומי ללמוד לחיות עם זה ומעקב וכל זה..אני מקווה שיעזרו לקבל מטפל/ת..בביוטח לאומי ( היה מגיע לי קודם מבחינת אחוזים וחוק וזה לא נתנו הרשעים..אמרו שצריך עוד משהו הנה קיבלו ...נקווה יהיו מרוצים ..זה כואב בלב ואני ציני ומתוסכל..על סף דמעות )

מבחינת עו"ס ומדריכת שיקום נפשי שיש לי . הם לא מיומנים לטפל בבעיות קוגנטיביות וגם זה לא התחום שלהם....הם רק עדים ? אני מקווה ...היה רצוי צד שלישי לא מטפל אלא בן משפחה אישה וכדומה שיעידו על המצב..כי המטפלים טבעם והכשרתם רואים רק את הנפשי ..
עוד משהו שלא רואים שאני נכה בכלל ..פיזית לא רואים ופשית אם לא יודעים אז לא חושבים על זה...ולך תסביר עכשיו..זה היה מתסכל קוןדם עכשיו יותר.

לא ברור אגב מה הסיבה..הבעיה של המצב במוח שיש ממצאים פיזיים..או לא או כדורים אולי מצב נפשי בכל זאת למרות שאני שולל את זה חשבתי נפילה ומצאו את הבעיה הפיזית במוח...וגם היה גידול נפחי קודם שטופל....לדעתי זה לא נפשי.

החשש שלי לעתיד הוא בעיקרו שאני לבד...בסופו של דבר אין מי שאם אני לא חש טוב בלילה..מבולבל וכו'..מישהו איתי..גם לקחת כדורים ולהשגיח במקלחת ( נפילות הן חלק מירידה קוגנטיבית...וגם יש לי אי ימיבות בלי קשר אליה) וכדומה

ובכלל מה אני עושה קדימה? רשיון נהיגה סביר שילך ..עבודה במה? לימודים שהציעו לי עזרה במימון וכו' ? ..
והכי חשוב בת זוג בית משפחה..המצב נהיה יותר מסובך למצוא את זה....

אני קצת בחששות (חרדה? ) על כל זה...מצב מורכב ממש ...אני מקווה שלא יחמיר או שזה ניתן להשבה לנורמה ( ממוצעת כי לחזור לכל היכולות האישיות אבוד...) ..

לא יודע ..יש דברים שכאילו אלוקים שם לי קודם..שעוזרים...הפרעת הסדר שלי מסתבר עוזרת.. אינטליגנציה שלא נפגעה תודה לאל..גבוהה..מודעות עצמית שעזרה לי להבין את המצב נחישות להתעקש ולקבל את האיבחון...כל מיני דברים כאלה
אולי חלק מזה כי איפושהו המוח שלי הבין שיש בעה ויכולת הפתרונות עבדה טוב..ומצאתי פתרונות בלי לדעת מה הבעיה..עד כה עכשיו זה כבר החמיר לדעתי צריך סיוע ממשי יותר..
אני חושש כן , יחד עם זה נסיון העבר שלי הוא שבסופו של דבר אני מתמודד..
אז אתמודד..
חלק ניכר מזה בזכותם והפורום בכלל תודה לכם..!
חלק זה הקבוצות שיש הפעילות וכו'...השיקום גם..
ואלוקים כמובן מודה לו לכולם:)

והחיים ממשיכים....בערב בעז"ה אצא להופעות אייל גולן איתי לוי...

עצמאות שמח :)

alice1803

New member
אין לנו ברירה אלא להתמודד

היי
אני שמחה שאתה יוצא ומבלה ובוחר להבריח את השיעמום והשיגרה, זה מעולה!!!
&nbsp
ואצלי, רק אלוהים יודע כמה שיטות המצאתי לעצמי רק בשביל להתמודד עם כל הקשיים שלי בחיים, ואני מדברת על קשיים נפשיים, דברים שלקחתי ללב ופגעו בי לא פחות כמו צלקת מדממת.
ולצערי זה באמת צלקות, ואפשר לנסות ליפות אותם עם קצת צבע ומייק אפ, אבל אנחנו יודעים ומודעים להם היטב, אולי לפעמים שוכחים, אבל כשקורה משהו שמזכיר משהו שמעורר את הצלקת הזו, היא מדממת שוב, ושולחת סימפטומים לכל מקום אפשרי, כמו אזעקה, שמנסה להפחיד אותי להתריע ולהעיר אותי, להשפיל אותי לפעמים עד עפר, ולהקים אותי שוב ושוב.
כאילו אני מטביעה את עצמי בתוך מיכל גדול מלא במים, ולא נותנת לעצמי לנשום, ואז מוציאה אותי מהמיכל לכמה רגעים לנשום קצת, ואז שוב ושוב
וזה בימים הקשים, וכמובן שאני מתארת מין "התקף" או חוויה שקורית לי אחת לחודש לפחות, ואני מתמודדת עם זה לבד, הכי לבדדדדדד שיש בעולם, אין יותר לבד מזה,
להתבודד בבית בין 4 קירות ופשוט לבהות בסידרה שאני צופה בה, ואז שוב לשים את אותו הפרק, כי אני פאקינג לא מרוכזת בשום דבר, וזה בכלל לא מעניין אותי, ויש תקופות שאני מתעניינת רק בדברים שאני בעצמי יוצרת או מחפשת, נכנסת לעולם פנימי של כתיבה, חיפוש ממצאים ומאמרים וכתבות שמעניינות אותי באינטרנט.
ושוקעת בצער שלי על עצמי ועל כל העולם הזה, ועל כמה שהוא חרא של עולם, מנוקדת המבט שלי כמובן חחח לא כופה על אף אחד את דעתי, כי היא משתנה מעת לעת.
חג שמח למרות שכבר נגמר
&nbsp
סורי
גם אני הוצאתי קצת
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נתמודד גם הלאה..זה גם תלוי בך

&nbsp
המצב שלי מורכב...ומפחיד ..דבר אחד אני בטוח אלוקים היה איתי איתי עכשיו ויהיה איתי..למרות שאני מתקשה לשמור מצוות...מה שכן אני יותר מקשיב לדברי תורה..מדבר איתו כאילו הוא לידי..מודה לו מבקש ממנו כועס עליו אוהב אותו..אבל תמיד תמיד איתו..האמונה הזו הצילה אותי..אולי יהיה לי קשה אבל אני גם יודע שיסתדר ..ומה שלא יבוא גם אם סבל נוראי..הכל לטובה . מפה אני יכול רק להשתדל ..ולקוות..
אגב אתמול לא יצאתי לא באו מהקבוצה..אבל היה מזל גם..אייל גולן איחר לנו שעה ורבע לעיר הופעה מקוצרת כל העיר עצבנית עליו..שילמו המון כסף. אני נחתי זה גם טוב..שלשום סחבתי נכה אחרת ..בעגלה היה קשה..כמה ימים לפני הייתי במיון..אז עזה לי טוב וגם היום תפקדתי פיזית נפשית יותר טוב לשבת...הצלחתי קניות כביסה אבשל עוד מעט...ב"ה.
&nbsp
לגבייך...אני עוד מחכה שתעשי צעדים ממשיים לקידום עצמך..פסיכיאטרי קבוע..סל שיקום אפילו דרך ביטוח לאומי...שבפני עצמו עוזר..גם כלכלית טיפולי שיניים ריהוט ..נכות מעל 40% גם תפתח לך קבוצות תמיכה כמו שיש לי לאו דווקא של נפגעי נפש..
&nbsp
זה מאוד עוזר..מאוד..פתאום יש חברה שמבינה אותך ומקבלת יש פעילות יש למה לחכות ..אפשר להכיר לצאת יחד..למישהי איכפת ממך במציאות לא מאחורי מסך..זה מייצב ללא ספק ושיש מטרות להשיג קטנות אפילו לעשות יצירה בחוג...ומצליחים זה הישג...
&nbsp
יש סבסוד עלויות גם..זה לא יקר.
&nbsp
וזה בלי לחץ...לא חשה טוב עומס יתר? אל תבואי..לא קרה כלום יש פעם הבאה..
&nbsp
יש לך מה לעשות את רואה את זה קראת את זה לא פעם פה...זה לא רק כדורים וזהו..גם את זה את יודעת ..ואומר כך גם שאני מקטר ומתלונן עליהם ראית אני לא מתנתק כי בסופו של דבר אולי הם מעשית עם ביטו לאומי רופאים פחות עוזרים אבל עצם זה שמגיעים לבית..הדברים הקטנים העידוד הנפשי כן להמשיך..זה מעשית ונפשית עוזר..
&nbsp
הכדור שוב בידיים שלך...
&nbsp
חג שמח והלוואי חגים וזמנים ועיתים ושנים טובות לברכה ..:) אמן
&nbsp

למעלה