משחת לקסה-סטט והקאות

anutka32

New member
משחת לקסה-סטט והקאות

שלום!
יש לי שני חתולים בני שנה וקצת.
אני קונה את המשחה לקסה-סטט מהוטרינר -120גרם ב 90 שח.
המלצות הרופא זה כל יום כמות של פס בגודל שליש אצבע.
אף פעם לא עשיתי כך - אני נותנת בד"כ פעמים בשבוע וגם לא תמיד--כי צריך למרוח לחתולים על הרגל --וגם אז הם רצים בכל הבית ואז מלקקים(יכול להיות שקצת נופל במהלך הרוצה עם המשחה על הרגל).
החתול מסתדר עם זה ככה - יוצא שמקיא אבל נדיר מאוד--אולי פעם ב2-3 שבועות וגם יותר נדיר.
החתולה גם הייתה ככה וביום חמישי+שישי הקיאה פעמים.
בהמלצת הרופא נתתי את המשחה 3 פעמים ביום.
ההמלצה הייתה להביא 3 פעמים ביום לשבוע ואז פעמים ביום לשבוע ואז פעם ביום כל החיים.
לא הקפדתי וכבר ביום ראשון נתתי רק פעמים ואתמול רק פעם אחד.
החתולה לא הקיאה מאז אבל ביומיים האחרונים היא הרבה פחות פעילה. לא יכולה לדעת 100% אם אוכלת\שותה\עושה צרכים כמו שצריך-כי הם שניים.
מה אתם אומרים מהנסיון? אולי עדיין יש אצלה הצטברות בבטן של שיער וכדאי להמשיך עם משחה כמה פעמים ביום לכמה שבועות?

האם לתת את המשחה כל יום לכל החיים?
האם כדאי להוסיף לזה גם סירוק פעם בשבוע? (הם חתולים פשוטים עם פרווה קצרה יחסית)
התחלתי לחפש על חטיפים נגד שיער והלכתי לאיבוד מבחינת המחיר וסוגים - האם מומלץ? איזה חברה?

Yukita

Active member
מנהל
כמה דברים

ראשית, בפורום עדיין יש לנו בדף הנוכחי את הדיון שבו התחילו לדבר גם על מזונות "hairball", כלומר מזונות המיועדים להקל על מצב של הקאות תכופות:
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=16&messageid=179506733
&nbsp
ואילך באותו שירשור.
&nbsp
שנית, היו לי חתולים שונים במהלך השנים, ואף אחד מהם לא נטה להקאות אלא אם כן משהו לא היה בסדר או אם הוא אכל משהו שלא ממש אמור להיות חלק מהתפריט שלו (אם אצלכם מנשנשים עשב, אפילו כזה שהנבטת והצמחת במיוחד בשבילם, רצוי להפסיק). כשמר-חתול, מרבית החתולים שיצא לי לפגוש שכן קיבלו משחות מסוג הלקסה-סטט היו חתולים מבוגרים עם רעמות שיער משמעותיות, והרבה פעמים בעליהם לא הרגישו שאפשר לסרק אותם כראוי לעתים קרובות (אם כי היו גם כאלה שכן הקפידו על סירוק). לאור הנסיון האישי שאומר לי שחתולים לא באמת אמורים להקיא, אנא קבלי הפניה לפוסט שפורסם לפני זמן מה בפורום רפואת חיות מחמד כאן בתפוז, כולל לינק למאמר בנושא (בתוך הפוסט):
&nbsp
קישור להודעה מעניינת בקשר לבליעת שיער והקאתו בחתולים, מפורום רפואת חיות מחמד:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/viewMsg.aspx?forumId=1531&messageId=179143164
מאמר של ד"ר שרון רגב (מהפורום לרפואת חיות מחמד) על הקאות בחתולים:
http://www.regevet.com/הקאות-כרוניות-בחתולים/
&nbsp
בשורה התחתונה, אם נקבל את הדיעה המובעת בפוסט ובמאמר המובאים לעיל, צריך לבדוק כאן יותר לעומק את עניין ההקאות ולא לטפל רק בעצם ההקאה (שזה מה שהמשחה אמורה לעשות, היא "משמנת" מעבר במעיים אך לא משפרת את פעילות המעיים עצמה).
&nbsp
אחד מהאמצעים המוצעים הוא בחינה מחדש של נושא המזון. דבר שני שמציעים לבדוק הוא תסמינים של פעילות מעיים, כי יש מחלות ששימוש במשחות האלה "מסתיר".
&nbsp
כמובן שאם אכן יש שיער במה שיוצא בהקאות, צריך להבריש - ובמקרה כזה, שווה לנסות מברשת או שתיים מסוגים שונים ולמצוא משהו שבאמת מתאים לכם ומשיג את המטרה. הברשה אמורה להיות דבר טוב לבריאות ולטיפוח. כנראה זה לא מספיק כדי לפתור הקאות תכופות מלבד אצל חתולים ממש שעירים.
&nbsp

anutka32

New member
תודה ,אבל זקוקה לנסיון של אחרים גם

את כתבת על "למה לא לתת משחות" ואולי יש בעיה אחרת.
ובשרשור דיברו על אוכל ייעודי...

עדיין זקוקה לנסיון של אחרים שמשתמשים בלקסא סטט או בחטיפים ייעודיים במקום...

DAHUJI

New member
לא, בשירשור שיוקיטה נתנה לא דיברו רק על אוכל ייעודי!

זה התחיל בקשה לעצה וסוגים שונים של אוכל ייעודי לכדורי שיער ומשם עבר להקאות, הסיבה להן והבנה לגבי דרכי טיפול או מניעה.
אוכל ייעודי עם המון סיבים - עוזר (או שלא) ובעיקר עוזר לכיס של היצרן... מטפל בסימפטומים - לא בבעיה!
משחות ייעודיות - עוזרת (או שלא) ובעיקר עוזרת לכיס של היצרן... מטפלת בסימפטומים - לא בבעיה!

אז מה הבעיה?
הקאות תכופות (יותר מפעם בשבועיים, יש חתולים שלא מקיאים בכלל) יכולות להחביא בתוכן מנגנוני דלקת שונים של מערכת העיכול (IBD). מזון ייעודי עם סיבים תזונתיים יכול להעלים את התופעה (סימפטומים) אך מחמיר את המצב הרפואי. משחות יכולות לעזור בתופעה (סימפטומים) ומחביאות אותו.
צירפתי בשירשור שיוקיטה נתנה כמה וכמה קישורים, הסברים ופירטתי.
שווה לך להתאמץ ולקרוא את כולו כולל את הקישורים...

משחה לכל החיים?... מה חתולים בטבע עושים?
רמז: לא אוכלים וואזלין (תוצר של נפט), שמן מינרלי (גם תוצר של נפט), שמן סויה ולא שמן קוקוס.
מזון עם המון סיבים?... מה חתולים בטבע עושים?
רמז: לא אוכלים מזון שמכיל הרבה יותר סיבים צמחיים עד הגזמה פראית.

מה עושים???
1. קודם כל מחליפים למזון איכותי. איכותי מאוד ולא "פרימיום".
אגב, במה את מאכילה אותם?...
שימי לב שיצרנים של מזון איכותי באמת בכלל לא מתעסקים עם זה או מייצרים נוסחאות שונות לכדורי שיער (לדיאט כן, לרגישות למזון כן)... מה הם יודעים על כדורי שיער והחרטה של מזון ייעודי לו שיצרנים אחרים של מזונות פחות איכותיים, עם כיסים שלא יודעים שובע, לא יודעים?

2. מסרקים יותר. אפילו פעם ביום. לפחות פעם בשבוע.
אולי גם קונים מסרק מיוחד ומשוכלל (פרמינטור).

3. מבלי לפגוע בישורתו ובאמינותו של הווטרינר שלך - לוקחים לווטרינר רציני, שיעשה בדיקה רצינית ולא כזה ימכור לך משחה ב- 90 ש"ח (שעולה 65 ש"ח או 70 ש"ח או 79 ש"ח וגם פה ב- 79 ש"ח אם ממש התאמצתי למצוא ביקר).

פה יש לך שרשור כדורי שיער/הקאות/מזון ייעודי/משחות דומה בוואלה פורומים.

שלא יראה כאילו אני עצבן... סתם מנסה לגרום לך להבין יותר לעומק בקשר לבריאותו של החתול שלך (זה תלוי רק בך תלוי עד כמה אכפת לך ממנו) ויותר מזה - על הצורך לרכוש מידע עצמאי ולנסות להבין מאחרים בלי לשמוע בעצת ווטרינר בעיניים "עצומות". תודה לאל על האינטרטנט.
לא טוען שמזון ייעודי ומשחות לא עוזרות בכלל (עוזרות למה? לסימפטומים או לבעיה עצמה?), רק טוען שלא מדובר ברק ללכת לקנות מזון ייעודי שווטרינר X מוכר לך ולתת לחתול חצי קילו משחה ביום.

dimitrygo

Active member
מנהל
לגבי אכילת דשא אני לא לגמרי בטוח. חתולים שלי אוהבים לאכול

דשא אבל אחד מהם מקיא אחרי זה כמעט מיד. אני מניח שהוא כבר למד שאכילת דשא גורמת לו להקיא ובכל זאת הוא לא מהסס לאכול אותו. אז אני לא בטוח שזה כ"כ לא בריא. רק כדי להסיר ספק ביכולת הלימוד של החתול הזה - הוא נעקץ פעם אחת ע"י דבורה ומאז הוא לא צד אותם, למרות שהו כן צד זבובים.

Yukita

Active member
מנהל
בקשר לתהליך קבלת ההחלטות אצל חתול

אפשר רק לתת את הלינק הזה:
&nbsp
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4716592,00.html
&nbsp
שאמנם מתאר תהליך קבלת החלטות אצל כלב (ליתר דיוק שתיים כלבותיים), אבל בכל זאת

Yukita

Active member
מנהל
לטובת הציבור

חשוב לי להבהיר ולהוסיף שאכילת עשב דווקא לא נחשבת לדבר רע באופן כללי, יש וטרינרים שחושבים שזה עוזר לחתול לנקות את המערכת הפנימית. גם אצלי יש אדנית עם קצת עשב לנישנוש.
&nbsp
במצבים של הקאות מוגברות, תכופות, ובודאי במקרים של הקאות בלתי מוסברות ההמלצה היא לסלק כל מה שידוע כגורם הקאה כדי לבודד ולהגדיר את הבעיה.
&nbsp
אז תלוי מה הנסיבות

ארמורגם

New member
פתרונות להקאת שיער

פוסט קודם שלי בנושא:
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=16&MessageId=178012090
&nbsp
ביקשת דעה מניסיון אישי, אז אני מסרק פעם בכמה ימים, עם מסרק שנקרא Furminator פעם בשבוע (המצלת היצרן היא סירוק לא יותר מפעם בשבוע), ועם מסרק רך ונעים בפעמים האחרות. החתולה שלי עם שיער בינוני-ארוך, ואני לא זוכר את הפעם האחרונה שהיא הקיאה.
&nbsp
פעם אחת לפני הרבה שנים קניתי Laxa-Stat בעצת המוכר בחנות חיות, ומכיוון שהחתולים לא אהבו את זה, לא השתמשתי בו בכלל. גם למרוח להם על כפות הרגליים לא עזר. הם פשוט ניערו את הרגל והעיפו את זה בכל הבית במקום ללקק.
&nbsp
מאוחר יותר כשבדקתי מה זה מכיל והזדעזעתי לגלות שזה בעצם ואזלין, שמחתי שלא התעקשתי להאכיל אותם בזה.

anutka32

New member
תודה - כשאני חושבת על זה-לא בדקתי אף פעם שיש שיער בהקאה :0

אולי אאמץ גישה של סירוק - פעם התייעצתי בחנויות ואמרו לי שאין צורך לסרק חתול עם פרווה רגילה, והם באמת לא נשרו שיער.
בחודשים האחרונים כל הבית מלא שיער--אולי באמת אתחיל לסרק אותם בתקווה שהם לא ייתנגדו :0

בכל מקרה אני חושבת שאלך על ההצעה של הוטרינר שלי -לתת משחה פעם ביום לכל הזמן.
אמנם אני קוראת דברים אחרים והמלצו לא לעשות זאת - ובגלל זה עד עכשיו גם לא עשיתי כך-נתתי רק 2 בשבוע והיו לי איסורי מצפון שלא מקשיבה לוטרינר שממשיך בפה מלא לדרוש שאני אביא את המשחה פעם ביום אפילו שאין שום תופעות!!! אני לא רואה למה בית חולים וטרינרי ימליץ ואפילו יידרוש שאני אעשה זאת אלא אם כן הם בטוחים 100% שזה לטובת החתול.
ברור שהם גם מוכרים את המשחה אבל די בטוחה שהם לא כאלה מושחתים שיימכרו משהו על חשבון בריאות החיה.
עדיין יש בי אלמנט של חשש שאלה לא הקאות שיער אלא סתם תזמון בגלל סיבות זמניות אחרות.
בכל מקרה הרופא ממליץ על פעם ביום גם במקרה שהכל תקין....
השאלה שנשאלת היא - אם כדאי לקנות חטיפים ייעודיים במקם המשחה -כי זאת לא פרוצדורה פשוטה לתת להם את המשחה.... אבל החטיפים יקרים מאוד.
הבנתי שמשחה יעילה יותר מהחטיפים?

ארמורגם

New member
הו התמימות

"פעם התייעצתי בחנויות ואמרו לי שאין צורך לסרק חתול עם פרווה רגילה"

האם את מתייעצת בסופרמרקט עם הקופאית או אפילו עם מנהל הסניף לגבי טיפוח או ענייני בריאות שלך ושל בני משפחתך?
אז למה זה נראה לך הגיוני לעשות את זה עם החתול שלך?

"אולי באמת אתחיל לסרק אותם בתקווה שהם לא ייתנגדו"

אני מניח שזה תלוי בחתול, החתולים שלי אהבו סירוק. נסי לעשות את זה כשהם רגועים ובצורה כייפית.

"היו לי ייסורי מצפון שלא מקשיבה לוטרינר שממשיך בפה מלא לדרוש שאני אביא את המשחה פעם ביום... אני לא רואה למה בית חולים וטרינרי ימליץ ואפילו יידרוש שאני אעשה זאת אלא אם כן הם בטוחים 100% שזה לטובת החתול. ברור שהם גם מוכרים את המשחה אבל די בטוחה שהם לא כאלה מושחתים שיימכרו משהו על חשבון בריאות החיה."

אני מסכים איתך שעדיף להקשיב לוטרינר מוסמך מאשר לאנשים אנונימיים באיזה פורום קיקיוני באינטרנט. עם זאת, את חייבת להבין שלוטרנר שלך יש שיקולים רבים, שרק אחד מהם הוא טובת החתולים שלך, והוא לאו דווקא במקום הראשון. היום מאוד קשה להחזיק מרפאה וטרינרית, ואחת הדרכים להצליח לעשות זאת היא למכור מוצרים פרא-רפואיים, שניתן לרכוש גם בחנות חיות, בדרך כלל בזול יותר (ה-Laxa-Stat שאני קניתי עלה 60 ש"ח ל-120 גרם).

אם הוטרינר יודע שלולא ימכור 50 יחידות Laxa-Stat בחודש הוא יצטרך לסגור את המרפאה, את באמת חושבת שבריאות החתול שלך בראש מעייניו? אפשר ללכת אפילו יותר רחוק ולהגיד שאם חלילה יהיו סיבוכים רפואיים, אז תהיה לו עוד פרנסה.

"עדיין יש בי אלמנט של חשש שאלה לא הקאות שיער אלא סתם תזמון בגלל סיבות זמניות אחרות."

יכול להיות, את מכירה את החתולים שלך טוב יותר מכל אחד אחר. האם הוטרינר ביצע אבחון רפואי להקאות כדי לשלול מחלות (כגון אולטרה סאונד) לפני שהציע Laxa-Stat לכל החיים?

"האם כדאי לקנות חטיפים ייעודיים במקם המשחה?"

לא מדובר בחטיפים אלא בתוספי מזון. לדעתי, למרות שייעילותם פחותה, הם עדיפים לטווח הארוך על מתן Laxa-Stat (ואזלין). בקישור בפוסט הקודם שלי רשמתי שם של תוסף כזה שבבדיקה שביצעתי בזמנו נראה לי כמומלץ.

dimitrygo

Active member
מנהל
יש גם חטיפים נגד כדורי שער. אני מניח שהם "פועלים" לפי אותם

עיקרונות כמו מזונות יבשים נגד כדורי שער.
יש גם משחות נגד כדורי שער על בסיס שמנים ולא ואזלין. האמת אני לא יודע מה יותר טוב. ואזלין לא נספג בגוף, מה שנראה מה שנכנס זה מה שיוצא.

dimitrygo

Active member
מנהל
אין דבר כזה שאין נשירה. פרווה מתחלפת ומתחדשת כל הזמן כמו

תאים של עור (ושל כל הגוף למעשה). הכל שאלה של כמות.
אם את לא בדקת שמדובר על הקאות של כדורי שער אז לפני שאת ממשיכה עם המשחה תוודאי שבאמת מדובר על דורי שער. כי אחרת אין במשחה הזאת שום תועלת.

anutka32

New member
בהמשך להודעה-

בקצרה להזכיר על מה מדובר - חתולה שהקיאה כמה פעמים ומאז לא הקיאה אבל הייתה אפטית ולא משחקת כשבוע!
בהתחלה פחות ייחסתי חשיבות ובהמלצת הוטרינר נתתי לקסא סטאט כמה פעמים ביום שמא זה הצטברות שיער שבלעה....
בסופ"ש הזה ראיתי שעדיין אין שינוי והבנתי שאין מנוס מלהגיע לבדיקה...
ביררתי עם וטרינר שלי לגבי הבדיקות וכבר קבעתי תור ואז חברה שלי המליצה על מקום אחר שנחשב למאוד טוב ויחסית זול יותר - והגעתי לשם לבדיקה שלשום בערב.
אחרי סיוט קטן -גדול של טשטוש החתולה(מאוד מתנגדת לבדיקות) בדיקת דם,2 צילומי רנטגן -בהלה קטנה שראו אצלה בבטן ברזלים קטנים והשערה שבלעה משהו....ואז הבנו שאלה ברזלי תפר שעשה הוטרינר אחרי העיקור(הבנתי שזאת פעולה שמאוד מאוד נדירה ולא אמורים לעשות אותה - עקב כך הבנתי שעשיתי נכון שהחלפתי וטרינר) - הרופא הגיע למסקנה שיש לה דלקת מעיים חריפה והמון כדורי פרווה באיזור שגרמו לדלקת.
נתנו לה המון זריקות של כל מיני(ויטמינים ועוד המון דברים לא מובנים).
נתנו לה זריקת אנטיביוטיקה חזקה חד פעמית(יקרה יותר מסירופ אנטיביוטיקה-אבל שווה במקום לתת אנטיביוטיקה פעמים ביום למשך שבוע),
וסירופ מרכך לתקופה די ארוכה.
אתמול החתולה עוד לא הכי התאקלמה אבל הים טפו טפו נראה שחוזרת לעצמה :))))
מסקנות,שאלות:
1) אם יש חשש - ללכת לוטרינר! במיוחד שזה נמשך כמה ימים.
2) מסתבר שהחתולה נוטה לפתח דלקות בגלל בליעת יתר של פרווה , אני מנסה לחשוב מה לעשות בשביל למנוע:
1 - משחת לקסא סטאט--קניתי ב 60 ש"ח ולא 90 :) ואני אמורה לתת רק פעם בשבוע וממש לא כל יום (גם ככה זה לא הכי עוזר לה מסתבר)
2- היא אוכלת הילס סיינס פלאן עוף לבוגר (בשקים של 10 קילו - יש לי שני חתולים) - אולי כדאי להחליף למשהו אחר? הוטרינר נתן לי שק מתנה של הילס רפואי מיוחד -לא זוכרת מה זה בדיוק - למשהו לבעיות סכרת ועיקול אולי?
אמר שאם אשלב אותו או אחליף אז אמור למנוע בעיות כאלה - ממש לא סגורה על זה......
3-סירוק - עד עכשיו בכלל לא סירקתי אותם! הבנתי שזאת גם הטעות שלי וחייב לסרק שיער מיותר - קניתי מסרק כזה דו צדדי - מצד אחד סיבים גסים שחורים ומצד שני סיבי מתכת דקים - לא סגורה אם זה מספיק - וטרינר הראה לי מסרק ממש מקצועי כזה שמוציא המון שיער תוך כמה תנועות-הוא הראה לי את הפעולה ונדהמתי...אולי אחפש אותו לקנייה.

מה אתם אומרים - כל זה יספיק בשביל למנוע בעיות כאלה בעתיד?
לגבי החלפת אוכל - אני בהתלבטות רצינית - יש לי עוד חתול אחד שבנתיים אין לו בעיות כאלה אבל גם כדאי למנוע אצלו (הם אוכלים באותה קערה אז גם ככה לא ניתן לפצל ביניהם).
כדאי לעבור לאוכל אחר שמונע בעיות שיער? אוי אפשר להשאר עם הסיינס פלאן הרגיל + לשלב שימורים של משהו מיוחד(ראיתי כאלה במרפאה) + לסרק?

תודה על התשובות -אני יודעת שצורפו המון קישורים מעל אבל מעודף מידע הלכתי לאיבוד.......סליחה...)

DAHUJI

New member
תשובות ומסביב.

אם ככה, כמו שראינו מהשתלשלות העניינים בפוסט - הקאות זה עניין רציני ולא רק לדחוף וואזלין ולתת מזון יבש עשיר בסיבים (ששניהם בעצם רק עוזרים לסימטומים ולא פותרים שום בעיה, אפילו מחביאים אותה).

קודם כל - לסרק אותה ובלי לוותר, לפחות פעם ביום. להרגיל אותה עם חטיפים לסירוק... למשל לתת חטיף ביד אחת תוך כדי שמסרקים ביד השניה.
להתמיד עם סירוק, לא לוותר ולהתעקש עד שתתרגל.
אולי יש מקום לקנות את המסרק של הביוקר - הפורמינטור. זה כנראה המסרק המדהים הזה שאת מדברת עליו.
למי שיש ניסיון איתו מוזמן לומר אם הוא שווה או שאפשר לברר ברשת עד כמה הוא שווה ולחפש ביקורות.
כמובן שאפשר גם להזמין ב- eBay ולא אצל הגזלנים הישראלים.

המשחה של הפראפין (וואזלין) עוזרת להקל על הסימטומים, לא מטפלת בשום בעיה.

סיינס פלאן עוף לדעתי זה חרא אוכל. המון מיתוג ואריזה יפה ושם מפוצץ (אוכל מדעי!!!), אבל הוא מלא בתירס. אני הייתי מחליף למשהו אחר, יש המון שירשורי מזון שנכתבו פה בעבר. הכל תלוי בכמה את מוכנה להשקיע ומה התקציב שלך.

אוכל רטוב זה ג'אנק פוד נטו שמעלה את הסיכוי לעששת. רוב השימורים, במיוחד אלו הזולים, הם זבל מעובד מלא במסמיכים ובמייצבים. יש שם אולי 4% בשר (ומעניין לחשוב מה כל השאר, בסביבות 70% מים כנראה).
השימורים הטובים באמת יקרים מאוד עד לרמה של 15 ש"ח ל- 400 גרם... ואם ככה כבר עדיף לקנות אוכל אמיתי, למשל קילו עוף שעולה 30 ש"ח.
כמובן ששווה גם לברר על האכלה טבעית (BARF).

למעלה