משחת עיניים

mise

New member
כדי שחברות התרופות

תוכלנה להרוויח עוד כסף. (טוב, המשך תשובה אח"כ, אם יהיה זמן. יש לנו כאן ילדים חולים).

אם פי 3

New member
במקור זה היה

כדי למנוע עיוורון כתוצאה מהדבקות בתעלת הלידה, אם לאם יש גונוריאה. אחר כך הלבישו על זה גם מניעת דלקות עיניים כלליות "כתוצאה מהמעבר בתעלת הלידה". בקיצור - אם אין לך גונוריאה (מחלת מין שנפוצה בעיקר אצל מי שמחליפה בני זוג רבים), מיותר, ואפשר לטפטף קצת קולוסטרום ליתר בטחון.

אם פי 3

New member
לתוך (בפינה שליד האף)

אחרת זה לא ממש יעיל... זה נוזל פיזיולוגי, עתיר נוגדנים. להזיק זה לא יכול, להועיל כן.

kerendesigns

New member
הנה סיפור...

יש בישוב שלי אחות במח' ילדים באיזשהו ביה"ח בארץ. סיפרתי לה שטיפטפתי לביתי מעט מנוזל ההנקה לעין במקרה של דלקת עיניים. היא סיפרה לי שהגיעה אליהם למחלקה תינוקת שהתעוורה כתוצאה מטיפטוף שכזה, מאחר וחלב ההנקה מכיל חיידקים המותאמים למערכת העיכול אך לא לעין, ואמרה לי להפסיק עם המנהג הזה, אין בו ממש. (אני מודה שהוא לא סייע לדלקת של ביתי בכל אופן)

אם פי 3

New member
נשמע לי מאד מוזר.

מה יכול לגרום לעיוורון בטפטוף קולוסטרום? הוא לא מכיל חיידקים (לפחות לא מייד כשהוא יוצא), והוא כן מכיל נוגדנים. השתמשתי בקולוסטרום על פצעונים שהיו לי בהריון - והיה מאד יעיל, טפטפתי אותו לעין של בני לאחר הלידה, ובהמשך בדלקות עיניים (שרובן נבעו מהצינון הקבוע של בני) השתמשתי הרבה פעמים בחלב אם, גם אצל הבכורים - במקרה הגרוע זה רק מנקה. במקרה הטוב, מועיל למלחמה בחיידקים. עשיתי חיפוש על colostrum ו-eye ומצאתי כמה מאמרים תומכים, וכמה כותרות של מחקרים, שלא יכולתי לראות את תוכנם. לא מצאתי שום התנגדות. (אף מאמר לא מתאים לציטוט כמקור בר סמכא). משום מה, זה נשמע לי ממחלקת "אפינו גורם נזק בלתי הפיך. מאות נשים מגיעות אלינו עם קרעים בגלל שימוש באפינו".

../images/Emo12.gif

נשמע מאד תמוה. מה גם שחיידקים ה"מותאמים למערכת העיכול", סביר להניח שדווקא לא יפגעו בעין. יותר הגיוני שהיא התעוורה מהדלקת.

אם פי 3

New member
באמת אולי צריך לציין

שאם הדלקת מחמירה או לא משתפרת, בעקבות השימוש בחלב אם, אז חשוב לא להזניח, ולטפל בדרכים אחרות. אבל כאן אנחנו מדברים בעצם על "טיפול מונע" - ולא הייתי מיישמת את זה במצב של גונוריאה, אלא רק בחשש כללי, ואם מתפתחת דלקת בכל זאת, אז לטפל בה - גם באנטיביוטיקה אם צריך. (ההתנגדות שלי היא למתן משחה אנטיביוטית באופן גורף, לא באופן ספציפי כשצריך אותה).

../images/Emo45.gif נשמע הרבה יותר הגיוני

חוץ מזה שזה לא "מנהג" זה נבדק עם תוצאות די חד משמעיות שזה כן עוזר להתחלה של דלקת ולמניעת דלקת. במקרה של דלקת חריפה, צריך לטפל באנטיביוטיקה ואין מזה מנוס. אני מנחשת שהיה מדובר בדלקת שלא טופלה אלא ע"י טפטוף חלב אם (או שהאמא התבלבלה וטפטפה תמ"ל
) ולכן העוורון.

אשכר ש

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo35.gif

<מעתיקה מפורומהנקה כדי לסמן שהוספתי לשאלות נפוצות>

אני ביקשתי משחת עיניים לאור נסיוני

כמגדלת חתולים... בשנים האחרונות נולדות בתוך ביתנו למעלה מ20 גורי חתולים (המממ...העיקר שאנחנו מצהירים שהחתולים בחצר...בסוף הם תמיד עד גיל חודשיים בבית...
) בכל אופן, בכל נגלה של חתולים תמיד הם היו חוטפים דלקת עיניים לאחר הלידה, וכמעט מכל לידה נשאר אחד שלמרות הטיפול אצל הוטרינרית הטיפות וכו'...זה היה מואחר מדי והוא נותר עיוור בעין אחת... באיזשהו שלב התחלנו עם מתן משחה כמנע עם ההמלטה ומאז העיוורון הזה לא נוצר. ברור היה לי שעם הילדה אני גם רוצה טיפול מנע ולא רק עם החתולים... לכן לי זה היה ברור שאתן...ונתתי.......

חשבתם לבדוק את החתולה? ../images/Emo8.gif

אולי היא נשאית של משהו
... סיפור נחמד, בכל אופן!! נהניתי לקרוא

למעלה