משחת קארי

  • פותח הנושא נווהשאנן
  • פורסם בתאריך

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
באמת שכחתי לשאול, מה מכינים עם המשחות האלה?

וגם, ראיתי את רוטב הפאד תאי. לפי רשימת החומרים, הוא לא קצת מתוק?
 
נ

נווהשאנן

Guest
משחת קארי

כשרה. איפה משיגים והאם יש בכלל דבר כזה?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חושבת שראיתי ב"עדן טבע מרקט", אך לא בטוחה ב

במאת האחוזים.

חיפשתי ברשת משחת קארי כשרה וראיתי, למשל, שלחברת Taste of Asia יש ממרח קארי ירוק, אדום וצהוב כשרים, מצרפת קישור.

זוכרת שראיתי מוצרים של Taste of Asia ברשתות גדולות, בין היתר "עדן" הנ"ל.
 
נ

נווהשאנן

Guest
תודה

מכיר את החנויות של 'מזרח מערב' אבדוק שם. אגב, מה בעצם ההבדל בין משחת קארי לבין אבקה,
לגבי העתקות מתכונים, מסכים עם מה שאמרת בשינוי קל, לא להתייעץ עם המצפון אלא עם רב, שכן גזל הוא נושא הלכתי לא פחות מכשרות, אבל זה כמובן ענין של כל אחד לעצמו,
 

tzivi1

New member
יש להן טעם שונה לגמרי

שתיהן תערובות תבלינים, אבל האבקה מבוססת כורכום ותבלינים יבשים אבקתיים נוספים.

המשחה - גם תערובת של תבלינים, אבל מוסיפים לה גם חומרים רטובים (שום וכו'), שנותנים לה את המשחתיות.

העיבוד השונה של האבקה והמשחה - מוציא מהן טעמים אחרים לגמרי.

אם יש לך מטחנת תבלינים בבית (או שבא לך לעבוד קצת עם מכתש ועלי) - אפשר גם להכין בבית. עדכני אם מעניין אותך שאפרט איך.
 
נ

נווהשאנן

Guest
תודה

מכתש ועלי יש (מנחושת)
ופעם אחרונה שבדקתי הייתי בן ולא בת
 
נ

נווהשאנן

Guest
בכיף

ואשמח לקבל ממך הוראות הכנה למשחת קארי, תודה
 

tzivi1

New member
משחת קארי ביתית (של גלי לופו)

1/2 כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית זרעי כמון
5 גרגירי פלפל שחור
מעט צ'ילי יבש (אופציונלי)

לטחון יחד במטחנת תבלינים או עם מכתש ועלי. אפשר להשתמש גם בתבלינים טחונים,אבל אז יוצא פחות ארומטי.

לאחר מכן להוסיף לתערובת התבלינים:
2 שיני שום (אם משתמשים במכתש - להוסיף כתוש)
1 ס"מ של זנגביל טרי קלוף (אם במכתש - להוסיף קצוץ דק)
1/3 כפית כורכום

ולטחון יחד למשחה.
 
נ

נווהשאנן

Guest
שכוייח

אז מה שהופך את זה למשחה זה הג'ינג'ר והשום?!
איזה משחה תצא לי, צהובה אני מניח?
 

tzivi1

New member
כן, הג'ינג'ר והשום יהפכו את התבלינים למשחה

במטחנת תבלינים זה ממש לוקח כמה שניות, אני מניחה שעם מכתש ועלי צריך קצת לעבוד עד שיהפוך למשחה (בגלל זה כתבתי לכתוש את השום ולחתוך קטן את הג'ינג'ר - אפשר גם לגרר על מגררת קטנה, כדי להקל על העיבוד למשחה).

המשחה עצמה לא יוצאת צהובה, יתר התבלינים משתלטים יותר על הצבע של המשחה, אבל כש"פותחים" את המשחה (על הגז עם לא הרבה שמן) - הצבע הצהוב יוצא.

האמת היא שכשאני מתעצלת - אני מטגנת בהתחלה שום וג'ינג'ר ומוסיפה את התבלינים לאחר הוספת הירקות. זה יוצא אחרת ממשחה, אבל עדיין מאוד טעים.
 
נ

נווהשאנן

Guest
תודה!!

ושאלה אחרונה וזהו, כמה זמן נשמר במקרר\מקפיא
 

tzivi1

New member
מהכמות שכתבתי יוצא ממש מעט, לא יוצא מזה צנצנת

מספיק לשימוש אחד או מקסימום שניים. אף פעם לא ניסיתי לשמור. אם אתה מכין כמות - הייתי מקפיאה (אני מניחה שבמקרר לא יחזיק מעמד, בגלל השום והג'ינג'ר).

אם אתה מכין במכתש ועלי (ולא במטחנה), אשמח לשמוע איך יצא ולאחר כמה זמן הפך למשחתי (במטחנה יוצא ממש מוצלח, ואף פעם לא ניסיתי במכתש ועלי).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לגבי ההבדל בין השניים, רואה שtzivi כבר ענתה,

וטוב שכך, שכן היא ידענית יותר ממני.

לגבי העתקת מתכונים, קראתי את תשובתך, צריכה לחשוב.

יום נפלא!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ומנצל"שת, לא שכחתי שכתבתי לך שאבדוק עם עוד

קולגות את עניין העתקת מתכונים מספרים/אתרים.

כל מי ששאלתי (מנהלי פורומים בהווה ודימוס) סברו כמו שסברו רוב החברות כאן, שכל עוד זה במידה ולא מספר רב, לא צילום כי אם העתקה/הקלדה (ופעמים רבות ישנם שינויים, תוספות והערות - פחות דומה למקור), קישור למקור אם אפשר/יש, קרדיט לבעל המתכון, מקובל לומר שזה בסדר.

מבחינת הבעיה המצפונית, אני חושבת שלבקש רשות יכול לעזור ולהפעיל שיקול דעת - מתכון או שניים זה משהו אחד, 5 זה כבר משהו אחר.

כמו בשאלות אחרות, כל אחד יעשה מן הסתם כפי שמורה לו מצפונו, תוך שמירה על הכללים הנהוגים בפורום שלנו ואחרים.

לילה טוב!
 

אמרלדה

Active member
חנה, איך את מכינה את פרוסות החצילים

עם ציפוי כמו של שניצל, בתנור? רוצה להכין כך לשישי בערב.

אוקי, פירורי לחם. אבל מה עוד? ביצה? והפרטים - עובי, זמן, חום?

ותודה, מראש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חשבתי עלייך ב"עדן" היום - קבל תמונה של

משחות הקארי, חותמת הכשרות (בד"ץ לונדון) בעיגול בצד ימין.
זה למקרה שלא יתחשק לך להכין בבית.
 
נ

נווהשאנן

Guest
מגניב

הכשר מהודר בהחלט תודה.
נ.ב. לא יעזור כמה תפנו אלי בלשון נקבה אני תמיד אשאר גבר. טוב לי ככה ואני אוהב את זה.
 
למעלה