משטח ואגינלי - חיידק בצוואר הרחם

nono16

New member
משטח ואגינלי - חיידק בצוואר הרחם

שכחתי את השם של החיידק... האם כדאי לעשות? הבנתי שיש חוק חדש שאם מוצאים שיש ליולדת את החיידק היא מחוייבת לקבל אנטיביוטיקה לאורך כל הלידה... מה דעתכן בנושא?
 

סטיוויה

New member
את מתכוונת ל-gbs

האמת קצת נשמע לי מצחיק "חוק חדש". אף אחד לא יכול להכריח אף אחת לקבל טיפול רפואי בניגוד לרצונה. מה שכן,יש המלצה לקבל אנט' בעירוי במהלך הלידה. ואת זה אפשר גם לקבל בלידת בית.מיילדת היא ראשית כל אחות כך שיש לה את היכולת והידע לתת טיפול כזה בלידת הבית.
 

אשכר ש

New member
אף אחד לא יכול לחייב אותך לשום דבר!

ואם את מפנה את השאלה ללידת בית, אז כפי שסטיוויה כתבה, יש אפשרות לקבל עירוי גם בבית, בתאום מראש עם המיילדת.
 

ס י ס

New member
לפי הבנתי

אם יש לך את החיידק, כדאי מאד שיגלו אותו ושיטפלו בו, כדי שהתינוק לא יידבק במהלך הלידה. הבעיה היא לא מה עושים אחרי שמוצאים, אלא מדוע זו איננה בדיקה שגרתית במהלך ההריון.
 
../images/Emo45.gif מסכימה מאוד.

כמובן שלא יחייבו אותך לשום דבר, אבל האמיני לי שאם יש לך את החיידק הזה את ממש ממש לא רוצה שהתינוק שלך יידבק במהלך הלידה. אני מכירה תינוקת אחת שנפטרה כתוצאה מההדבקה, ועוד אחת שהיא עוורת לכל החיים. זו בדיקה חשובה שגם אם הרופא או המיילדת שלך לא שולחים אותך בעצמם לעשות אותה, כדאי לך לבקש ואף לדרוש הפנייה. היא נעשית במשטח וגינלי ולעתים מוסיפים גם משטח רקטלי (לא יודעת מה הקריטריונים). ואנטיביוטיקה, עד כמה שכדאי לכולנו לנקוט בשימת לב ולבחור היטב מתי להשתמש בה ומתי לא, היא עדיין הטיפול הרצוי במידה ואכן יש לך GBS.
 

כרמית מ.

New member
אני לא בטוחה

נכון שילוד שלוקה ב-GBS זה מצב רע. אבל: * הסבירות שזה יקרה לילוד במשקל תקין בלידה רגילה במועד, כשאין פקיעת מים ממושכת, היא קטנה. * יש לבדיקה בעיות אמינות. יש לא מעט FALSE POSITIVE ו-FALSE NEGETIVE, וגם מי שהבדיקה לא איתרה את הבעיה, עדיין התינוק עלול ללקות בזיהום, בסיכון כלשהו (קטן). * יש טיפולים אחרים שאינם אנטיביוטיקה. אפשר לבצע אותם, ואז לבדוק שוב, ליתר בטחון (GBS במצב לא פעיל הוא לא בעייתי). השימוש הנרחב באנטיביוטיקה מעלה במהירות את הסיכון לחיידקים עמידים. * אחת הסברות (לא מוכחת) היא שהבדיקות הנרתיקיות המרובות, מעלות את החיידק ממיקומו הרגיל והבלתי מזיק בפתח הנרתיק, אל צוואר הרחם - שם הוא מדבק לתינוק, ומסוכן. הריון ולידה ללא בדיקות נרתיקיות (או עם מינימום כאלו), מקטינים את הסיכון לזיהום, עפ"י סברה זו. * בארץ, הבנתי שיש בעיה להשיג מרשם לאנטיביוטיקה בשביל לתת בבית, למרות שהמיילדות (לפחות אלו שהן גם אחיות בהכשרתן) יכולות לתת את האנטיביוטיקה בבית.
 

טלימה

New member
אני עשיתי

מהסיבות שצוינו לעיל. צריך רופא רק בשביל שיתן הפניה בשביל המעבדה. קיבלתי מכתב מהרופא, ערכה למשטח (בדיוק כמו למשטח גרון) מהאחות במרפאה, עשיתי את הבדיקה לעצמי והחזרתי לאחות את המקל. היא שלחה אותו למעבדה עם המכתב מהרופא. יש חוק כזה? בכלל לא ידעתי שיש חוק כזה.
 

mise

New member
חוק? זו נשמעת כמו בדיחה..

מי יכריח אותי לקבל אנטיביוטיקה? או לעשות בדיקה כלשהי?
 
למעלה