משטח עבודה ("שיש") מעץ במטבח - שאלות למתחילים:

משטח עבודה ("שיש") מעץ במטבח - שאלות למתחילים:

כל משטח העבודה במטבח עשוי עץ. איך מנקים אותו ביום יום (אני רגיל למשטח שיש ) ?
2. האם אפשר לחתוך עליו מזון ישירות (בלי משטח חוצץ)? האם הסכין חורצת/שורטת את המשטח? האם בכל מקרה צריך לשים עליו משטח מחומר פלסטי כדי להגן עליו (פי.בי.סי. או אחר) ?
3. איך מחטאים אותו אחרי טיפול למשל בעוף /בשר, מחיידקים מזיקים?
4. האם יש חומר מיוחד לטיפול במשטח עץ (בוצ'ר) ?
5. הנחת סירים חמים /תבניות אפיה?
 
משטח עץ

משטחי עץ שאמורים לשמש כמשטחי עבודה אינם נועדו לחיתוך ישיר עליהם כל חיתוך שורט ופוצע את המשטח וכל שריטה היא לנצח ...
כדאי לקנות משטחי חיתוך (בוצר ) לעבוד עליהם .
כנ"ל לגבי סירים חמים . לא כדאי בדיוק כמו שלא כדאי על שייש שמא יתפוצץ .
אפשרי מידי כמה חודשים למרות את המשטחים בשמן ו"להחיות "אותם .
אבל מעבר לזה אין צורך בתפעול מיוחד
 
למעלה