משטח

הילית111

New member
משטח

היי לכולם שאלה על משטח עבודה לחיתוך יש לי משטח עבודה מפלסטיק במטבח פשוט רגיל כזה. מבחינת הניקיון מה עדיף משטח מעץ או משטח מפלסטיק? המשטח משמש לחיתוך ירקות פירות משטח כזה כללי. פשוט מישהי הפחידה אותי ואמרה לי שמשטח מפלסטיק צובר חיידקים ואי אפשר לנקות אותו באמת האם זה נכון? אם כן אני מודאגת..... תודה מראש לכולם
 

צפנתי

New member
לפי מה שקראתי פלסטיק עדיף על עץ.

ובכל מקרה לא מדובר על חיידקים פטוגנים ככה שאמנם אם יש חיידקים זה לא כאלה שגורמים למחלות. חיידקים יש בכל מקום אבל הנזק העיקרי מחיידקים הוא מזון שנותן להם זמן להתפתח (טמפרטורה וזמן, ואח"כ מי שיאכל אותו ויפגע מהרעלת מזון שזה דבר לא נעים אבל גם לא קטלני בד"כ, בקיצור זה שילשול קטן ברוב המיקרים) או חיידקים פטוגנים שבעיקר קשורים לבנאדם נוסף, חולה. (רוקו, צואתו, נוזלי גופו הנוספים וסליחה על הגועל).
 
חשוב להקפיד לעשות הפרדה

רצוי ליחד משטח אחד לחיתוך בשר ומשטח נפרד לירקות וכל השאר. זאת, על מנת למנוע מעבר חיידקים, המצויים בשפע בבשר החי לפני הבישול, אל הירקות. רצוי גם להשתמש בסכינים נפרדים. אם אין אפשרות, להקפיד לרחוץ היטב את המשטח והסכין לאחר חיתוך בשר, גם עם כלור. בענין החומר, משטח פלסטיק, לפי מה שקראתי, עדיף. ממליצה להכניס אותו מדי פעם למדיח.
 

ORGANICfood

New member
לפי דעתי

כל כמה שימושים ניתן להשרות/להטביע אותו במים רותחים...(בזהירות בבקשה )
 

psa

New member
אמנם זה לא מה ששאלת, אך...

אני משתמשמת רק במשטחי זכוכית. לא מסוגלת בפלסטיק או עץ. מרוצה ביותר.
 

ליקושפ

New member
שניהם צוברים חיידקים במידה רבה

הכניסי את המשטח למדיח פעם בשבוע והבעיה תפטר.
 
למעלה