משיהו כאן יודע איפה נמצא

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
משיהו כאן יודע איפה נמצא

מגדל הפיקוח הצבאי בנתב"ג? עד כמה הוא קרוב לאזרחי?

בשדה תעופה...

לא יכולים להיות שני מגדלי פיקוח.יש מגדל אחד שנותן שירות לכל המטוסים.

נועם04

New member
לבון ידידי לא למהר

יש מגדל משני בנתב"ג כמו בכל בסיס ח"א אבל הוא אינו מאוייש ובשעת הצורך פורסים אותו (כן, הוא נייד) במיקומו. נ.ב איזה משמרת אתה היום

נועם04

New member
עדיף C/O מאשר קרי לילה אבל הכי טוב

C/O בלילה

Matan103

New member
הייתי פעם בבח"א בנתב"ג

בסיס חיל האוויר בבן גוריון, היה שם איזה יום מיוחד למשרתי הבסיס ומשפחותיהם (שכן שלי שירת שם בעבר אז הוא הזמין אותי), והציגו שם כל מיני דברים של חיל האוויר, מטוסים, כלים, ועוד כל מיני דברים. אחד הדברים שממש משך לי את העין היה מגדל פיקוח נייד שהיה על משאית, משהו ממש נחמד! אולי משתמשים בו כמגדל צבאי?

kennedy

New member
ותשובה רצינית,אין פה שום דבר סודי

בב"ג יש מגדל פיקוח אחד.אין מגדל משני,ורש"ת לא בנתה תרשים תפעולי חלופי לפעילות המגדל הקיים.שלא כמו בבסיס צבאי,אף לא מתרגלים פה מעבר לעבודה במגדל משני עקב,חוסר יכולת תפעול המגדל היחידי הקיים.

YHS

New member
ואני אוסיף ואגיד שבבסיסים צבאיים

המוגדרים גם כשדות אזרחיים (שדה דב, עובדה) מיקום המגדל ידוע ומפורסם ברבים. זה כלל אינו סוד. גם לבסיס רמת דוד ששימש פעם כשדה חלופי לבן גוריון היה פירסום על המסלולים שלו בג'פסן וגם שם הופיע מיקום המגדל. מעבר לכך, כל מי שרואה תרשים של שדה (וכל השדות הצבאיים בארץ נמצאים באינטרנט בצילומי לוווין) יכול להעריך את מיקום המגדל. בד"כ ממקמים את המגדל באזור מרכזי כזה שחולש על כל המסלולים. אם יש הצטלבות מסלולים אז המגדל שם. אם המסלולים מקבילים אז המגדל באמצע.

ny22

New member
מנהל
זאת אומרת

שאם אני אהיה פקח טיסה בנתב"ג, אז אני אהיה במגדל האזרחי?

ny22

New member
מנהל
למה לא?

אני בטוח שיש בפורום הזה אנשים שיודעים!

למעלה