משיכה מוקדמת של כספים מקרן פנסיה בארץ

NortonAndre

New member
משיכה מוקדמת של כספים מקרן פנסיה בארץ

שלום קהילה יקרה,
האם למישהו יש ניסיון עם משיכה מוקדמת של כספים מקרן פנסיה בארץ באופן כללי או מבטחים ספציפית?
אם כן, כמה זמן בערך זה לוקח מיום הבקשה ועד שמקבלים את הכספים?
האם הם שולחים צ'ק או מעבירים את הכסף ישירות לחשבון הבנק בארץ?
אני אהיה בארץ בקרוב ורוצה לתכנן את הביקור בהתאם.
תודה!

xbuffalomen

New member
זה עובד בסגנון "לך תביא" ... שיגעו אותי עד למצב בו

העברתי את הטיפול לרואה חשבון. האינטרס הברור שלהם זה שהכסף ישאר אצלהם - כל פעם דרישות שונות ומשונות החל מאישור שאכן אתה מתגורר בחו"ל וכלה בבקשות לאישורים ממעסיקים קודמים שאכן אתה כבר לא עובד. הכי מתסכל שבכל ביקור רשימת המטלות משתנה ... בהצלחה

Midriff

New member
תלוי...

תלוי בסוג הקרן ובכמות הכסף שיש בה. תתחיל מלעבור על הטפסים ולשלוח להם במייל ובמקרים מסויימים זה מספיק, ותמשיך בהתכתבות איתם. גם המהירות משתנה מקרן לקרן ואם הם יעלו על זה שאתה תושב זר. בשנים האחרונות עבדנו עם אי אלו קרנות חלקן זה היה מאוד פשוט וחלקן זה היה סיפור שלקח חודשים ודרש הגעה פיזית לבנק.

debby12

New member
מנהל
לאבא שלי יש נסיון טרי יחסית של נסיון

למשוך כספי פנסיה *לא מוקדמת*. לקח למעלה משנה, והצריך שכירת עורך דין. עורך הדין, אגב, הסביר לו שזה מאוד מקובל להעביר את בעל הפנסיה/כסף ייסורי גהינום ולא לתת לו/לה את הכסף למשך הכי הרבה זמן שאפשר, כי בינתיים המוסד מרוויח עליו דמי ניהול
אני מציעה לך לא לתכנן שום תכנונים על הכסף הזה בזמן הקרוב

מבחינת העברה מהנסיון (גם של אבא שלי וגם שהיה לי פה) הוא שהם מעבירים רק ישירות לחשבון בנק שנמצא בישראל.

NortonAndre

New member
תודה לכולם!

תודה לכולם! נראה לי שאצטרך להשאיר את הכסף בקרן. אין לי חשבון בנק בארץ ולא יהיה לי זמן לפתוח אחד. גם אין זמן להתעסק איתם. מקווה שמבטחים פנסיה תוכל לשלם לי משהו בעוד כ25 שנים...

למעלה