משיכת כספים מקרן פנסיה

משיכת כספים מקרן פנסיה

אני בן 49,עם 22 שנות וותק בקרן הפנסיה מבטחים.פוטרתי לפני כחצי שנה וכעת אני שוקל למשוך את כל הכספים העומדים לרשותי בקרן הפנסיה ולהשקיע אותם בנדל"ן מניב שמבטיח לי תשואה שנתית דולרית של 6.5 אחוזים. הדבר מבטיח לי הכנסה חודשית מיידית ובנוסף,הנכס נשאר בבעלותי וזאת לעומת האלטרנטיבה של השארת הכסף במבטחים,המתנה של 16 שנה לקבל משהו ואובדן הסכום הגדול. היועצים של מבטחים וכן יועצים שונים בפורומים טענו כי עדיף להשאיר את הכסף בקרן הפנסיה ולא לגעת בו אולם לדעתי הם מיצגים אינטרסים. מה דעתכם?

nirdagan

New member
תשואה על נדל"ן איננה ניתנת לחיזוי

מדויק, כי חלק ניכר מהתשואה נובע משינוי בערך הנכס. כך שההשקעה בנדל"ן יש בה סיכון. זה כמובן לא אומר שמבטחים עדיף, מה גם שבמבטחים יש סיכונים.

הנדל"ן היא דירת מגורים המשמשת כמשרד

ועם חוזה שכירות מובטח ל-6 השנים הקרובות.ניר,תודה על תשובתך.

nirdagan

New member
אני מקווה שאתה מודע לעניני המיסוי

דירה שמושכרת כמשרד היא כמו כל משרד אחר גם מבחינת מס הכנסה ומע"מ על שכר הדירה, מס שבח במכירה ועוד.

הדירה מושכרת כדירה

ואם הדייר רוצה לעשות לעצמו שם משרד-זאת עדיין נשארת דירת מגורים,גם בניירות.

oh yes

New member
נכון, ולא רק זה:

על דירה יש הוצאות שוטפות ולא מעט. ביטוח, תיקונים "גדולים" שהדייר לא יישא בהם שיכולים להרוג לך חודש או שניים של שכירות. מנסיון. מחירי הנדל"ן בארץ גבוהים יחסית לעולם... אני לא מכיר את הנכס, אבל מקצוענים בתחום מתרכזים בדירות שנים עד שנים וחצי חדרים (כאלה שסטודנטים או זוגות מאוד צעירים מעדיפים) באזורי צ´ ת"א הישן (מפרישמן צפונה עד קו הירקון, וים עד איבן גבירול). קח בחשבון שמצב הנכס מאד משמעותי כאשר אתה משכיר, וגם חוזה לשש שנים הוא לא ערובה לכך שהמשכיר אכן ישאר בנכס. והשימוש? לפי השימוש האמיתי, כמו שניר כתב.

למעלה