משימה בלתי אפשרית

talush2005

New member
משימה בלתי אפשרית

אני כותבת אחרי כמה חודשים של חיפוש עבודה אינטנסיביים מאד . סיימתי תואר במדעי החברה באוניברסיטה מכובדת בקיץ האחרון וכבר כמעט 3 חודשים מנסה להיכנס לשוק העבודה.
בהתחלה נסיתי רק במשאבי אנוש אחרי זה כבר הייתי מוכנה להתפשר על הכל לאטל אט ירדתי בדרישות ואמרתי רק תתנו לי לעבוד. נכנסתי למרדף בלתי אפשרי אחרי ארגונים ובעיקר חברות השמה .מרדף שאין לו סוף ואין לו גם סיכוי.
כל היום עסקתי בלרדוף אחריי אנשים , לשלוח מיליוני קו"ח בכל אתר וקבוצה בפייסבוק אפשריים , לצלצל 100 פעם ביום כדי שאולי יהיה אפשר להשיג עוד ראיון , עוד הזדמנות.
אני סה"כ בחורה מוכשרת , נכון אין לי נסיון במשאבי אנוש עבדתי עד היום רק במשרות בעיקר זמניות , מה לעשות שישר השתחררתי והלכתי ללמוד אז יחסית לגילי הצעיר (24.5), נסיוני הוא בסדר גמור. מה לעשות שלמדתי 4 פעמים בשבוע במשך 3 שנים ולא נותר לי זמן להתמקצע בשום דבר , אבל כן עבדתי עם אנשים כן עבדתי בהרבה שירות גם אם זה לא ל5 שנים ברציפות.

הלכתי להמון ראיונות והיום אני על סף ייאוש. אני מרגישה שאף אחד לא באמת רוצה עובדים אקדמאיים , שזה שיש להם תואר ראשון מאוניברסיטה לא שווה כלום היום , זה לא אומר כלום כי אם תבוא מישהי שהיתה פקידה 5 שנים ברצף או יש לה נסיון צבאי ויש לה תואר ממכללה לא מוכרת או אין לה תואר אז התואר שלי לא שווה כלום !!!!! פעם תואר מאוניברסיטה בציון גבוה כמו שאני סיימתי היה אומר שאתה איכותי ורציני היום אתה פשוט אפס!
אני כל היום צריכה לרדוף אחרי חברות השמה וארגונים שפעם היו רוצים להעסיק אנשים טובים שמתמידים ורוצים לעבוד, ולהרגיש כמה עושים ממני אפס קטן ומאופס שלא שווה כלום . אני יודעת שהתחרות גדולה וכמוני יש המון אקדמאיים ובאמת כל המזן הסתכלתי כל זה ככה ולא ותרתי אבל היום אני כבר מוותרת. הגעתי למצב קשה ואכזבה גדולה מאד. איפה המדינה , איפה האוניברסיטה , איפה יש תמיכה או מישהו שידאג לנו אקדמאיים שכל פשעם היה שהתחילו ללמוד צעירים כי חשבו שיקבלו הזדמנות לפתח קריירה בגיל צעיר ? למי אכפת שנשב בבית גם שנה בלי עבודה ? למי אכפת בכלל שיש תואר אם אין לך את הקשרים הארורים האלה או נסיון של 5 שנים מאיזה מקום בגיל כה צעיר ?

אני כותבת פה כדי להגיד למעסיקים באשר הם - גמרתם אותי ! רמסתם לי את הבטחון , את המצברוח ובכלל את החשק לחיות במדינת ישראל! אם ככה נראה שוק העבודה , אם אין שום משמעות לאנשים רציניים שתמיד מתמידים וסיימו תואר בציון גבוה ובאים בזמן ורואים את המוטיבציה בעיניים שלהם כדי לעבוד ולבנות קריירה מגיל צעיר, הרי בשביל זה הלכתי לתואר לא ? אז אם אין שום משמעות אני פה לא רוצה להיות. אולי עוד נשארו מדינות הגונות שבהם למישהו כן אכפת מאקדמאיים צעירים ויש להם עדיפות רק בגלל שסיימו תואר .
אמרו לי שהעולם הוא אכזרי , אף אחד לא הכין אותי להשפלה הזו. אף אחד לא הכין אותי שהתואר שלי שווה בערך כמו השכלה של עובדי נקיון.

בושה למדינה שככה נראה שוק העבודה שלה !

דליהשלו

New member
•משימה בלתי אפשרית talush2005

היי נראה שעברו עליך ועדיין (לצערי)חודשי חיפוש מתישים ,אני מרגישה גם את התסכול בדברייך ומצרה עליו .העלת כל כך הרבה נושאים במקביל אני אשתדל להתייחס לכולם :) תואר זה דבר חשוב ורלוונטי אך עם תרבות אקדמאית שנוצרה בארץ שבא אחוז גבוהה מהאוכלוסיה יוצא ללימוד תואר ראשון זה הפך ברוב התפקידים כתנאי סף לקבלה ולא ליתרון .בנוגע לתחום משאבי אנוש אכן יש ביקוש אדיר ומעט משרות באופן יחסי .לגבי הדרך ,אני חושבת שחייבים ונידרש במידי לשנות את השיטה הקיימת ,ואת הדרך ואשמח שנעלה כולנו יונים ורעיונות בנושא אני מאחלת לך שתמצאי את הדרך ואת העבודה הכי מתאימה לכישוריך בהקדם .
לבנתיים מצרפת לך קבוצות ברשת של משרות פנויות בתקווה שזה ייתן פתח לעוד אפשרויות ב ה צ ל ח ה ! ומקווה שתעדכני בפורום לגבי העבודה החדשה בהקדם ...

https://www.facebook.com/MsrwtPnwywtBynHbrymBrst

http://www.linkedin.com/groups/משרות-פנויות-בין-חברים-ברשת-4081848?trk=myg_ugrp_ovr

dorlim

New member
להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי ועוד איך!

טלוש ,
אני שומעת את התיסכול והיאוש בכתיבתך. גישה שכזו לא תוביל אותך להשגת המטרות שלך.
לכן מה שאני מציעה זה לנסות ולהבין מה קורה בתהליך, מהם חוקי המשחק , וכיצד ניתן לההשתלב במשחק הזה ואף לנצח.
וכמה עצות קונקרטיות:
- קורות חיים שבנויים היטב ומותאמים למשרה
- שליחה סלקטיבית של קורות חיים
- ניצול הנטוורקינג שלך לטובת התהליך - מוזמנת לקרוא את המאמר שפרסמתי לאחרונה בהקשר זה.
- חשיבה יצירתית בתהליך החיפוש תאפשר לך להבליט את יתרונותיך על פני האחרים, להגיע לאנשי מפתח וכו'
- הכנה מוקדמת לראיון העבודה

בנוסף , שלחתי לך מסר אישי.

בהצלחה!!!

תשובה לא פוליטיקלי קורקט

אם כמה חודשים של חיפוש עבודה אינטנסיביים "הוציאו לך את החשק לחיות במדינת ישראל", הרסו לך את הביטחון והמצברוח, אז כנראה שזאת בדיוק הגישה והרמה שמשתקפת בראיונות שאליהם את מגיעה.

אפשר למצוא עבודה
למעסיקים יש זכות להעסיק את מי שנראה להם יותר מתאים ועם יותר סיכויים להשתלב במקום העבודה.

רמז: לעיתים לגישה חיובית ואנרגיה טובה יש ערך לא פחות מתואר ונסיון.

את יכולה להמשיך להאשים את כל העולם ואשתו שלא מתייחסים לתואר האקדמי שרכשת בעמל כה רב, ולבכות על כך שלא חיכו לך ביציאה מהאוניברסיטה עם 10 הצעות עבודה, או להסתכל פנימה ולראות מה את יכולה לעשות אחרת.

talush2005

New member
אתה חושב שמהתחלה הייתי ככה ?

אז אתה טועה מאד. עד לאחרונה באתי בהכי הרבה אנרגיות ועשיתי כל מה שאני יכולה כולל להתכונן לראיונות ולהתייעץ עם כל מי שאפשר , עבדתי קשה מאד מהבוקר עד הלילה לחפש עוד הזדמנויות ולא עשיתי לעצמי הנחות כמו שאתה מנסה להוציא אותי. והלכתי לייעוצים על קו"ח ודברים אחרין . בן אדם לא קם ומתייאש אחרי שלא עשה כלום ולא ניסה כלום לשנות בדרך שחיפש עבודה , אף אחד לא אוהב ייאוש.

אז לא !! לידיעתך , לא ישבתי בבית וחכיתי להצעות - אתה לא מכיר אותי בכלל אז אתה לא יודע כמה קשה עבדתי כדי להגיע לכל אחד מהראיונות שאליהם הגעתי ולרובם הגדול הגעתי בכוחות עצמי ואחרי מרדפים ולא עם קשרים כמו כולם .

כנראה שעברתי הרבה דברים אם הגעתי למצב של ייאוש כזה אבל כמובן שלא מעניין אותך כי ישר באת לבקר אותי - בלי לדעת מה ההיסטוריה ,הכי קל להתנגד לכל דבר בלי לדעת בכלל, אם כבר מדברים על גישה שלילית .

למעסיקים יש זכויות לבחור את מי שנראה להם מתאים אבל אני לא יודעת באיזה מדינה אתה חי במדינה הזו זה הרבה מזה קשור לקשרים/פרוטקציות ואני ידועת כי גם לי היו כאלה בכמה מקומות וכי אנשים שמבינים בתחום הזה אמרו לי שזה מדינה קטנה ואופייני שיהיה בה הרבה קשרים , אז ממש לא כל הבחירות הם רציונליות ואם כן הרבה מהמעסיקים טועים.

חבל שאתה לא יכול לדבר עם אף אחד מהמעסיקים הקודמים שלי כי אין לך מושג בכלל איזה עובדת אני , כמה נדירה - אתה לא מכיר אותי בכלל וטועה לגביי בענק ! "אפשר למצוא עבודה" - בטח שאפשר השאלה כמה זמן ואיך ...

בהצלחה לך בבועה שנראה שאתה חי בה

לימודים זה חרטה ! רוצים היום ניסיון...

או במקרה הקל - פרוטקציה....

חבל על השנים שהתבזבזו על התואר

תמיד אמרתי............................

למעלה