==משימה== קדימה הפעלה קטנה

==משימה== קדימה הפעלה קטנה

כל אחד מאיתנו כאן ביקר בהונגריה(לפחות פעם אחת) אני מאמינה בואו ונספר את המקום הקסום שהשאיר בנו את הרושם הכי מיוחד בו, מה היה קסום במקום ששבה את לבכם, ואפילו אם זה שני מקומות מותר לספר גם.. קדימה שרשרו...

אני מתחילה..../images/Emo41.gif

המקום ששבה את לבי היה הבלטון, המים הצלולים השקט הרומנטיקה שמרגישים שנמצאים שם
(אני בחורה רומנטית
) בפעם הראשונה שהיינו בהונגריה, השכרנו בית ליד הבלטון למשך ארבעה ימים, ותשמעו לפתוח את החלון בבוקר מוקדם שמשקיף לאגם היפיפה הזה זו פשוט חוויה לא מהעולם הזה, האוויר הנקי... מקום מדהים שנחקק בלבי..מחכה לבקר שם עוד הרבה פעמים..

אני ענת

New member
גשר השרשרת

לא יודעת לכתוב בהונגרית (רק לדבר ולקרוא) לאנצ היד - גשר השרשרת עמדתי שם בלילה בביקור הראשון שלי בהונגריה ילדה בת 13 עם סבא וסבתא בביקור שורשים הסתכלתי על האריות, על הגשר המדהים הזה וסבא שלי שהיה זמר בעברו שר לי שיר געגועים מרגש יש שם משפט שאומר: "אם שוב תלך לאורך גדת הדנובה תאמר שאני מאוד סובל מגעגועים למולדתי" עמדתי ובכיתי... ומאז, בכל פעם שביקרתי בבודפשט הלכתי לשם בלילה ושרתי את השיר הזה לזכר סבא שלי שאיננו עוד איתנו. גם היום, אחרי כל כך הרבה שנים לראות את התמונה של הגשר בלילה מעבירה בי כאב של געגועים.

orlu

New member
ישראל אין כמוך,כמו שענת ידעה

לרגש את כולנו עמוק עמוק כפי שנאמר, כך אתה בלתי נידלה במאגר התמונות שלך,המוסיקה, כל פגיעה ב ו ל.

סיפור נוגע ללב

ומרגש. אני כמעט יכולה לחוש את הרגשתך בעומדך על אותו גשר. ובכלל, בודפשט היא אמנם יפהפיה ובמיוד בתאורת לילה, ומושכת אותנו לחזור לעוד ביקור ויותר. מקום אחר קרוב לבודפשט שמצא מאד חן בעיני הוא סנט-אנדרה - עיירה אומנותית קסומה. גם הלנגוש שם היה מהטובים שאכלתי.

liti

New member
נסיעה ברכבת מבודפשט לסומבטהיי

לעיר בה משפחתי הייתה גרה. הרכבת הייתה רכבת מיושנת, רעדה כל הדרך, הכל מסביב מלא חלודה. בשירותים הייתה אסלת ברזל וכמה ניירות עבים וגסים כמו סקוטש-ברייט. היה משהו כל כך יפה וכל כך תמים בנסיעה הזו. הגעתי לסומבטהיי שנראתה לי כמו עיירה מהסרטים מלפני עשרות שנים. עצרתי מונית וניסיתי למצוא עם הנהג כתובת (שבדיעבד התבררה כשגוייה) בה אמורים לגור קרובי משפחה. כיוון שלא מצאנו, ביקשתי לעצור לי ליד בית הכנסת בעיר. רציתי להכנס לבית הכנסת, אך הוא היה נעול ואיש לא היה בסביבה. בתיבת הדואר השארתי מכתב המספר עלי ועל משפחתי. המשכתי משם ברגל לכיוון תחנת הרכבת. זו הייתה הליכה נוסטלגית, רצופת מחשבות על השורשים ועל הזוועה הבלתי נתפסת והבלתי אנושית שעבר העם היהודי. כעבור מספר שנים, סבתי הסכימה סוף סוף להתראיין ולספר מה עבר עליה באותה תקופה נוראית. בראיון סיפרה על השינויים אותם המשפחה עברה באותה תקופה (מכירת הרכוש, מעבר לאזור היהודי וההסתגלות לתנאים החדשים שנכפו אליהם) תוך כדי תיאור המקומות בהם צעדתי בביקורי בסומבטהיי. כשקראתי את הראיון לא יכולתי שלא להרגיש את העוצמה של עצם זה שהייתי שם שנים אחרי הנסיון להכחיד את העם היהודי, ואת הגאווה על היותי מה שאני. אז אולי זה לא מה שדרדסית התכוונה בבקשתה לספר "מקום קסום" כי זה לא, אבל זה מקום שעברתי בו חוויה רגשית עצומה שעוד היום מהדהדת בי.

ישRאל

New member
הרבה דברים ריגשו אותי בהונגריה,,

הבריכות עם המים המרגיעים,, האוכל ההונגרי,,, גם ההונגריות יודעות לרגשששש,, אבל בעיקר ועכשיו ברצינות,, בית הכנסת בדוהנ´י UTCO יחד עם המוזיאון אני חייב לבקר שם בכל פעם שאני בהונגריה,,

liat1953

New member
הונגריה המדהימה

מלבד ביה"כ היהודי בבודפשט שריגש אותי מאד התלהבתי במיוחד מוואצי אוצו על החנויות המדהימות והמוכרות הלבושות בתלבושת הלאומית. וכעת ניזכרתי שבהיותי ילדה מאד אהבתי להתחפש להונגריה..

ס מ ד י

New member
עכשיו אני אענה../images/Emo9.gif../images/Emo63.gif

טוב... אז הביקור הראשון שלי בהונגריה היה כשהייתי בת 3, זאת-אומרת שאני לא זוכרת משם כלום... אבל מאז אני נוסעת לשם עם אחי כמעט כל שנה, ומבקרים את הדודים וזה וזה... מה לעשות שכל המשפוחה גרה שם (
)... אז הם גרים במין מקום קטן וחמוד שנקרא kazicbarcika, אני לא בטוחה שזה כתוב נכון. וזה מקום כזה חמוד, כמו מין עיירה קטנה עם בתי-ספר והכל... וטיילנו במ-ל-א מקומות יפים, אבל כל-כך אהבתי את השלווה והשקט שיש במקום הזה, שאנשים יכולים לצאת בשקט אפילו בלי לנעול את הבית, ממש ככה... איזה מקום חמוד! הרוגע השאיר בי סימן
האאח, הונגריה היפה

טומי*

New member
KAZINCBARCIKA זה השם....

המדויק ואפילו מצאתי כמה תמונות בנט ויש אפילו אתרים אחדים לעיר הזאות אז הנה שתי תמונות בשבילך

ס מ ד י

New member
וואו... תודה רבה!../images/Emo63.gif

הדפסתי אותם ושמתי בארון... כל פעם שאני אפתח אני אראה אותם
תודה רבה לך!

kropacsek

New member
בית הכנסת של אויפשט

ב-1990 הייתי עם הורי באזכרה למס´ קהילות שהתקיימה באויפשט. חטפתי שוק טוטלי כשהחל הטקס - ביה"כ הוא נאולוגי וזו הייתה הפעם הראשונה שראיתי עוגב במקום יהודי, התפילה נערכה בהונגרית ועברית שבקושי הבנתי. אחרי הטקס, יצאנו לחצר האחורית ושם יש לוח שיש ענק עם כ-15,000 שמות של אנשים שנרצחו בשואה. פתאום לראות את עשרות השמות מהמשפחה שלי, וזה עוד רק מהצד של אבא שלי, נתן לי איזשהו מושג יותר מוחשי על השואה. לפולין לא נסעתי מטעם התיכון, שם אין לי כלום מלבד אפר. את השורשים שלי כנראה אני אחפש עד אחרון ימי.

הבית שאבא שלי נולד בו, ב"וץ"

עשינו לאבי טיול שורשים והגענו לבית בו הוא נולד. הדיירים פחדו לפתוח, אבל אחרי מו"מ נכנסנו. היו בו שינויים אבל אבי זכר הכל ונורא התרגשנו. זה היה הרגע המיוחד שלנו.

למעלה