משימה קטנטנה בנושא א-מיניות

משימה קטנטנה בנושא א-מיניות

היי לכולן!
אני לומדת חינוך והוראת סוציולוגיה ובמסגרת קורס על עדות ומיעוטים אני צריכה להציג רפרט של 5-7 דקות על קבוצת מיעוט שאני חלק ממנה.
כמובן שבחרתי א מיניות ורציתי לבקש את עזרתכם.
יש כמה שאלות מנחות, אבל בגדול אפשר להתפרע. מה הייתן רוצות ורוצים שדור המחנכים והמחנכות הבא יידע על א מיניות?
אלה השאלות:
לאיזו קבוצת מיעוט את/ה משתייך/כת?
רקע היסטורי של הקבוצה.
ממתי את/ה חבר/ה בקבוצה.
אם בחרת להיות בקבוצה—למה?
החשיבות של הקבוצה בחיים שלך: זהות, אינטראקציה עם אחרים.
דוגמה של אפלייה שחווית כחבר/ה בקבוצה שלך.

אשמח לעצות ורעיונות! תודה ושבוע טוב.

k500

Active member
מנהל
קודם כל, רצוי שיידעו שיש דבר כזה, בתור התחלה

כלומר, להגיד שא-מיניות קיימת והיא אמנם לא חלחלה עדיין לתודעה של כלל הציבור, אך היא נטייה כמו שלוש הנטיות המוכרות האחרות: הטרו/הומו/דו ויותר ויותר אנשים מתחילים להכיר אותה. אחר כך לתת את ההגדרה הכללית שהיא חוסר משיכה מינית כלפי אחרים/ות. להדגיש שלא מדובר בבעיה, אלא בנטיה/הרגשה כמו שלוש הנטיות האחרות. משם אפשר לגלוש לפורום שהתחיל להתגבש לראשונה כקבוצה כשהנושא הא-מיני החל להיות נפוץ בארץ.

אחר כך אלה שאלות שקצת קשורות אלייך, לא? ממתי את כאן, החשיבות של כך בחייך ועוד. אבל אפשר בחמש דקות שיש להסביר במילים שלך על מה מדובר, שהקבוצה כאן נמצאת כמה שנים, שיש מפגשים, שיש חשיבות לקבוצה כקבוצה תומכת ועוזרת, בייחוד לחדשים ומתלבטים בנושא, שעברו כאן מאות אנשים בשנים האחרונות, חלק המשיכו וחלק נשארו ושיש גרעין שמתמיד, שהקבוצה מגוונת מבחינת גיל, מגדר, סוגי משיכות לאחרים/ות השתתפות ועוד, שיש מחקר אקדמי מתפתח בחו"ל בעיקר ממדעי החברה והרוח בשנים האחרונות, שיש קשר לקבוצות אחרות בכל העולם בזכות האינטרנט וחילופי מידע מהירים ותפוצה עולמית במגוון הנושאים שעל הפרק (למשל הסקר השנתי של AVEN), שיש פעם בשנה שבוע מודעות בכל העולם ופעילויות הסברה בנושא..
מה עוד? זה מה שעולה לי כרגע, מי שנזכר/ה במשהו שפיספסתי- מוזמנים להוסיף

למעלה