משימות לשנת בר מצוה

משימות לשנת בר מצוה

בוני תהי בת 12 בדצמבר הקרוב. בקיבוץ נהוג לחגוג שנת בר מצוה. שנה שילדי המצוה לומדים עצמאות וקצת יותר על העולם סביבם, והייתי רוצה לעשות את זה גם עם בוני.

אשמח לרעיונות, בנוסף לרעיונות שיש לי כבר:
התנדבות בקהילה או כל התנדבות אחרת
בנית עץ משפחה/עבודת שורשים – לימוד על המשפחה
ביקור בבית התפוצות, הכרות עם הסטורית העם היהודי/יהדות
הכנת ארוחת ערב לבד (ארוחה עיקרית)
נסיעה לבד למקום רחוק (לא יודעת אם זה רלוונטי לנו, אבל רעיון)
הכרות עם משהוא חדש לבחירתה, יכול להיות כל דבר בעולם בעצם

alphadelta

New member
איזה רעיונות נפלאים

התגברות על פחד. למצוא משהו שפוחדים או חוששים (אבל לא חרדים) ומתגברים עליו. משהו שנראה לנו אולי ״קטן״ אבל זה גדול.
לצלצל לבד לחנות לשאול משהו, להכנס לבד לרופא השיניים וכולי...

אני לוקחת את המשימה של התגברות על פחד,

כי יש לה פחדים. איזה משימה אפשר לעשות עם זה? חרשנו את הרשת למצוא רעיונות שיעזרו, גם אני וגם היא, והיא לא מצאה משהוא שיעזור. אבל... היא בתקופה מאוד טובה בחודשים האחרונים, אז אולי ההתעסקות בזה כן עזרה
ואולי עוד משתנים השתנו והיא בתקופה טובה
כנראה!!!

אצלנו לא מצלצלים לחנות, הולכים לחנויות ואת זה היא עושה בכל מקרה. ללכת לרופא שיניים לבד, לא נראה לי שיש לה בעיה. פה המשימה אולי בשבילי, כי אני לא בטוחה שהיא תדע לענות ולהבין ולהעביר לי חזרה. גם לא בטוחה שזה אפשרי מבחינת מרפאת השיניים. הם שואלים שאלות ונותנים הנחיות שלדעתי היא לא יכולה ללכת לבד. אבל מענין. תודה!!!

alphadelta

New member
פחדים

הצילצול לחנות היה לשאול אם יש להם מוצר מסויים לפני שהלכנו לשם. רופא השיניים עשינו בגיל צעיר יותר. 8 אולי? לא בטוחה. עד אז נכנסתי איתם לנקיון ולרופאה עצמה. שניהם חששו מזה. מאז, אני לוקחת אותם, מחכה בחדר ההמתנה ובסוף הרופאה קוראת לי לדיווח. אבל לכל אחד יש פחד אחר. לשאול את השכן אם הכדור נפל אצלו בדשא, או לדבר עם המורה וכולי

עכשיו אני מבינה על איזה פחדים את המדברת,

אני חשבתי על פחדים אחרים לגמרי

בוני מאוד אוהבת את רופאי השיניים
הכי היא אוהבת אם הבדיקה נופלת על זמן של בית ספר

שיגרמ

New member
אני הייתי מדברת על אומץ ולא על פחד

יש משהו קצת מלחיץ בהגדרה של משימה להתחייב להתגבר על פחד. לטעמי יש דרכים אחרות לטפל בפחדים. הייתי מדברת על אומץ - להעיז לעשות משהו. וזה לא חייב להיות ההיפך של להימנע / לפחד ממשהו.זה יכול להיות לא קשור.
מעבר לזה במשימות - בגיל הזה הדגש הוא על היפרדות מההורים, חברים, עצמאות ובניית הזהות. תכנון מסיבה עם חברות? יום כייף? הכנת אלבום תמונות שלה כולל סיפורים / זכרונות? יום כייף עם חברות במקום אחר? לסוע להתארח אצל חברים שגרים במקום אחר לבד (או רק לשהות אצלם לבד)? אם תיהיו בארץ, אז יש למשל מעין חפש את המטמון בתל אביב: יש משימות באפליקציה וצריך לעבור בין תחנות. אולי להכין לה חפש את המטמון כזה אצלכם או במקום שאתם יכולים לבקר בו?

רעיונות נהדרים. תודה רבה

את מאוד צודקת. משימה של אומץ, משהוא שהיא לא עשתה לפני כן יכולה להתאים יותר.
שאר הרעיונות, משימות שאנחנו עשינו בזמנו ולא חשבתי שמתאימות לכאן, ואיך שאת כתבת אותן, בהחלט יכולות להתאים.

אני רוצה לתת לבוני רעיונות למשימות והיא תחליט על המשימות שהיא רוצה לעשות (כמה מהן יהיו חובה
) ככה שאותו רעיון בהקשר שונה יכול להתאים לרשימה.

galialon8

New member
איזה רעיון מקסים!

אני זוכרת מאוד לטובה את שנת הבר-מצווה שלי בקיבוץ, ואהבתי מאוד את האדפטציה שעשית.
"משימות" שאני זוכרת מאצלנו, ולא נראה לי שיישמת:
* היכרות עם צורת חיים אחרת - לא יודעת כמה הסביבה האנושית שלכם מגוונת, אבל אולי אפשר למצוא איזה מקום שמתנהל בצורה שונה ממה שבוני מכירה מהיומיום שלה. אנחנו בזמנו התארחנו לשבת בקיבוץ דתי; אולי לכם יכול להתאים אירוח אצל משפחה יהודית דתית, אולי איזה כפר עתיק (בארה"ב למשל אני חושבת על משהו בסגנון ההאמיש), אולי דווקא נוצרים או מוסלמים...
* לחנוך ילדים קטנים - אנחנו בזמנו הקמנו "מחנה" לכיתות א'. אולי אפשר עזרה בשיעורי בית, או פעילות "אחות גדולה" (יש לפעמים פרויקטים כאלה בבתי ספר, שהגדולים עוזרים לקטנים לאורך השנה, אז לא יודעת אם רלוונטי לכם)

זכור לי מאוד לטובה הביקורים שלנו במגזר הערבי והדתי, שהם

מגזרים שבתור קיבוצניקים לא הכרנו בכלל. אבל אני חיה על אי בצפון סקוטלנד, וכל האוכלוסיה כאן דומה מאוד. בשביל להכיר אוכלוסיה אחרת נצטרך לנסוע לכמה ימים למקום אחר, לא זמין וגם העלויות גבוהות
אבל אני שמחה ששמת את זה כאן, אולי יתאים למישהו אחר שיעשה חיפוש בנושא.

לחנוך ילדים קטנים הם עושים במסגרת ביה"ס כמו שכתבת.

אם יעלו לך עוד רעיונות, אני ישמח לשמוע.

למעלה