משימת פורום מטורפת שכזו

אבוקדו23

New member
על פי המחבר

עקרונית אין לו התנגדות, אבל הכל מופיע גם באיזה ספר שהוא כתב שהזכויות יוצרים אצל ההוצאה לאור. כמישהו שמאמין במטרה שלנו הוא יצר קשר עם המוציא לאור וביקש ממנו אישור. לא יודע עד כמה צריך את זה בכל מקרה - אבל אני ממתין לתשובה ממנו (אה, ובכל מקרה יהיה לינק וdisclaimer)

Caligola

New member
איני חושב שצריך לקבל ממנו אישור

מאחר וממילא כל הטעונים מופיעים מחוץ לספרו באתר אינטרנט שהוא חופשי לכלל הציבור ואנו ממילא ניתן קרדיט למחבר בצירוף קישור למקור ממנו נלקחו התשובות. מכל מקום, בתור Team Leader זאת החלטה שלך בנושא, אם כי אני חושב שיש להמנע מלחכות יותר מדי זמן לתשובה במייל, ואם התשובה לא תגיע בזמן הקרוב, עליך לקבל החלטה וצוות המתרגמים יפעל בהתאם. ראוי לזכור שקיימת רשימת "List of creationist arguments" בויקפדיה החופשית ושם אין בעיה של זכויות יוצרים, אפשרי לשקול לתרגם את הרשימה השניה, אם כי השניה היא פחות טובה(לא לכל הטענות יש מענה) מהרשימה ב-Talkorigins.

22ק ו ס ם

New member
אני חושב שאתם מכלים את זמנכם לריק

מי שבאמת מעוניין לנסות להבין את האבולוציה ימצא דרך. מי שבא רק להטיף ולא מוכן לשמוע גם אלף רשימות לא יעזרו לו.

Wolverchenus

New member
נכון, אבל זה יעשה את מלאכת הכתיבה

הרבה יותר קצרה בסופו של דבר. יבוא מישהו עם טענה שענינו עליה אלף פעם, לינק לפרצוף, מחאה חסרת משמעות. כל בנינו חזרו לשטחנו בשלום.

Caligola

New member
מבחינתי, מלאכת היא תרגום היא יותר

תרומה לפורום מאשר ניסיון לשכנע בריאתנים..

לייבניץ

New member
אין צורך להטיף מדע.

מי שבאמת מתעניין באבולוציה, ידע איך ללמוד את עקרונותיה, ומי שמעוניין להוכיח משהו לבריאתנים מבזבז את זמנו לשוא.

להטיף אכן אין צורך

מי שבאמת יתעניין ילמד כך או אחרת, מאידך תוכלו לעשות את מלאכתו קלה יותר. משימה מטורפת ממש, מלאכת התרגום של צוות לעניין! (כפיים) הצעה, פתחו מדור של שאלות נפוצות ותשובות להן שיהיה יותר ידידותי לסביבה מאשר סתם קישור למאמר. במחשבה שניה אם תעשו כן, הלכו על כמה מכם ההזדמנויות לחרף ולנאץ אחרים מכל מיני סיבות שונות ומשונות, באסה ושיעמום גדול יפלו עליהם , תרדמת פורום תיפול עליהם בסופו של דבר. שבת רכה וזורמת

Wolverchenus

New member
מעניין שבחרת לחשוב על זה כהטפה

כאשר זו פעולה של פורום אבולוציה שמתכוון להעביר את הלינקים האלה בעיקר לאנשים שיבואו לתוך הפורום בשאלות שכבר ענינו עליהם (ושלוקות במיסקונספציות) בניגוד ללרוץ לפורומים בכל האינטרנט ולהפיץ את הרעל כמו "שופר" או "האמת" או כל דרעק אחר.

לייבניץ

New member
בניגוד לדת, מדע אינו זקוק לתעמולה.

נושא האתר שציינת הוא- Index to Creationist Claims והוא מעלה תשובות לטיעונים של בריאתנים על תורת האבולוציה. אני הייתי מעדיף שהפורום שלנו יעסוק באבולוציה ולא בהוכחות לקיומה, כפי שפורום פיזיקה עוסק בפיזיקה ולא בטיעונים לנכונותה.

SilentMike

New member
גם אני.

אבל העובדה היא שהבריאתנים באים, ובאמתחתם תעמולה שעשויה להפיל בפח אנשים שאין להם הידע הדרוש. לכן, אם החלטנו לאפשר להם לבוא, יש לענות, ואם החלטנו לענות, מדוע לא לרכז תשובות?

Wolverchenus

New member
אני מסכים עם SilentMike

אבל אני מוכן גם להיות ניצי יותר ולהגיד שכן, המדע זקוק לתעמולה או יותר נכון לפירסום (כדי שזה ישמע הגון). ברור לנו הרי שרוב האנשים לא נחשפים לתשובות המדעיות אלא רק לשמעטא שיש אינטרס לאנשים נצלניים או בורים להפיץ אז למה לא לתת להם את זה בתפוצה רחבה במקום להפקיר אותם לבורות?

אבוקדו23

New member
אז לא הייתי פה כל כך בסופש,אבל...

מייק (הבחור מהאתר - לא השתקן שלנו, אנחנו כבר על בסיס של שמות פרטיים) עדיין לא חזר אלי. אני אחשוב לתומי ש"שתיקה פירושה כהסכמה" ואתחיל לעבוד על זה יותר לעומק. אני מנסה עכשיו לעשות משהו שיעשה לנו את החיים קצת יותר קלים, בתקווה שיום שני אני אעלה הנה משהו שיאפשר לנו להתחיל לעבוד. זה בתרגום חופשי הנושאים שהוא מדבר עליהם - שרשרו הנה כל מי שמעוניין (ואם יש תחום שהוא מעדיף במיוחד)... Brush Up Your English פילוסופיה ותיאולוגיה ביולוגיה חקר המאובנים (יש לזה שם יותר ברור אחר שהוא לא פליאונטולוגיה?) גאולוגיה אסטרונומיה וקוסמולוגיה פיזיקה ותרמודינמיקה אנטי-אבולוציוני כללי בריאתנות תנכית התכנון התבוני בריאתנות (אחרת)

SilentMike

New member
תשמע.

אני מתחיל בינתיים לעבוד על חוב קודם שלי. וזה לערוך את כמה מההודעות שלי למאמרים. אני אעלה אותם לפורום. חוץ מזה יש לי את התרגום למשהו קודם מ-TalkOrigins.org בהארד דיסק (ראיות מהאונטוגנזה למאקרו-אבולוציה). העלתי אותו לכאן כבר פעמיים (הוא נמצא בארכיוני הפורום, מחולק לאברעה קבצים קטנים, אם תחפשו). אם צ'ארלס יסכים ואין בעיית זכויות אני מוכן לשלוח את התרגום כולו שיכנס למאמרים או שיהיה נגיש מהעמוד הראשי בצורה אחרת.

Wolverchenus

New member
יש תחומים שאני מעדיף שלא

וזה ביולוגיה, פליאונטולוגיה וגאולוגיה שהם די רחוקים ממני כיום אז יהיה לי יותר קשה לתרגם.

SilentMike

New member
תן לי אותם אחד אחד.

לא בטוח כמה זמן יהיה לי ומה יהיה ההספק שלי כך שעדיף שתתן לי עמודים בבודדת ולא ב-Bulk. אין בעיה שתיתן לי דברים קשים עם מושגים מדעיים . אני אסתדר איכשהו עם מילונים וכו'. תרגום זה תחביב שלי.

Caligola

New member
ביולוגיה, חקר מאובנים, גאולוגיה הם

העדפות שלי. אם יהיה צורך אוכל לעשות גם תחומים אחרים.

למעלה