משך זמן יעילות החיסונים

the silent

New member
משך זמן יעילות החיסונים

שלום רב! לפני כשנה נסעתי לטיול במזרח ולהלן החיסונים שקיבלתי: 1.קדחת מוח יפנית 2. צהבות B וגם A אני חושבת... 3. טיפוס הבטן 4. פוליו אני מתעתדת להיות בדרום אמריקה בפברואר (כרגע אני בארה"ב) ושאלתי היא -האם החיסונים שעשיתי לפני שנה עדיין תקפים או שאני צריכה לעשות שוב? אודה לכם על תשובתכם :) יום נעים.

תשובה

שלום רב ! חיסונים נגד פוליו ונגד קדחת המוח היפנית לא נדרשים כלל לטיול לדרום אמריקה. ובכל זאת, חיסון שקיבלת נגד פוליו בתוקף כ-10 שנים, כאשר החיסון נגד קדחת המוח היפנית (במידה ועשית אל כל 3 המנות אז) דורש כל שנתיים ובטח כל 3 שנים מנת דחף אחת נוספת. אבל אני מדגיש שוב - לדרום אמריקה את שני החיסונים הללו בכלל לא צריך לעשות. טיפוס הבטן בתוקף ל-3 שנים צהבת A קרוב לוודאי עשית אז רק מנה אחת ולא השלמת את המנה השניה לאחר ~ חצי שנה. במקרה כזה, יש להשלים עכשיו את המנה השניה. במידה וכבר קיבלת בעבר 2 מנות של החיסון, את מחוסנת לשנים רבות מאוד (מעל 20-30 שנה ויתכן אף לכל החיים). כנ"ל לגבי צהבת B - החיסון המלא אמור לכלול 3 מנות זהות. אם עשית אז - את מחוסנת לשנים רבות מאוד. אם לא השלמת - צריך לעשות זאת עכשיו. ומאוד חשוב: בנוסף לחיסונים שכתבת שעשית לפני הנסיעה למזרח, יש לבצע חיסון נגד קדחת צהובה (Yellow Fever) - מנה אחת כולל תיעוד בפנקס החיסונים הבינלאומי או אחר לפני נסיעה לדרום אמריקה !!! החיסון הינו חיסון חובה במדינות רבות בדרום אמריקה, וזאת בנוסף להמלצה להיות מחוסנת נגד המחלה. סביר מאוד להניח, שבמעברים בין מדינה אחת לשניה בדרום אמריקה יכולים לדרוש ממך להציג את פנקס החיסונים עם תיעוד של החיסון הזה !! במידה ויש לך ספקות - לא עשו לך את החיסון הזה לפני נסיעה למזרח כי לא היה שום צורך בכך. בהצלחה !

למעלה