משך זמן קצר לפני טיסה וחיסונים

krach

New member
משך זמן קצר לפני טיסה וחיסונים

שלום, אח שלי מאושפז בתאילנד. הייתי מעוניין לבדוק אופציה של טיסה לשם למשך של עד לשבוע אחד ובמידה והמצב יחמיר אז להחזיר אותו איתי עוד באותו היום. במידה ואצליח למצוא כרטיס טיסה וכו' אם אני הולך לשבת רוב היום בבית חולים שמן הסתם יהיו שם כל המחלות היותר יפות שיש בתאילנד... אילו חיסונים אני צריך לקחת? העפתי מבט באתר של משרד הבריאות ואני ראיתי אילו חיסונים אני צריך - אבל אם אני אטוס זה ביום שבת - ראשון .. אין לי חודש לחיסונים או אפילו שבועיים.. במה אני מסתכן? מה אתם ממליצים? והם יש פתרונות בצורה של חיסונים אחרים? (נ.ב מישהו יודע איך אני מוציא דרכון ככה זריז? - כן אני מהאופטימיים..) תודה מראש.

תאילנד מהיר

אפשר לנסוע. כדאי להתחסן בעיקר נגד צהבת A וטיפוס הבטן. אם אתה מעל 30 אז גם נגד חצבת. השאר פחות משמעותי לסוג כזה של נסיעה

krach

New member
תודה ושאלה נוספת

דבר ראשון תודה על התגובה המהירה. אומנם ענית לי על השאלה המקורית אולם ישנם פערים בין המלצות משרד הבריאות לטיולים קבוצות 1,2 (כלומר טיולים מאורגנים/טיסה קצרה לצורך עסקים בשני המקרים טיולים לאזורים עירוניים) בחוזר שמופיע אצלם מצויין שיש להתחסן ל APxY'z כאשר אני עדיין לא יודע מה זה z.. ולדלקת כבד נגיפית,פוליו וקדחת צהובה וגם טיפוס הבטן (שאת ציינת ולא מופיע) ראיתי שחיסון אחד מספיק האם זה מדוייק? קיצר ממה נובע השוני? זה לא שאני לא מעריך את הידע והניסיון שיש לך כמו זה שאני היפוכונדר
[רק מחר אדע אם יש טעם לטוס או שהטיפול החדש יעזור אולם אם אטוס אז לבית החולים בבנקוק].

המשך

אז ככה- משרד הבריאות ממליץ גם על חיסון נגד פוליו. חיסון נגד קדחת צהובה ממש לא צריך (אם תשים לב זה למי שמגיע מאזורי קדחת צהובה ואתה לא. בקיצור, אם אתה ממש רוצה לצאת על הצד הבטוח מקסימום החיסונים שאפשר והגיוני לקבל- צהבת A, טיפוס הבטן (שמומלץ כיום לכל מי שנוסע גם לתקופה קצרה למרות שהטבלה שמצטט משרד הבריאות אינה מעודכנת), פוליו, טטנוס אם לא חוסנת ב 5 שנים האחרונות וחצבת אם נולדת לפני 1978.

krach

New member
נהדר תודה! (ועוד שאלה אחרונה)

המון תודה, אני יליד 1981 האם הטבלה מדוייקת? <table border="1"><tr><td> סוג מחלה </td><td> שם החיסון</td><td> כמות זריקות והפרש זמנים בין זריקה לטיסה </td></tr><tr><td>צהבת A </td><td> חיסון בשם Havrix </td><td> זריקה אחת (ויכול לקחת ביום הטיסה) </td></tr><tr><td> טיפוס בטן /td><td>חיסון בשם Typherix </td><td> זריקה אחת (ויכול לקחת ביום הטיסה) </td></tr><tr><td> פוליו</td><td> תרכיב אלק</td><td> זריקה אחת (ויכול לקחת ביום הטיסה) </td></tr><tr><td> טטנוס</td><td> Diphteria Tetanus DT</td><td>זריקה חת (ויכול לקחת ביום הטיסה) </td></tr></table> שכן אני דליתי את המידע מהרשת.. ורציתי לוודא שאני אכן אוכל לקבל את כל הזריקות ביום ראשון ולטוס ללא חשש.

krach

New member
ענק זה לא עובד פה..

איך אני אוהב דברים כאילו :p קיצר אני יליד 1981 הטבלה ששלפתי נראית ככה: סוג מחלה | שם החיסון | כמות זריקות והפרש זמן בין זריקה לטיסה צהבת A | חיסון בשם Havrix | זריקה אחת (ויכול לקחת ביום הטיסה) טיפוס הבטן | חיסון בשם Typherix | זריקה אחת (ויכול לקחת ביום הטיסה) פוליו | תרכיב סאלק | זריקה אחת (ויכול לקחת ביום הטיסה) טטנוס | Diphteria Tetanus DT | זריקה אחת (ויכול לקחת ביום הטיסה) שכן אני דליתי את המידע מהרשת.. ורציתי לוודא שאני אכן אוכל לקבל את כל הזריקות ביום ראשון ולטוס ללא חשש. תודה מראש

חיסונים בדחיפות

שלום אתה יכול לעשות את החיסונים שציינת ולטוס אח"כ. לחלק מהחיסונים תופעות לוואי מינוריות, דוגמת תופעות מקומיות באתר ההזרקה ולעיתים קצת חום (בעיקר עם טטנוס). כפי שאתה מבין, זה לא צריך למנוע את ההתחסנות ואת הטיסה נסיעה טובה ובהצלחה

למעלה