משך סקירה מאוחרת

מיה76

New member
משך סקירה מאוחרת

שלום, את הסקירה המוקדמת ביצעתי דרך קופת חולים (מאוחדת - הטבה הניתנת במסגרת ביטוח "שיא" המשלים) הסקירה היתה מאוד מקיפה ומאחר והרופא מאוד נחמד ומקצועי והומלץ ע"י הרופא המטפל שלי, החלטתי כי גם את הסקירה המאוחרת אזמין אצלו, דרך קופת החולים (הביטוח מאפשר ביצוע של 2 בדיקות מורחבות בהריון), ואחסוך עלות בדיקה פרטית. השבוע, בעת הזמנת התור לסקירה המאוחרת, נאמר לי ע"י המזכירה כי לא ניתן יותר להזמין סקירה מורחבת כיוון שהחל מתחילת החודש ועפ"י המלצת איגוד רופאי האולטרסאונד, נעשה "יישור קו" בבדיקות וכעת מוצעת בדיקה אחידה לכולן, מורחבת יותר ממה שהיה עד כה. אורך התור שנקבע לצורך העניין הוא 20 דקות. כששאלתי מדוע קצר מהתור שנקבע לסקירה המוקדמת (30 דקות ובפועל נמשכה 40 דקות) ענתה כי המוקדמת תמיד יותר ארוכה כיוון שהאיברים קטנים ויותר קשים לזיהוי. שאלותי הן: 1. האם אכן סקירה מאוחרת מורחבת קצרה יותר מסקירה מוקדמת? 2. האם 20 דקות הן לא זמן קצר מדי לביצוע בדיקה מקיפה? 3. האם יתכן כי בעקבות התקנה החדשה ומאחר והבדיקה ניתנת כעת לכולן הורחבה הבדיקה הבסיסית אך מנגד צומצמה הבדיקה המורחבת שניתנה למבוטחות המשלים בעלות גבוהה יותר? כרגע אני מתלבטת האם לבצע את הסקירה שהוזמנה או להזמין בדיקה פרטית במקומה אשמח להתייחסותך

משך סקירה

שלום כל השאלות לגבי משך הסקירה ומה כלול בבדיקות המשלים וכו' עלייך לשאול בקופ"ח.

למעלה