משכורות באמאזון ניו יורק

sbhtk171

New member
משכורות באמאזון ניו יורק

שלום,
אני מתראיינת למשרה באמאזון ניו יורק לקראת רילוקיישן.
המשרה היא data scientist ויש לי דוקטורט בהנדסת חשמל וניסיון רלוונטי לתחום.
ביקשו ממני להגיד מה השכר שאני מבקשת.
רציתי לדעת מה מקובל לבקש במקרים מסוג זה.
תודה!

Beni96

New member
הכי טוב להגיד את האמת

שאת לא יודעת מה הסטנדרט בתחום
בטוח לא פחות מ250 לדעתי, אבל יכול להיות שהמשרה משלמת 300 ויכול להיות גם הרבה יותר
אני לא הייתי נוקב במספר בשלב הזה ..

meir12121

New member
אין לי מושג ירוק בראיונות עבודה, אבל...

... יש לי קצת מושג במשא ומתן באופן כללי.
קודם כל קחי בחשבון שעלויות המחיה באזור ניו יורק גבוהות ומי שמגיע מישראל לפעמים טועה כלפי מטה בהערכת העלויות, יש כאן בפורום אנשים שיכולים לעשות לך סדר בנושא הזה יותר טוב ממני.
אם אמזון החליטו "ליבא" אותך מישראל כנראה שהם מאוד מעוניינים בך, וידוע שכשאמזון מעוניינים במישהו הם גם מוכנים לשלם יפה על זה. אז...
קודם כל אני הייתי מתחמק מלהגיד כמה את מבקשת ומבקש לשמוע כמה הם מציעים. את יכולה להגיד משהו בסגנון "אני עדיין לא מגובשת על הסכום הייתי רוצה לשמוע כמה אתם מציעים".
קחי בחשבון שמעבר לשכר יש גם תנאים נלוים כמו, ביטוח בריאות, מענק חתימה, בונוסים וכו' - את רוצה לקבל הצעה על כל החבילה.
ברגע שהם הציעו סכום מסוים, הייתי ממשיך ושואל מה לגבי תנאים נלוים, איזה ביטוח בריאות אתם מציעים והאם יש מענק חתימה.
ברגע שהציעו את התנאים נקבעה ריצפה שממנה ניתן רק לעלות.
נניח שהציעו 300K. אני הייתי מנסה לבקש יותר אבל לא בשפה של אולטימטום, למשל "האם יש אפשרות שתעלו את זה ל-330K". הם יכולים להגיד שאין אפשרות לשנות, להסכים למה שביקשת, או להציע משהו באמצע.
בשלב זה יש לך את האופציה לקבל את מה שהציעו לאחר שמיצית את כל האפשרויות.
עכשיו, אין לי מושג אם העצות הנ"ל הן "פוליטיקלי קורקט", כפי שציינתי אין לי מושג מה מקובל ומה לא מקובל בסיטואציה הספציפית שלך.
אם טעיתי במשהו אני מקווה שחברי הפורום יתקנו אותי, כדי שלא יקרה מצב שאגרום לך נזק...

ilanvag

New member
בשום אופן אל תנקבי במספר!

עם רזומה ורקע כמו שלך, וכשאני מבין שאמאזון רוצים אותך -- תני להם להיות הראשונים שנוקבים במספר. תאמרי להם בצורה כנה שאת לא יודעת מהו הסכום המקובל עבור תפקיד ורקע כמו שלך בניו-יורק, ושאת סומכת עליהם שהם ייתנו לך הצעה הוגנת; ושאחרי שהם ייתנו לך הצעה, את תבדקי ותראי אם זה מתאים לך.

תגלשי קצת בגוגל ותקראי על נושא של משא ומתן ועל מושג ה"עוגן" (anchor) בנושא הזה. יש המון תיאוריה (ופרקטיקה) בנושא הזה, לפעמים כדאי להיות ראשונים שקובעים את העוגן, ולפעמים עדיף לתת לצד השני לעשות זאת (במיוחד אם יש סיכוי סביר שהעוגן של הצד השני יהיה גבוה יותר משלך, או שאת חוששת שהעוגן שלך יהיה נמוך מדי -- שזו בדיוק הסיטואציה פה).

ולכן, תני להם להיות הראשונים שנוקבים במספר ה"עוגן". אם אמאזון נותנים לך "עוגן" נמוך מדי, את תמיד יכולה לצחוק ולומר להם שהם לא רציניים. אם העוגן נשמע לך סביר -- שם מתחיל הכיף ושם מתחילים במשא ומתן, להעלות את המספר אל מעל ל-עוגן (ואפילו הרבה מעל...).

אין לי מושג מה משלמים בתחום הזה בניו-יורק, אבל יש לנו פה חבר בפורום שהוא בתחום דומה בעמק הסיליקון, ועם רקע דומה לשלך. מקווה שהוא ייכנס בהמשך להגיב.

בכל אופן, ועל סמך ידע מאוד מועט שיש לי -- כל סכום שייפול משכר בסיס של 250 עד 300 אלף דולר הוא בדיחה (וייתכן שהסכום האמיתי הוא אפילו גבוה יותר -- ולכן את צריכה לתת להם להיות ראשונים לנקוב בסכום), ובנוסף לזה צריכים להיות עוד בונוסים, מניות, ועוד כל מיני תוספות.

ואגב, עוד משהו שאותו בחור אמר בזמנו -- כשהוא ביקש את מה שהוא ביקש, בשיחת טלפון, הוא החליף צבעים והיה בטוח שאין מצב שהם יסכימו, כי זה היה סכום דמיוני מבחינתו.

הם הסכימו.

בדיעבד, הוא יודע שכנראה והוא היה יכול לקבל גם יותר (הוא לא אמר את זה במלים מפורשות כאלו, אבל זו הייתה התחושה שלי מתוך מה שהוא כתב).

בהצלחה

Kender00

New member
לפי דעתי אם היא לא הולכת לנהל מחלקה בתחום הזה ולפי מה שאני

יודע על מה שאמזון משלמים (מחברים) בעמק הסיליקון אין סיכוי לבסיס של 250 אלף
&nbsp
מבנה השכר של אמזון (שוב לפי ידעתי מחברים) בנוי בצורה אחרת, לרוב מפתחים יקבלו כ 180 אלף בסיס, ורוב הכסף מגיע מהאופציות שהם נותנים, אבל גם שם זה בנוי בצורה שונה מהרוב, האופציות ניתנות 5 אחוז אחרי שנה, עוד 15 אחוז בסוף שנה שניה ואז 20 אחוז כל חצי שנה, בשנתיים הראשונות הם נותנים בונוס חתימה (משלמים אותו בחלקים שווים כל חודש) על מנת לפצות על החוסר במימוש האופציות... והמשנה השלישית זה רק האופציות והבסיס.
&nbsp
הבונוסים השנתיים שלהם מצחיקים יחסית לשוק, והרוב מבוסס על ביצועי המנייה (שעשתה די יפה בשנים האחרונות ובכלל)
חבר טוב גם אמר שלפי הדעה הרווחת אם המנייה עשתה טוב כמעט ואין בונוס שנתי…
&nbsp
שוב זה מבוסס שיחות עם חברים שעבדו ועובדים שם

meir12121

New member
לפי מעט פרטי הרזומה נראה לי שזה יותר ממפתח רגיל

לא הייתי משווה אותה לסולם השכר הרגיל של אמזון.
השאלה היא כמובן עד כמה אמזון רוצים וצריכים אותה. אם אמזון הם אלה שיזמו את הפניה אליה אז נראה לי שיש לה "מנוף" די טוב במשא ומתן וניתן להיות מעט יותר אסרטיביים בדרישות. אם היוזמה היא של העובדת אז המנוף פחות חזק, אבל עדיין הם מוכנים להיכנס עבורה לכל "הבלגאן" וההוצאות של להביא עובד מחו"ל... אז יתכן שהם רוצים אותה מאוד.

Kender00

New member
אז זהו אני לא משווה למפתח רגיל. אחד המחברים שלי מנהל באמזון

וכמובן שזאת חברה גדולה,
הוא היה שמח אם הייתי מצטרף לצוות שלו
אז בגלל זה יש לי את המידע לגבי זה
&nbsp
ולמשל בקיץ עזבה מישהו במחלקה שהוא נמצא (היא באותו תחום כמו פותחת השרשור), היא עברה לגוגל רק בגלל שבגוגל היא קיבלה כמיליון דולר באופציות לארבע שנים (250 אלף לשנה) הבסיס שלה נשאר בערך אותו דבר…

sharonr5

New member
תשובה מ data scientist

אני לא עובדת באמזון אבל מכירה אנשים במקצוע שם ומקוה שאת יודעת למה את נכנסת :) בגלל הסגנון עבודה באמאזון, לא הייתי לוקחת מתחת ל-300 (לא הייתי עובדת עבורם בכלל, אבל נגיד שכן), או משהו כמו 250 בסיס ועוד 200 באופציות. את צריכה תוך שנתיים-שלוש כזה להגיע לחבילה של חצי מיליון (לא אמרת כמה ניסיון יש לך, אבל בהנחה שלפחות שנתיים) אבל בהחלט כמו שאמרו לך אחרים, ומהניסיון שלי, לא נותנים מספר ראשון אף פעם.

sbhtk171

New member
מה הכוונה ''יודעת למה את נכנסת''?

נשמע שפרט לתנאים כספיים טובים לא נעים לעבוד שם?

meir12121

New member
תעשי חיפוש בגוגל

is amazon a good place to work
... יש שם דעות לכאן ולכאן.

oligomerization

New member
אמזון חברה מדהימה אבל...

אמזון חברה מדהימה - יש כמה וכמה ישראלים שעובדים גם במשרדים שלהם בניו יורק וגם במשרדים שלהם בג'רסי (אתה הולך לעבוד בשביל אמזון? AWS? או אחד מחברות הבת שלהם AUDIBLE לדוגמא?)
עשית כבר את סבב הראיונות שלהם ? (יום מרוכז של ראיונות - בדרך כלל 5 ראיונות ) - כחלק מהתהליך אתה יכול לבקש מHR לדבר עם עובדים ישראלים(לא יסתכלו על זה בצורה שלילית).

מה שכן - קורעים שם את התחת (אני מניח שזה תלות מחלקה ותפקיד)... בכל אופן אל תתבייש לדבר עם ישראלים שעובדים במחלקה\חטיבה שאתה הולך לעבוד...

לפני כמה שנים היה תחקיר ענק בניו יורק טיימס שראיין עשרות עובדים (ראה לינק) עם תיעוד על אנשים בוכים בקיובקלים וכל מיני סיפורי אימה כאלו ואחרים...

אני מכיר אישית 2 מהנדסים שעובדים בAWS - שבסך הכל נהנים מאד - מה שכן, אין להם ילדים, מאד אוהבים את העבודה, ואין להם בעיה לתת שעות\סופשים כל עוד הם עובדים על בעיות מעניינות.

Kender00

New member
די מדויק ממה שאני מכיר ושמעתי מחברים

אמזון זאת מספר חברות (לא חברה אחת כולם חולקים את השם אמזון אבל אז יש תוספת)
&nbsp
לפי מה שחבר שלי אמר זה נורא תלוי בתחום (לא תחום פיתוח יותר תחום עסקי)
למשל ב AWS יש הרבה אתגר ומאוד מעניין אבל יש שם burnout מאוד גדול והרבה אנשים לא מחזיקים שם תקופות ארוכות
שזה די בעיתי עם שיטת האופציות שלהם, כפי שציינתי מתחילים להפגש עם החלק הגדול אחרי שנתיים וחצי (5% שנה ראשונה, 15% שנה שניה ואז כל חצי שנה 20%)
בניגוד לרוב החברות שנפגשים עם 25% אחרי שנה ו 50% אחרי שנתיים (כמובן שיש חברות נוספות שלהם יש מדיניות תשלומים אחרת)

Boston Guy

New member
הכוונה היא שאמאזון צברה מוניטין של תרבות אירגונית אגרסיבית

החברה, למרות שהיא חברת ענק, פועלת במנטאליות של צוותי עבודה קטנים יחסית, שלעיתים קרובות עובדים תחת עומס עצום ולוחות זמנים אולטרה-אגרסיביים.
כל אחד מהצוותים הללו הוא ACCOUNTABLE לפרוייקט שעליו הוא עובד מקצה לקצה - וכל אחד מחברי הצוות חי בידיעה שאם הוא יפשל או לא יעמוד בזמנים - כל חברי הצוות שלו יתנו את הדין על התוצאות.
זו מנטאליות מאוד סטארט-אפיסטית, ואנשים שהולכים לעבוד בחברת ענק שבה יותר מחצי מליון עובדים לא בהכרח מצפים לזה.
זו לא סביבת עבודה שמתאימה לכל אחד - בעיקר לא למי שלא מתפקד טוב תחת לחץ.

sharonr5

New member
ניראה שענו לך...

לי יש ילדים קטנים אז לא מתאימה לי הסביבה הזאת, אבל יש כאלה שבהחלט כן.
מה שכן, לא הייתי הולכת רק בגלל הכסף. אפשר בקלות להרויח 50 אלף פחות (שאחרי מס כבר לא כזה הבדל בסכומים האלה) ולעבוד בחברות מגניבות לא פחות עם בעיות מעניינות לא פחות (או אפילו יותר :) ). הסכומים האלה ניראים מסנוורים מהארץ, אבל הם מאוד רגילים פה ולא חייבים לתת את כל החיים בשביל זה.

meir12121

New member
עוד נקודה לאור מה שבוסטון ואחרים כתבו כאן

לאור כל מה שנאמר כאן, אני במקומך הייתי משקיע כמה מאות דולרים ונכנס לשיחת יעוץ עם מומחה בתחום חוזי רילוקיישן, בטוח שיש עורכי דין או יועצים שמתמחים בזה.
לאור האגרסיביות של אמזון, אחד הדברים שהייתי רוצה לראות בחוזה שלי זה סעיף המדבר על פיצוי במקרה ומפטרים אותי, נניח לפני שעברה שנה למשרה, אני חושב שזה נקרא, Termination Clause.

למעלה