בשום אופן אל תנקבי במספר!
עם רזומה ורקע כמו שלך, וכשאני מבין שאמאזון רוצים אותך -- תני להם להיות הראשונים שנוקבים במספר. תאמרי להם בצורה כנה שאת לא יודעת מהו הסכום המקובל עבור תפקיד ורקע כמו שלך בניו-יורק, ושאת סומכת עליהם שהם ייתנו לך הצעה הוגנת; ושאחרי שהם ייתנו לך הצעה, את תבדקי ותראי אם זה מתאים לך.
תגלשי קצת בגוגל ותקראי על נושא של משא ומתן ועל מושג ה"עוגן" (anchor) בנושא הזה. יש המון תיאוריה (ופרקטיקה) בנושא הזה, לפעמים כדאי להיות ראשונים שקובעים את העוגן, ולפעמים עדיף לתת לצד השני לעשות זאת (במיוחד אם יש סיכוי סביר שהעוגן של הצד השני יהיה גבוה יותר משלך, או שאת חוששת שהעוגן שלך יהיה נמוך מדי -- שזו בדיוק הסיטואציה פה).
ולכן, תני להם להיות הראשונים שנוקבים במספר ה"עוגן". אם אמאזון נותנים לך "עוגן" נמוך מדי, את תמיד יכולה לצחוק ולומר להם שהם לא רציניים. אם העוגן נשמע לך סביר -- שם מתחיל הכיף ושם מתחילים במשא ומתן, להעלות את המספר אל מעל ל-עוגן (ואפילו הרבה מעל...).
אין לי מושג מה משלמים בתחום הזה בניו-יורק, אבל יש לנו פה חבר בפורום שהוא בתחום דומה בעמק הסיליקון, ועם רקע דומה לשלך. מקווה שהוא ייכנס בהמשך להגיב.
בכל אופן, ועל סמך ידע מאוד מועט שיש לי -- כל סכום שייפול משכר בסיס של 250 עד 300 אלף דולר הוא בדיחה (וייתכן שהסכום האמיתי הוא אפילו גבוה יותר -- ולכן את צריכה לתת להם להיות ראשונים לנקוב בסכום), ובנוסף לזה צריכים להיות עוד בונוסים, מניות, ועוד כל מיני תוספות.
ואגב, עוד משהו שאותו בחור אמר בזמנו -- כשהוא ביקש את מה שהוא ביקש, בשיחת טלפון, הוא החליף צבעים והיה בטוח שאין מצב שהם יסכימו, כי זה היה סכום דמיוני מבחינתו.
הם הסכימו.
בדיעבד, הוא יודע שכנראה והוא היה יכול לקבל גם יותר (הוא לא אמר את זה במלים מפורשות כאלו, אבל זו הייתה התחושה שלי מתוך מה שהוא כתב).
בהצלחה