משכורות בתחום בארץ

yanivfel

New member
משכורות בתחום בארץ

מעניין אותי לשמוע מכם, מהו, לפי דעתכם, גובה השכר של אנימטור בארץ, בהתאם לתיאור הבא: לצורך העניין נניח שהוא עובד לבד בחברה שהיא לא יצרנית סרטי תלת-ממד בהגדרתה אבל כזו שבחרה להפיק את הקליפים התלת-ממדיים שלה לבד באמצעות האנימטור הבודד, ולהטמיע אותם באתר האינטרנט שלה. עוד לצורך העניין, האנימטור הבודד יוצר הכל - מהסקיצה, דרך המידול, הטיקסטור והרינדור, עד להטמעת הסרטים בסטרימינג, באתר החברה. למה? בגלל שאני איש מולטימדיה (ארט דיירקטור בסביבת מדיה דיגיטלית). תמיד העדפתי עבודה בחברות, באופן עצמאי, בשל השליטה הרחבה שלי בכל תחומי המדיה מהתכנון ועד לביצוע. תמיד רוצה לדעת כיצד להעריך את עצמי, אז כדי לפרק את ההערכה הזו לגורמים, אני מעוניין לקבל פרספקטיבה לרמת השכר של אנימטור, כדי להוסיף אותה לממוצע שאר התפקידים שאני מבצע בחברה. בברכה, יניב פלדמן (לשעבר מנהל פורום גרפיקה ודפוס בתפוז, לצד אורן).

דבר ראשון שווה לעשות חיפוש בפורום אנימציה

אני מניח שזה נשאל שם מספר פעמים (פורום 271). שווה להריץ חיפוש עם המילה שכר גם פה, זה נשאל פעמיים בחודש האחרון. אם לקצר את התשובות אז בגדול שכר התחלתי עומד על סביבות ה5000 ש"ח נטו למתחיל והרף הגבוה ביותר לשכיר, שלי יצא להכיר עמד על סביבות ה250 דולר ברוטו לשעת עבודה (משמרות נעות בין שמונה לעשר שעות) ועד כמה שידוע לי השכירות הזאת לא נמשכה הרבה זמן וזה היה די חריג על נוף התעשייה הישראלית.

Esteviezer

New member
*תיקון

הרבה פעמים השכר ההתחלתי קרוב מאוד לשכר המינימום, בעיקר בסטודיואים הגדולים. אבל באופן כללי אנימטורים (או תלתיסטים) עם קצת נסיון יכולים לקבל משכורת שנעה בסביבות הממוצע במשק, וקצת מעבר לזה. המנוסים והמוכשרים יותר יכולים בקלות להרוויח גם יותר מזה. פרילאנסרים ירוויחו בד"כ בין 150 ל-300 דולר למשמרת (שוב, בהתאם לנסיון וכישורים). בומס, אני מניח שהתכוונת ל-250 דולר למשמרת (ולא לשעה), נכון? תקן אותי אם טועה - אני אתחיל את המו"מ הבא שלי מנקודת מוצא אחרת לגמרי

אני לא טועה, ואין יותר משכורות כאלה בארץ

לאנימטורים ולאנשי תלת מימד שכירים, עד כמה שידוע לי. מצד שני הדולר היה הרבה יותר נמוך והמיסוי לא השתנה בהרבה (60% למדינה). תקופת תחילת פריחת ערוץ 2 כשהם ממש חשבו שהם יכולים לשלם משכורות כאלה. והוא אחד מהאנשים שידעו לעומק פשוט כל חלק מהתחום. אחרי 3 חודשי עבודה הוא פתח סטודיו משל עצמו. ואני למדתי ממנו כל מה שאני יודע על פתיחים.

למעלה