משכורת בדולרים????

ברקנית

New member
משכורת בדולרים????

הציאו לבעלי עבודה באזור פלורידה ששכרה כ-3400$ בחודש, לנו בארץ זה נשמע הרבה אבל אין לנו מושג מה זה יחסית למחייה בארב"ב לציין שאנחנו זוג +3 ילדים קטנים. בבקשה אשמח לשמוע כל חוות דעת כנה שתעזור לנו לקבל החלטה.

odedee

New member
למה את מקמצת בפרטים?

האם הסכום הזה הוא נטו או ברוטו (נראה יותר סביר)? האם המגורים במיאמי או אורלנדו, או בעיר שדה נידחת? באופן כללי, למרות שאינני מכיר מקרוב את העלויות של פלורידה, השכר נראה לי נמוך ורחוק מלהיות מספיק למשפחה עם 3 ילדים.

ברקנית

New member
משכורת בדולרים??.

תודה לך על ההתייחסות! מדובר במשכורת נטו של 3200$ ואולי קצת יותר +100 תלוי במספר שעות העבודה, ולא מדובר באורלנדו או מיאמי , איך אפשר לברר יותר פרטים על עלויות מחייה שם על מנת לדעת איך להתארגן?

יהושע 50

New member
מציע לשאול בפורום ישראלים בחו"ל

יש שם חבר'ה שגרים בפלורידה ויוכלו לתת תשובות מבוססות.

odedee

New member
בטוחה בנטו הזה?

מי שמעסיק עובדים באופן חוקי בדרך כלל לא אומר את שכר הנטו - הוא יודע איזה ברוטו הוא נותן, אבל הנטו יהיה תלוי בכל מיני נתונים אישיים. גם בארץ מעסיק בדרך כלל ידבר על שכר ברוטו ולא נטו. בפלורידה, מברוטו של $3400 לחודש יוצא נטו של כ-$2700 אם לא טעיתי בחישוב.

ברקנית

New member
משכורת...

מדובר במשכורת ע"פ שעות ולא אמרתי חוקי או לא! אתם מדברים בקודים ואחרי ששאלתי נראה רק מפחיד יותר מי יכול לעזור ולספר לי עלויות מחייה כך שתהיה לי תמונה ברורה יותר! תודה עבור ההתיחסות והניסיון לעזור ואני אשמח מאד לשמוע עוד פרטים.

odedee

New member
נכון, לא אמרת חוקי או לא...

אנחנו בפורום עוזרים למי שעובר לארה"ב באופן חוקי. אם, כפי שאני מבין, מציעים לכם לעבור ולעסוק בעבודה לא חוקית, אני מציע לכם לברר עם המעסיק את הנקודות הבאות: - כיצד ומתי תוכלו לצאת מארה"ב לבקר בארץ (שוהים לא חוקיים מגורשים מארה"ב בלי גינונים מיותרים ואח"כ לא יכולים להכנס אליה בחזרה לפעמים 10 שנים, תלוי באורך השהיה הלא-חוקית). - איזה ביטוח רפואי תקבלו (שום חברה נורמלית בארה"ב לא נותנת ביטוח סביר למי ששוהה פה באופן לא חוקי, ואם חלילה תקלעו לסיבוך בריאותי תאלצו לשלם חשבונות של עשרות אלפי דולרים). - האם (ואיך בדיוק) תוכלו לקנות רכב, להוציא רשיון נהיגה, לקבל קו טלפון, להתחבר לטלוויזיה בכבלים. כדאי לבדוק מראש גם מי יסכים להשכיר לכם דירה אם אתם לא חוקיים. לא יודע איך זה בעיר הרלבנטית לכם, במקומות רבים אף אחד לא משכיר אם אתם לא חוקיים, ומי שישכיר לכם יגבה מכם שכר דירה מופרז על חורבה - בידיעה שלא תוכלו להתלונן. נשמע מפחיד? כן, מאד לא נעים להיות לא חוקי. במיוחד בימים אלה, אחרי 9/11, כשארה"ב מקשה מאד על מי שלא חוקי. מה שהיה פעם איננו עוד.

נשמע לי לחלוטין לא סביר

עבור משפחה עם שלושה ילדים, אבל לא ציינת פרטים כגון באילו גילאים הילדים, האם ילכו לבתי ספר ציבוריים או זקוקים למסגרות פרטיות? בכל אופן, זה נשמע לי ממש בלתי אפשרי לחיות על סכום כזה עם שלושה ילדים. אבל כמובן שזה תלוי בעלויות מחיה באיזור ספציפי שאותו לא ציינת.

ברקנית

New member
פנמה סיטי

מדובר כרגע על העיר פנמה סיטי בפלורידה. השאיפה היא להגיע חוקי וזה ברור כשמש , הכוונה היא שלי להרשם ללימודי תואר שני מקרן ההשתלמות שלי במשרד החינוך ואז הבנתי אפשר לשהות כסטודנטים אבל חוקיים? גילאי הילדים 1,5.5,9 . תודה עבור ההתייחסות

17205

New member
עם או בלי ביטוח בריאות?

קחי בחשבון שביטוח בריאות זה לפחות 600$ לחודש. בסכומם האלה אין הרבה הבדל בין נטו לברוטו.

mal1

New member
היי, עניתי לך גם בישראלים

אני חיה בדרום פלורידה, עם שני ילדים. השכר שציינת, לדעתי לחלוטין אינו מספיק. כמובן, לפני שיתנפלו עלי פה, תלוי בסטנדרטים אבל הסכום שציינת יספיק בדוחק לשכר דירה + ילד אחד בגן ואוכל והכל בצמצום (לא כולל רכב, שלא לדבר על רכבים, הוצאות רפואיות, בידור, ביגוד וכו'). לא מכירה את פנמה סיטי אבל הייתי מציאה לעשות חיפוש באתר של העיר ולבדוק מה ההכנסה החציונית (לא הממוצעת - ממוצע מושפע מציונים קיצוניים) ולהשוות. יש לקחת בחשבון שכמהגרים חדשים, הרבה דברים יהיו יקרים עבורכם יותר מאשר למקומיים (ידרשו למשל פקדונות לטלפונים סלולרים, חברות כמו חברת חשמל, מים, טלפון, ריבית גבוהה יותר על רכב וכו'). שיהיה בהצלחה בכל מקרה

ברקנית

New member
מה זה אתר של העיר?

תודה רבה עבור התשובה, ההצעה היתה לפנות לאתר של העיר איך מוצאים את האתר אשמח להכוונה, אמרת לא מספיק, אז מה הסדר גודל של כן מספיק על מנת לחיות בנחת ולא בדוחק אבל בלי להתעשר.

mal1

New member
מנסה לאתר לך את האתר של פנמה סיטי

בגדול, בשליפה מהמותן, הייתי אומרת שלא פחות מ-70K ברוטו. ההכנסה החציונית בקורל ספרינג (היכן שאנחנו חיים) למשל היא ברוטו65K. לדעתי - לא קל לחיות עם זה אבל כ-50% מתושבי העיר עושים זאת..

ברקנית

New member
תודת על הטירחה

של לחפש בשבילי את האתר! סליחה על הבורות מה הכוונה ב-70K ???

mal1

New member
70 אלף ברוטו.. אבל אפשר כמובן גם

עם פחות, בצמצום רציני

mal1

New member
ועוד אחד, שאומנם צריך לקחת

את המספרים בו בערבון מוגבל כי מעודכנים ללפני שנתיים, אבל יש בו המון טלפונים וקישורים שיכולים להיות שימושיים

למעלה