משכורת על בסיס אחוזים מהרווח

poiuyt13

New member
משכורת על בסיס אחוזים מהרווח

שלום.
אני מעוניין לפתוח חברה ולפתח מוצר חדש. מדובר במוצר שדורש תקופת פיתוח של לפחות חצי שנה ולאחר מכן אני צופה שיהיו בעז"ה הכנסות יפות. ההון העצמי שלי קטן ואין לי אפשרות לממן משכורות ראויות בתקופת הפיתוח. עם זאת, לאחר שיווק המוצר אני מאמין שאוכל לשלם סכומים יפים מאוד.
בהנחה שאמצא עובדים שמאמינים במוצר כמוני ומסכימים לכך, האם מותר לי לשלם להם על בסיס אחוזים מהרווח (בנוסף לסכום נמוך שאשלם להם בתקופת הפיתוח)? האם מקובלת צורת תשלום כזאת?
(בשלב זה אין לי כוונה להנפיק את החברה בבורסה, כך שאופציות לא רלוונטיות)

פתיחת סטארטפ - הצעדים הראשונים

הי,
שמי אמיר - מנהל הפורום לעסקים.
לשאלתך:
כן - אם תוכל לקחת עובדים ולשלם להם שכר נמוך תוכל לתת להם אופציות בחברה העתידית שתוקם.. (אתה יכול לחתום אתם על חוזה התקשרות שכל שעת עבודה למשל ממורת ב 150% ותומר למספר אופציות בהתאם לגיוס הקרוב שתעשה ולקופת ה ESOP שתפתח..).
נושא חלוקת אופציות/ מניות לא רלוונטית להנפקה בבורסה!! (בטח שלא בשלבים שבו אתה נמצא..)
אם זאת - מהשאלה שלך - אני מבין שאתה ללא ניסיון התחום. אז אשמח לתת מספר דגשים:
חצי שנה להביא מוצר לשוק (כולל פיתוח!!) זה ממש ממש לא מספיק!!.
בנוסף - להערכתי התקציב שיש לך לא יספיק!!
הייתי ממליץ לעשות קצת שיעורי בית.. - להערכתי כדאי לך להשקיע את הכסף בלהכין אנפורמציה מסחרית/ עסקית רלוונטית ובמקביל לפתח אפילו קונספט ראשוני/ סרטון המחשה למוצר שלך..
בעזרת תהליכים אלו תוכל להעריך באמת עלויות/ הוצאות/ צפי הכנסות/ חדירה לשוק/ רווחים עתידיים/ וכו וכו..
אחכ תוכל לגייס משקיע כספי שיממן את התהליך ואת המשכורות הדרושות (כולל משכורת שלך!!).
שים לב - מיזם/ חברה חדשה דורשים תכנון מדוייק ונכון. תהליכים מוגדרים ומטרות שיעלו את ערך החברה בכל שלב.. לרוב דרוש מספר גיוסים כדי להביא מוצר לשוק ובהתאם הדילול שלך ושל שאר בעלי המניות בחברה!!
המלצה שלי להכנס לאתר של בי-פוקוס www.b-focus.com
יש שם מאמרים רבים בתחום היזמות/ פיתוח מוצרים/ אסטרטגיות/ פטנטים וכו וכו.. הם יספקו לך תמונה קצת יותר רחבה.. בנוסף תעיף מבט בתהליכים ליזמים ולחברות.. זה התהליך שאתה תצטרך לעבור כדי להביא מוצר לשוק..
בהצלחה!

Itzik RDVC

New member
לעניות דעתי זה בין בעייתי מאוד למסוכן

יש במדינת ישראל חוק שכר מינימום ואם אדם יעבוד ללא שכר ויצליח להוכיח שהוא היה עובד שלך, אז יוכל לתבוע ממך את השכר תנאים וכו'.
לדעתי בכדי שאדם יעבוד ללא שכר על חשבון הצלחה עתידית, הוא צריך להיות שותף במיזם באחוזים מסויימים כך שיהיה ברור שהוא אחד הבעלים.
בהחלט חברות רבות מתחילות מגרעין של אנשים שעובדים ללא שכר.
בכל מקרה, לפני שאתה עושה את זה חשוב מאוד לקבל ייעוץ מעורך דין שמתמחה בתחום של עבודה וסטרטפים.

אופציה אחרת, זה למצוא משקיע שישים את הכסף לטובת השכר של העובדים.

יש לי חבר עו"ד שמתמחה בדיוק בנקודה הזו של ליווי מיזם בתחילתו ועזרה למצוא את המשקיע המתאים.
אם תרצה אחבר בינכם.

עוד משהו קטן, אסור לשכוח כי בתום הפיתוח של מוצר מגיע שלב של שיו ומכירות שגם עבורו צריך כסף רב, רבים חושבים שברגע שיש מוצר עובד הוא ימכר בקלות..... בהצלחה רבה

למעלה