משכחי כאבים בלידה-TENS

tonti

New member
משכחי כאבים בלידה-TENS

מישהי ניסתה? ולמה אני שואלת? כי חבר שאל אותי מה דעתי על זה (למטרות מקצועיות שלו) והיה לי קצת קשה להסביר לו למה אני לא אוהבת את זה. בקצרה-זה מאוד פולשני בעיני. זה שאין נזק לאמא או לתינוק זה לא מספיק לי. מה גם שלכאב יש פה תפקיד חשוב ולנסות להעלים/להפחיל אותו באמצעי כזה סינטטי לא מתחבר לי ללידה שלי. זה שונה מעיסוי, מים, תנועה. זה גם יכול למנוע ממני לזוז, לעשות קולות ואת כל שאר הדברים שהכאב גורם לי לעשות.

debby12

New member
מנהל
לא ניסיתי ולא מכירה

אבל ממה שהבנתי זה משהו רוטט כזה? בתחושה שלי זה לא פולשני אבל מאוד מלאכותי-מכאני. קצת כמו...ויברטור (אם כי גם ההיכרות שלי עם זה מוגבלת להרצאות של סקסולוגיות במסיבות רווקות וכאלה - אז אולי לא מאוד משכנע שאני משווה בין שני מכשירים שאת שניהם אני לא ממש מכירה) גם אני איכשהו לא מתחברת לזה בתחושה - איכשהו רוצה בלידה דברים פשוטים, שקטים, שלא רוטטים באופן לא-אנושי - כי דברים כאלה יכולים להפריע לי להתכנס לתוך עצמי ולתת לצירים "לקחת אותי". אולי זה באמת כי זה מין אורך גל התערבותי כזה שיוצר רעש-רקע לצירים ולכן מפריע לי להתמווד איתם? כי למרות שצירים כואבים יש להם מין "קצב פנימי" מסודר כזה שאפשר בהחלט לצלול לתוכו (מתחילים, מתגברים, יורדים חזרה, שקט מוחלט. וחוזר חלילה. בעיקר חלילה
). וזמזום מכאני כזה רציף שלא משתנה יחד איתם מפריע לדעתי. אין לי התנגדות עקרונית לזה - מי שרוצה זה נראה לי עדיף בהרבה נגיד על קיסרי אלקטיבי
- אבל גם אותי זה לא מושך.

tonti

New member
מלאכותי-מכאני.זאת ההגדרה שחיפשתי../images/Emo13.gif

rnati

New member
אותי זה פשוט עיצבן

ניסיתי בלידה הראשונה, בציר הראשון זה הרגיז אותי, בציר השני כבר העפתי את זה ממני. לא מספיק שכואב צריך גם לעקצץ אותי
גם אני כמו דבי, רוצה בלידה דברים פשוטים ואנושיים סביבי. דברים בסיסיים.

tookmy

New member
גם אותי זה ממש עיצבן

מראש לא התחברתי בכלל לרעיון של הטנס. אבא של פיצקה לפני הלידה כל הזמן הציע שיביא, אז הבנתי שחשוב לו לעזור ושהוא רוצה להרגיש שייך ומועיל אז אמרתי לו "יאללה תביא". אז היה. לא ניסיתי להתאמן עם זה לפני הצירים (שאז אולי זה היה פחות מעצבן). גם לא אהבתי את התחושה של זה ועוד פחות אהבתי שתוך כדי צירים הייתי צריכה ללמוד איך בדיוק מפעילים את זה, אז העפתי וזהו. הדבר שהכי תמך בי בשעות הארוכות בבית זה שנתנו לי יד לכווצ'ץ בצירים.

מאי261

New member
לי היה.

דווקא היה נחמד בהתחלה, אבל ברגע שהתחילו עם הפיטוצין זה כבר נהיה לא רלבנטי (ובמילים אחרות, זה לא ממש מזיז כשהצירים נהיים כואבים באמת)

nishnash

New member
TENS

(לא זוכרת כרגע את משמעות ראשי התיבות). נותן גירוי חשמלי לאיזור עליו מונחות האלקטרודות. מטרתו להוריד כאב. יש מספר הסברים לאיך בדיוק זה עובד. הרעיון הכללי הוא כזה: העצבים שלנו הם בעצם "חוטי חשמל" שמוליכים זרם בתדרים שונים. יש עצבים שונים שמוליכים מסרים במהירות שונה. כל המסרים נקלטים באזור מסוים בחוט השדרה ומשם עולים למח. הTENS שולח מסר לאותו אזור שמגיע יותר מהר מהמסר של הכאב, כך שכשמסר הכאב מגיע האזור בחוט השדרה "תפוס" ולא יכול להעביר את המסר. חוץ מזה הTENS אכן עושה ויברציות קלות בשרירים באזור שמרגישים לחלק מהאנשים כמו מסאז ולחלק כמו טיק מעצבן.

Srolla

New member
אני ניסיתי

אני ניסיתי בלידה הראשונה... ולא אהבתי מסיבה הפשוטה שבזמן הצירים המכשיר עזר והפחית את הכאב אך במידה מאוד קטנה. ובזמן שבין הצירים לא יכולתי ליהנות מהשקט (המכשיר עובד - מזרים זרמים כל הזמן ללא הפסקה אם כי ברמות שונות)

pregy

New member
אני לא בטוחה שאת מתכוונת למטרניטי

יוניט... מדובר במכשיר קטן שמסייע להקלת הכאב בערך באותו אופן שעיסוי יעשה זאת, הוא לא מפריע לך לזוז ולא כלום, ובעיני אם הוא עובד - זה אחלה פתרון... הוא אגב, ממש לא פולשני יותר ממגע על העור, ולצערי ממש לא "מעלים" את הכאב... מנסיוני עם יולדות יש כאלה שמאד לא מתחברות אליו ויש כאלה שהוא פשוט מסייע להן לעבור את כל / רוב הלידה... באופן אישי אני בהחלט מתכננת להכין אותו ללידה הבאה שלי ונראה מה יהיה הלאה..

קשתענן

New member
אני השתמשתי במטרניטי יוניט בלידה

הראשונה. התחברתי אליו עוד בבית והיתי איתו הרבה מאד שעות. הורדתי רק כשנכנסתי למקלחת וכשיצאתי חיברתי שוב - לא מנע ממני לזוז בכלל. הוא עזר לי מאד למשך הרבה שעות עד שלב מסוים שכבר לא.. כמה שעות אח"כ כבר קיבלתי אפידורל.

לא ניסיתי כי כולם אמרו שזה טוב עד

פתיחה 3-4. כאבים כאלה אין לי בעיה לעבור בדילוגים כך שחבל לבזבז כסף על זה. זה גם נראה לי מסורבל, ובמילא תנועתיות עושה את העבודה טוב יותר (אבל זה לא מה שמספרים ללקוחות הטנס הפוטנציאליות, כי הרי שכיבה על הגב מצריכה עזרה בשיכוך כאב...). זה מתחבר היטב ללידת גב ופחד של היולדת.

למעלה