משכנתא באחוז מימון נמוך עם הלוואת גישור

Daemonlior

New member
שלום,

אני בשלב בירור ראשוני לבניית תמהיל ואשמח לדעת מה מהאופציות היא האופטימלית עבורי.
המשכנתא כוללת הלוואת הגישור לתקופה של שנה כנגד כספים שיהיו זמינים בהמשך. מדובר ב 21% מימון (כולל הלוואת הגישור)
ההנחה שלי היא שהתמהיל השני הוא עדיף שכן מכיל פחות סיכון בתנאים דומים...
אשמח לשמוע את דעתכם!

1615744498254.png

נערך לאחרונה ב:

82little

Active member
ההבדלים בין התמהילים לא ככ משמעותיים. ענין של העדפה אישית.
ובענין העדפות אישיות. נראה לי שהייתי מפשט את הדברים והייתי נמנע מהלוואה מקרן ההשתלמות ומהלוואות הגישור, ולוקח משכנתא רגילה ב 744 א'. שליש פריים ל 20 שנים בפריים מינוס 0.7, שליש קלצ ל 7 שנים ולשליש קלצ ל 8 שנים ואפשר לשפר קצת הריביות שרשמת...(, או אולי שליש נוסף בפריים ל 8 שנים אף שהריבית צפויה להיות די דומה אז כבר עדיף בקלצ.)
את הכסף שנשאר בצד (110 א' שח?) אפשר להשקיע. גם בהשקעה סולידית למדי אפשר להרוויח יותר מהריביות על המשכנתא הזאת ויש יתרון שיש כסף בצד למקרה הצורך. ובנוסף ניתן גם לבצע פרעון או פרעונות מוקדמים במידת הרצון והצורך... . בריביות נמוכות של קלצ לא צפויות עמלות היוון.
בהצלחה.

Daemonlior

New member
תודה על ההמלצות!
אכן זאת אופציה שלקחתי בחשבון, זה שקול בעיני לשאלה "האם היית לוקח הלוואה ומשקיע את הכסף בבורסה", אני חושב שהתשובה שלי לשאלה הזאת היא "לא בכל מחיר", ולכן הרצון העיקרי הוא להפטר מהמשכנתא מוקדם ככל האפשר (כמעט, כי אחרי הכל אני עדיין מוכן לקחת הלוואה ע"ח קרן השתלמות)
בכל מקרה, לגמרי מבין את ההמלצה שלך. תודה שוב.

82little

Active member
אכן.. ובכל אופן, אם אין רצון להשקיע, ניתן להמנע מהסרבול ומהריביות של הגישור ושל קרן השתלמות על ידי ביצוע של פרעונות מוקדמים כשתרצו במשכנתא רגילה, אם הבנתי נכון יש ברשותכם כ 200 א' שח בעוד כשנה, ?? אז ניתן להשתמש בהם לקיצור הקלצ ואף הפריים... בדקו בלוח סילוקין מה הכי כדאי... בהצלחה.

Daemonlior

New member
חשבתי שוב על הדברים ואני די מסכים עם דבריך, בהנתן שהכסף זמין והעובדה שהתשואה עליו תיהיה ככל הנראה גבוהה מעלות הריבית למשכנתא, נכון יהיה להמשיך להחזיק אותו. זה גם משאיר לי כסף זמין למקרה הצורך.

אני מתלבט מה התמהיל הנכון עבור המשכנתא החדשה (סה"כ 660 אלף ש"ח), האם לחלק שווה בשווה בין פריים לקל"צ? האם להוסיף מסלול כלשהו נוסף?
אני פחות מודאג מחשיפה לפריים כי במידת הצורך אוכל לפרוע את הסכום באמצעות הכספים שנחסכו.
את הסכום ע"ח קרן ההשלמות אני לא מכליל מכיוון שיש לי תחושה שאוכל להסתדר גם בלעדיו או מקס' עם חלקו ולכן מעדיף להשאר דינמי.

82little

Active member
בהינתן הגמישות שיש בידכם וההחזר החודשי הסביר ושהפריים וגם הקלצ קצרים יחסית בהחלט הייתי שוקל לחלק בין הפריים לקלצ שווה בשווה. זה היה הגיוני אבל לצערנו זה עשוי לא להצליח היטב במבחן המפגש עם הבנקים... כלומר, כפי שכבר צויין בפורום, הבנקים באיזו נקודת מעבר לא ברורה עם השינוי ברגולציות. כפי שנוכחנו לדעת, גם כאן בפורום, הבנקים מכבידים ידם על הפריים שעובר את השליש. לא ברור שזה נעשה כלפי כל הלקוחות, כנראה שלא, ולא ברור שזה נעשה בכל הבנקים, כנראה שלא, אבל כן ברור שהבנקים מנסים מזלם בהקטנת הכדאיות של לקחת פריים יותר משליש. לפי מה ששומע בפורומים ובתקשורת ומאנשים זה המצב. אישית חושב שאולי זה ישתנה בעתיד הקרוב כי מופעל על הבנקים לחץ, גם מצד בנק ישראל, להתגמש, כלומר לא להפיל את כל העלויות על הלקוחות ולא לתמחר את הפריים שמעבר לשליש באופן שמעקר את המהלך של בנק ישראל.

בינתיים מה שהייתי עושה זה קודם כל נצמד למצב של שליש פריים המוכר ונניח במקרה שלכם ל 20 שנה ושליש קלצ יחסית קצר, נניח 8 שנים ומשיג את הריביות הכי משתלמות ואז לגבי השליש הנוסף מנהל משא ומתן עם הבנקים ובודק מה אפשרי. יכול להיות שיאפשרו בריביות טובות לחלק השליש הזה האחרון בין חצי פריים קצרה יותר נגיד עד 10 שנים, לחצי קלצ נגיד ל 7 שנים (כלומר ובסיכום: כפי שהעלית חצי פריים וחצי קלצ...). או אפשר את כל השליש הנוסף לעשות בקלצ כמו שהצעתי לעיל ל 7 שנים. תלוי באיזה בנק אבל יש בנקים שיאפשרו 2 קלצ כאלה האחת ל 8 שנים והשניה ל 7 שנים... ובריביות טובות. וכמובן בגלל שיש לכם גם כיסוי למקרה שהפריים יעלה שווה לבדוק את המצב ששליש נוסף כולו בפריים... סך הכל נראה שאתם לקוחות טובים אז שווה להתעקש אם נדרש והבנק יתגמש... רק אומר שיש יתרון לשני שליש הקלצ ושהם די קצרים, שקט נפשי בגזרת הריבית וגם לא צפויה עמלת היוון משמעותית אם בכלל אם תרצו לפרוע...
בהצלחה.

82little

Active member
כן. נראית לי הצעה טובה. והתמהיל טוב.
הפריים ניתן לשיפור קל ל מינוס 0.8 והקלצ לאיזור ה 2 אחוז. אישית הייתי מפצל ל שתי קלצ כדי לאפשר פרעון מוקדם יותר בקלות, בסכומים יותר קטנים אבל במקרה שלכם נראה שזה לא ענין קריטי.
לאור מה שכתבת שיש לכם כספים נוספים, אפשר אולי לקחת את המשכנתא באותו תמהיל ובסכום כולל קצת יותר גבוה, וכשהתמונה תתבהר, אחרי כל ההוצאות, ושהכל מסתדר לכם, לבצע פרעון מוקדם חלקי בקלצ ולקצרו, כך סך הריביות לבנק ייצא נמוך יותר.
היות והקלצ מראש נמוך ובריבית טובה לא צפויה לכם עמלת היוון משמעותית.
בהצלחה רבה.

82little

Active member
עוד הערה, אם נדרש להישאר בהחזר החודשי, ובהגדלת הסכום הכולל, אפשר להאריך קצת הפריים, בכמה שנים. ובהמשך כאמור לסלק בקלצ ואחכ בפריים וכו'...
זו לא נחשבת משכנתא יקרה.
בהצלחה

Daemonlior

New member
עושה רושם שבסילוק מוקדם של מסלול הקל"צ עדיף להצמד למסלול אחד מאשר שניים מכיוון שסך הריביות יהיה קטן יותר בעת הסילוק מלא של מסלול אחד מתוך שניים לעומת קיצור תקופה במסלול אחד בלבד.
אמנם לא אוכל להנות מהקטנת ההחזר במצב הזה, אבל נראה שכלכלית משתלם יותר.

1616408862776.png

1616408836983.png

82little

Active member
אולי... אבל האמת שלא כל כך מבין את החישובים הללו... לא חישבת לדעתי סכום מול סכום בצורה מדוייקת ושמאפשרת השוואה טובה. המחשבון לא כזה משוכלל לכל סיטואציה וכנראה שאינך לוקח בחשבון, למשל, שאם סילקת מסלול באופן מלא אז ההחזר החודשי יירד לאורך השנים הנותרות, מה שיגלם חיסכון. בכל אופן, לא חושב שיש כאן הוקוס פוקוס מתמטי. מציע לבדוק שוב...
בהצלחה.

למעלה