משכנתא דולרית שלא יורדת

eyall71

New member
משכנתא דולרית שלא יורדת ../images/Emo4.gif

היי שלום לך, לפני כשנתיים לקחתי משכנתא שחצי ממנה הייתה דולרית L+1.7 בכ- 150K ש"ח וחצי השני פריים עוד 150K. במהלך השנתיים האחרונות הרבית פריים ירדה תמיד וכן גם תשלומי המשכנתא. להפתעתי הרבה לפני מספר חודשים גיליתי כי המשכנתא הדולרית לא יורדת כאשר הדולר יורד אלא רק עולה כשהוא עולה. בתקופה שלקחית הגעתי לדולר 4.96 ואני תקוע עם שער זה. באיזה שהיא צורה הבנק רימה אותי כי אמרו לי שהיא צמודה לדולר. מה אפשר לעשות ? שמעתי שישנה תביעה נגד אחד הבנקים הנושא זה האם מישהו שמע על כך ? האם כדאי לפדות או להחליף משכנתא ?

אלוני.

New member
היו הלוואות כאלה

כמו "ונטיל" (או דיודה למי שמכיר) מה שעולה שלנו, מה שיורד נשאר למעלה. בהלוואות המשווקות היום ההלוואה צמודה לדולר והיא יורדת עם ירידת הדולר, למרות זאת כדאי לשאול את השאלה הזו וגם למצא היכן זה מופיע בניירות הבנק במצב העניינים אותו אתה מתאר ההלוואה שלך "תקועה" במקום מסויים, הריבית עולה מכאן שההלוואה מתייקרת, מצד שני לא בטוח שכדאי להחליף משכנתא כי פרדוקסלית יש לך הגנה שהמשכנתא לא תעלה (למעט שינויי הליבור) עד לשער של כמעט חמישה שקלים... בכל כוס חצי ריקה יש חצי מלא.

מ א ט י ס

New member
משכנתא דולרית

סביר להניח שלקחת משכנתא דולרית שיש לה שער בסיס. הבנק לא ממש רימה אותך אלא הוא רק לא טרח לספר לך על שער הבסיס. כלומר: בחוזה מופיע סעיף האומר שבמידה ושער ה-$ יורד מתחת לשער בו אתה לוקח את ההלוואה אז ההלוואה שלך תמיד תהיה צמודה במינימום לשער הזה (כמו שבהלוואות צמודות מדד יש מדד בסיס). יש בנקים שבהם אין שער רצפה ועם הבנקים שיש להם שער רצפה ניתן להתמקח על הורדת שער זה-הם בד"כ מסכימים אבל מעלים קצת את התוספת לריבית בליבור. לגבי החלפת משכנתא שכזו זו בעיה. תלוי באיזה לאיזה בנק אתה ממושכן מכיוון שבד"כ בהחלפת משכנתא רוב הבנקים גובים מחדש עלויות פתיחת תיק+ביול+שמאות. בהחלפת משכנתא יכולת המיקוח שלך מול הבנקים יורדת מכיוון שיודעים שלרוב האנשים התהליך לא ממש משתלם ואלו שזה משתלם להם מתעצלים. כשממחזרים משכנתא צריך לבדוק טוב טוב אם בסופו של התהליך הוא כדאי לטווח הארוך ואם לא נוצר מצב של חיסכון כללי רק של כמה מאות שקלים בודדים (אחרי שמחשבים את כל ההוצאות הנלוואות כאמור: ביול, שמאות חדשה, פתיחת תיק, הוצאת נסח טאבו, רישום בטאבו, רשם משכונות וכו')

למעלה